MEI BOEKEN

17.99
15.00
15.25
14.50
15.50
14.95

Wat anderen over Boekwijzer zeggen

ondertussen op Instagram

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Er is niemand die de woorden van Astrid Lindgren zo goed in beelden kan vangen als Marit Törnqvist. In ‘Alles gaat slapen’ verbeeldt ze een oud wiegeliedje van de schrijfster die zij zo goed kende en dat ze voor het eerst hoorde op haar begrafenis.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Het slaapliedje kiest een beeldschoon perspectief. In plaats de wereld van kinderen kleiner te maken, koos Astrid Lindgren ervoor om hen mee te nemen op een reis, om uit te zoomen, om hun wereld groter te maken. De woorden en die blik troffen Marit Törnqvist, ze herkende zich erin en besloot er een prentenboek van te maken.
⠀⠀⠀⠀
Als het nacht wordt, gaat iedereen slapen. Behalve een klein katje dat de magie van een Zweedse zomernacht niet wil weerstaan. Waar ze ook loopt, langs bossen, velden of meren, overal komt ze wel dieren tegen die ook nog niet helemaal klaar zijn voor de nacht, die liever spelen dan slapen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De wandeling laat oneindig veel moois zien. De vergezichten zijn adembenemend. Het spel met het zonlicht, de glinstering, de schaduwen zijn kunstig. Er is overal leven. Je raakt niet uitgekeken.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Tegelijkertijd overspoelen de tekst (wonderschoon vertaald door Bette Westera) en de illustraties je met een haast meditatieve rust. Stapje voor stapje word je één met de landschappen. Ver van alles. Verlost van drukte. In deze wereld heeft de tijd stilgestaan. Hier wil je blijven.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
En als je dan met het katje terugkeert in de slaapkamer waar alles nacht is geworden, mag je rustig je ogen sluiten. Dan was de wandeling een magische voorbode van mooie dromen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#allesgaatslapenwantnuishetnacht #allesgaatslapen #astridlindgren #marittörnqvist #bettewestera #querido #zweden #boekwijzertipt #0 #2 #4 #6 #boekwijzer
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Er is niemand die de woorden van Astrid Lindgren zo goed in beelden kan vangen als Marit Törnqvist. In ‘Alles gaat slapen’ verbeeldt ze een oud wiegeliedje van de schrijfster die zij zo goed kende en dat ze voor het eerst hoorde op haar begrafenis. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Het slaapliedje kiest een beeldschoon perspectief. In plaats de wereld van kinderen kleiner te maken, koos Astrid Lindgren ervoor om hen mee te nemen op een reis, om uit te zoomen, om hun wereld groter te maken. De woorden en die blik troffen Marit Törnqvist, ze herkende zich erin en besloot er een prentenboek van te maken. ⠀⠀⠀⠀ Als het nacht wordt, gaat iedereen slapen. Behalve een klein katje dat de magie van een Zweedse zomernacht niet wil weerstaan. Waar ze ook loopt, langs bossen, velden of meren, overal komt ze wel dieren tegen die ook nog niet helemaal klaar zijn voor de nacht, die liever spelen dan slapen. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ De wandeling laat oneindig veel moois zien. De vergezichten zijn adembenemend. Het spel met het zonlicht, de glinstering, de schaduwen zijn kunstig. Er is overal leven. Je raakt niet uitgekeken. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Tegelijkertijd overspoelen de tekst (wonderschoon vertaald door Bette Westera) en de illustraties je met een haast meditatieve rust. Stapje voor stapje word je één met de landschappen. Ver van alles. Verlost van drukte. In deze wereld heeft de tijd stilgestaan. Hier wil je blijven. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ En als je dan met het katje terugkeert in de slaapkamer waar alles nacht is geworden, mag je rustig je ogen sluiten. Dan was de wandeling een magische voorbode van mooie dromen. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #allesgaatslapenwantnuishetnacht #allesgaatslapen #astridlindgren #marittörnqvist #bettewestera #querido #zweden #boekwijzertipt #0 #2 #4 #6 #boekwijzer
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Vanavond houdt Marjolijn Hof de 20ste Annie M.G. Schmidtlezing. Ik ben ontzettend benieuwd naar haar ongetwijfeld prikkelende visie op de ontwikkelingen in de kinder- en jeugdliteratuur.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Het is een mooie gelegenheid om jullie te vertellen over haar laatste boek: ‘Lepelsnijder’ (9+).
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ik vind dit een ultiem vakantieboek. Toen ik in de meivakantie eindelijk de rust vond voor dit avontuur, overspoelde de sfeer van de vertelling me op een fantastische manier.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Het gaat over Janis die zijn leven lang door Frid, zijn verzorger, bang gemaakt is voor de grote ziekte (die sluipt en klimt en holt en kruipt van mens naar mens, van huis naar huis). Frid heeft Janis laten beloven dat hij zich nooit ver van hun hut op de berghelling zal wagen. Maar op een dag komt Frid niet thuis. En als hij weg blijft, breekt Janis de belofte.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Met elke stap die hij verder de wereld in gaat, wordt hem duidelijker dat de grote ziekte helemaal niet bestaat.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Eerst zijn er de boosheid en ook het missen (‘het missen won het met gemak’). Dan komen de vragen: Waarom heeft Frid zo gelogen? Waar komt Janis eigenlijk vandaan? En daarmee wordt het verhaal steeds spannender, want als Janis zijn echte familie vindt, wachten hem duistere geheimen en intriges.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
‘Lepelsnijder’ begint kalm, maar hoe meer Janis ontdekt, hoe meer je de vertelling in zinkt. Tot je het boek werkelijk niet meer weg kunt leggen omdat je móét weten hoe het afloopt.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ik was al weg van het werk van Marjolijn Hof. Haar ‘Kleine kans’ en ‘De regels van drie’ zijn meesterwerken. ‘Lepelsnijder’ is zo anders dan die twee. Het is klassieker, mysterieuzer, bloemrijker, het is zeker twee keer zo dik - maar ik word er net zo intens gelukkig van.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Het beeldschone omslag en binnenwerk van Annette Fienieg mag niet onbenoemd blijven. Dat raakt de sfeer die Hof oproept prachtig.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#lepelsnijder #marjolijnhof #annettefienieg #querido #kinderboek #voorlezen #lezen #kinderboeken #boekwijzertipt #boekwijzer #anniemgschmidt #anniemgschmidtlezing
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Vanavond houdt Marjolijn Hof de 20ste Annie M.G. Schmidtlezing. Ik ben ontzettend benieuwd naar haar ongetwijfeld prikkelende visie op de ontwikkelingen in de kinder- en jeugdliteratuur. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Het is een mooie gelegenheid om jullie te vertellen over haar laatste boek: ‘Lepelsnijder’ (9+). ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Ik vind dit een ultiem vakantieboek. Toen ik in de meivakantie eindelijk de rust vond voor dit avontuur, overspoelde de sfeer van de vertelling me op een fantastische manier. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Het gaat over Janis die zijn leven lang door Frid, zijn verzorger, bang gemaakt is voor de grote ziekte (die sluipt en klimt en holt en kruipt van mens naar mens, van huis naar huis). Frid heeft Janis laten beloven dat hij zich nooit ver van hun hut op de berghelling zal wagen. Maar op een dag komt Frid niet thuis. En als hij weg blijft, breekt Janis de belofte. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Met elke stap die hij verder de wereld in gaat, wordt hem duidelijker dat de grote ziekte helemaal niet bestaat. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Eerst zijn er de boosheid en ook het missen (‘het missen won het met gemak’). Dan komen de vragen: Waarom heeft Frid zo gelogen? Waar komt Janis eigenlijk vandaan? En daarmee wordt het verhaal steeds spannender, want als Janis zijn echte familie vindt, wachten hem duistere geheimen en intriges. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ‘Lepelsnijder’ begint kalm, maar hoe meer Janis ontdekt, hoe meer je de vertelling in zinkt. Tot je het boek werkelijk niet meer weg kunt leggen omdat je móét weten hoe het afloopt. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Ik was al weg van het werk van Marjolijn Hof. Haar ‘Kleine kans’ en ‘De regels van drie’ zijn meesterwerken. ‘Lepelsnijder’ is zo anders dan die twee. Het is klassieker, mysterieuzer, bloemrijker, het is zeker twee keer zo dik - maar ik word er net zo intens gelukkig van. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Het beeldschone omslag en binnenwerk van Annette Fienieg mag niet onbenoemd blijven. Dat raakt de sfeer die Hof oproept prachtig. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #lepelsnijder #marjolijnhof #annettefienieg #querido #kinderboek #voorlezen #lezen #kinderboeken #boekwijzertipt #boekwijzer #anniemgschmidt #anniemgschmidtlezing
🌿winactie🌿
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De liefde van Dieter Braun voor wilde dieren is aangeboren. Als kind waren zijn lievelingsboeken twee geïllustreerde dierenencyclopedieën uit de jaren ’60 en als klein mannetje maakte hij al tekeningen voor een boek met wilde dieren (maar had hij maar geduld genoeg voor drie spreads, haha).
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
In ‘Wilde dieren van het zuiden’ (en zusje ‘Wilde dieren van het noorden’ waarover volgende week meer) komt zijn wens om zo’n boek te maken uit. En hoe! Wat een indrukwekkend, groot en groots boek.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
In dit deel vind je 88 dieren die leven op het zuidelijke helft van onze aardbol. De begeleidende tekstjes zijn fijn, en geven her en der wat achtergrond, maar het zijn toch vooral de majestueuze illustraties die dit boek tot een meesterwerk maken. Die zijn stuk voor stuk om in te lijsten zo mooi zijn (ik heb er al een paar in de shop op de website van Dieter Braun besteld).
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
In geometrische vormen en prachtige kleuren krijgt dier na dier een podium. De beelden hebben de sfeer van een zeefdruk, maar zijn allemaal digitaal tot stand gekomen. Nadat Braun het dier eindeloos heeft bestudeerd schuift hij op zijn computer cirkels, driehoeken, rechthoeken en vrije vormen ineen zodat ze het dier zo precies mogelijke weergeven. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Vaak en niet voor niets worden de dieren getoond in hun natuurlijke habitat. Wij mensen vormen een bedreiging voor dieren lees je in het voorwoord; ‘met elk uitstervend dier raakt het leven op onze planeet een deel van zijn kracht en kleur en schoonheid kwijt.’ Dit boek is een machtig eerbetoon aan al die dieren en een krachtige oproep om hen te beschermen. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Tot slot verdient de opmaak nog een warm compliment. Het mooie matte papier, het schutblad met al die verschillende pootafdrukken, de wereldkaart, het register… het is een lust voor het oog.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ik vind het zo gaaf dat ik een exemplaar van ‘Wilde dieren van het zuiden’ weg mag geven. Like en deel dit bericht en laat me hieronder weten aan wie jij dit boek wilt geven. De winnaar maak ik eind mei bekend!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#wildedierenvanhetzuiden #dieterbraun #brauntown #fontaine #winactie #boekwijzertipt #alleleeftijden #boekwijzer
🌿winactie🌿 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ De liefde van Dieter Braun voor wilde dieren is aangeboren. Als kind waren zijn lievelingsboeken twee geïllustreerde dierenencyclopedieën uit de jaren ’60 en als klein mannetje maakte hij al tekeningen voor een boek met wilde dieren (maar had hij maar geduld genoeg voor drie spreads, haha). ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ In ‘Wilde dieren van het zuiden’ (en zusje ‘Wilde dieren van het noorden’ waarover volgende week meer) komt zijn wens om zo’n boek te maken uit. En hoe! Wat een indrukwekkend, groot en groots boek. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ In dit deel vind je 88 dieren die leven op het zuidelijke helft van onze aardbol. De begeleidende tekstjes zijn fijn, en geven her en der wat achtergrond, maar het zijn toch vooral de majestueuze illustraties die dit boek tot een meesterwerk maken. Die zijn stuk voor stuk om in te lijsten zo mooi zijn (ik heb er al een paar in de shop op de website van Dieter Braun besteld). ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ In geometrische vormen en prachtige kleuren krijgt dier na dier een podium. De beelden hebben de sfeer van een zeefdruk, maar zijn allemaal digitaal tot stand gekomen. Nadat Braun het dier eindeloos heeft bestudeerd schuift hij op zijn computer cirkels, driehoeken, rechthoeken en vrije vormen ineen zodat ze het dier zo precies mogelijke weergeven. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Vaak en niet voor niets worden de dieren getoond in hun natuurlijke habitat. Wij mensen vormen een bedreiging voor dieren lees je in het voorwoord; ‘met elk uitstervend dier raakt het leven op onze planeet een deel van zijn kracht en kleur en schoonheid kwijt.’ Dit boek is een machtig eerbetoon aan al die dieren en een krachtige oproep om hen te beschermen. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Tot slot verdient de opmaak nog een warm compliment. Het mooie matte papier, het schutblad met al die verschillende pootafdrukken, de wereldkaart, het register… het is een lust voor het oog. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Ik vind het zo gaaf dat ik een exemplaar van ‘Wilde dieren van het zuiden’ weg mag geven. Like en deel dit bericht en laat me hieronder weten aan wie jij dit boek wilt geven. De winnaar maak ik eind mei bekend! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #wildedierenvanhetzuiden #dieterbraun #brauntown #fontaine #winactie #boekwijzertipt #alleleeftijden #boekwijzer
🌿winwinwin🌿
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Het mooie kinderboekenfestival was mooier dan mooi schreef ik vorig jaar en dat kwam werkelijk uit mijn tenen. Want wat hadden wij een waanzinnige dag in de Tolhuistuin (voor de tweede keer, het jaar daarvoor was het ook al zo gaaf).
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
En nu is het bijna weer zo ver. Op 26 mei trapt het festival af in de Tolhuistuin in Amsterdam en reist daarna door naar Den Bosch (16/6) en Hoogeveen (23/6).
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Wat kun je verwachten als je gaat?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nou, dit festijn brengt kinderboeken op de meest verrassende, grappige, ontroerende manier tot leven. Op de fotootjes die ik laat zien, kun je dat al een beetje zien.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Elk jaar staan er speciaal voor het festival door kinderboekenkenners gecureerde kinderboeken centraal. Rondom die boeken ga je op ontdekkingsreis.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Zo kun je dit jaar kun je je eigen stop-motion filmpje maken, naar de grappenwinkel, een reuzensnoephuis bouwen, de konijnentango leren, een survivalworkshop volgen, opstijgen in een echte raket en nog heel heel veel meer beleven.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Als altijd zijn er veel kinderboekenschrijvers en –illustratoren aanwezig, kun je naar prachtige voorstellingen of live-optredens en zijn er plekjes waar je happen en drankjes kunt kopen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Kortom: hier wil je echt bij zijn.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ik mag twee tickets weggeven. Laat je me weten met wie je wil gaan en naar welke locatie? Volgende week vrijdag maak ik de winnaar bekend op www.boekwijzer.com!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#hetmooiekinderboekenfestival #winactie #festival #tolhuistuin #mustgo #boekwijzertipt #boekwijzer
🌿winwinwin🌿 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Het mooie kinderboekenfestival was mooier dan mooi schreef ik vorig jaar en dat kwam werkelijk uit mijn tenen. Want wat hadden wij een waanzinnige dag in de Tolhuistuin (voor de tweede keer, het jaar daarvoor was het ook al zo gaaf). ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ En nu is het bijna weer zo ver. Op 26 mei trapt het festival af in de Tolhuistuin in Amsterdam en reist daarna door naar Den Bosch (16/6) en Hoogeveen (23/6). ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Wat kun je verwachten als je gaat? ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Nou, dit festijn brengt kinderboeken op de meest verrassende, grappige, ontroerende manier tot leven. Op de fotootjes die ik laat zien, kun je dat al een beetje zien. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Elk jaar staan er speciaal voor het festival door kinderboekenkenners gecureerde kinderboeken centraal. Rondom die boeken ga je op ontdekkingsreis. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Zo kun je dit jaar kun je je eigen stop-motion filmpje maken, naar de grappenwinkel, een reuzensnoephuis bouwen, de konijnentango leren, een survivalworkshop volgen, opstijgen in een echte raket en nog heel heel veel meer beleven. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Als altijd zijn er veel kinderboekenschrijvers en –illustratoren aanwezig, kun je naar prachtige voorstellingen of live-optredens en zijn er plekjes waar je happen en drankjes kunt kopen. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Kortom: hier wil je echt bij zijn. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Ik mag twee tickets weggeven. Laat je me weten met wie je wil gaan en naar welke locatie? Volgende week vrijdag maak ik de winnaar bekend op www.boekwijzer.com! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #hetmooiekinderboekenfestival #winactie #festival #tolhuistuin #mustgo #boekwijzertipt #boekwijzer
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
If you look the right way, you can see that the whole world is a garden.
- Frances Hodgson Burnett, The Secret Garden
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Er zijn van die verhalen die van alle tijden zijn. ‘De geheime tuin’ is er daar voor mij een van. De allereerste druk verscheen meer dan honderd jaar geleden, in 1911. En dat is de druk waar Imme Dros bij deze nieuwe vertaling vanuit ging.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
In beeldschone taal vertelt zij over Mary Lennox. Over alles wat er voor haar en haar neefje Colin mogelijk blijkt. Door elkaar, de tuin, de dieren én de magie. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Deze vertaling is voor mij gewoonweg een ode aan de vertelling die Frances Hodgson Burnett ons gaf. Dros is even poëtisch en talig, maar tegelijk is de tekst bondiger dan ooit tevoren. Daarmee ontsluit zij deze klassieker voor een hele nieuwe groep lezers.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Het sprookjesachtige omslag is van Linde Faas, net als de verfijnde tekeningen in het boek.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Deze klassieker kun je vanaf een jaar of 8/9 voorlezen en kunnen kinderen vanaf 10 jaar zelf lezen. Het boek komt in de juni Tiplijst op Maat van het Boekwijzer Lidmaatschap (geef in je profiel vooral aan dat je geïnteresseerd bent in klassiekers). Kun je daar niet op wachten? Dan is het boek via deze link te bestellen:
https://boekwijzer.com/boekenkast/de-geheime-tuin/
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#degeheimetuin #franceshodgsonburnett #vertaling #immedros #leopold #thesecretgarden #klassieker #boekwijzertipt #voorlezen #8 #zelflezen #10 #boekwijzer
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ If you look the right way, you can see that the whole world is a garden. - Frances Hodgson Burnett, The Secret Garden ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Er zijn van die verhalen die van alle tijden zijn. ‘De geheime tuin’ is er daar voor mij een van. De allereerste druk verscheen meer dan honderd jaar geleden, in 1911. En dat is de druk waar Imme Dros bij deze nieuwe vertaling vanuit ging. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ In beeldschone taal vertelt zij over Mary Lennox. Over alles wat er voor haar en haar neefje Colin mogelijk blijkt. Door elkaar, de tuin, de dieren én de magie. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Deze vertaling is voor mij gewoonweg een ode aan de vertelling die Frances Hodgson Burnett ons gaf. Dros is even poëtisch en talig, maar tegelijk is de tekst bondiger dan ooit tevoren. Daarmee ontsluit zij deze klassieker voor een hele nieuwe groep lezers. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Het sprookjesachtige omslag is van Linde Faas, net als de verfijnde tekeningen in het boek. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Deze klassieker kun je vanaf een jaar of 8/9 voorlezen en kunnen kinderen vanaf 10 jaar zelf lezen. Het boek komt in de juni Tiplijst op Maat van het Boekwijzer Lidmaatschap (geef in je profiel vooral aan dat je geïnteresseerd bent in klassiekers). Kun je daar niet op wachten? Dan is het boek via deze link te bestellen: https://boekwijzer.com/boekenkast/de-geheime-tuin/ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #degeheimetuin #franceshodgsonburnett #vertaling #immedros #leopold #thesecretgarden #klassieker #boekwijzertipt #voorlezen #8 #zelflezen #10 #boekwijzer

wat krijg je als boekwijzer lid?