Boekwijzer verzorgt regelmatig online boekbesprekingen en thema-lezingen. Pabostudenten, docenten, begeleiders, ouders, grootouders… jullie zijn allemaal zeer welkom.

In lezingen van 45/ 60 minuten wordt een bijzonder thema, een auteur, boeken of een illustrator behandeld, steeds met een uitgebreide hoeveelheid kinderboekentips, vaak met een gastoptreden van een maker en ruimte voor het stellen van vragen!


Maaike | boekwijzerOp MAANDAG 8 APRIL (start 20 uur) zal ik een online lezing hosten over meertaligheid met de niemand minder dan Maaike Verrips.

Jonge kinderen kunnen uitstekend twee of meer talen leren. Toch leven hierover nog steeds veel vragen. Hoeveel talen kan een kind aan? Hoe kunnen anderstalige ouders de taal- en leesontwikkeling van hun kind ondersteunen? Welke uitdagingen en kansen brengt het met zich mee? Ieder meertalig gezin is anders, we ruimen dus ook veel ruimte in voor vragen van deelnemers.

Maaike Verrips deed als taalwetenschapper onderzoek naar kindertaal. Zij houdt zich al ruim twintig jaar bezig met onderzoek en advies over meertaligheid en taalontwikkeling. Dat doet ze vanuit haar adviespraktijk www.meertalig.nl. Ze is ook de drijvende kracht achter het Drongo platform voor meertaligheid.


Dit wil je niet missen!

SCHRIJF JE NU HIER IN (klik op deze tekst)


 

Dit is alvast de link om 5 maart deel te nemen: Klik hier om 8 april 20:00 uur deel te nemen aan de Online Boekwijzer Club Lezing over meertaligheid


Wil je op de hoogte blijven van komende Boekwijzer Club Lezingen? Schrijf je dan in voor de mailing die je op de hoogte zal houden van al het moois dat gaat komen!

Meld je aan

EERDERE BOEKWIJZER LEZINGEN GINGEN OVER:

– Wereldoriëntatie in jeugdliteratuur
– Diversiteit in jeugdliteratuur
– Lezing en Workshop met Loes Riphagen
– Voorlezen (met tips voor het maken van een voorleesplan)
– Wat maakt een boek een goed kinderboek?
– Kinderangsten en jeugdliteratuur
– Lezing en workshop met Melissa Castrillon
– Vakantielezen
– Hoe krijg/houd je kinderen aan het lezen?
– Lezing met de makers va Maar hoe dan?!
– Lezing over meertaligheid
– Lezing met Belle Barbé

BOE

Ik geef dit soort lezingen ook vaak (online) op scholen, pabo’s, thema-avonden, in bibliotheken of elders.

Als er budget is voor de aanschaf van boeken, stel ik een boekenpakket samen, neem de boeken mee en pas de lezing erop aan, zodat begeleiders meteen met de titels aan de slag kunnen.

Heb je interesse? Stuur een mail naar eline@boekwijzer.com


BEN JIJ AL LID VAN BOEKWIJZER?

Hier ontdek je wat het Boekwijzer Lidmaatschap inhoudt en kun je je meteen inschrijven!


ondertussen op Instagram

Er is een fout opgetreden tijdens het ophalen van media

6 reacties op “Boekwijzer Club

    • Boekwijzer zegt:

      Ah, wat ontzettend fijn om te horen. Het voorleerplan thuis is eigenlijk ook weer een aparte lezing. Misschien leuk om die ook nog eens voor jullie te geven? Groetjes!

  1. Angelique Biemans zegt:

    Bedankt voor je inspirerende lezing vanmorgen. Ware eyeopener. De boeken die je liet zien waar kan ik deze vinden? Ik zag niet alle boeken onder je kopje tips.

  2. Ellen zegt:

    Hallo,
    Ik ben op zoek naar een (recent) bekroond en grappig boek voor kinderen van het 2 de leerjaar.
    Kan u mij advies geven?
    Dank

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *