Flip book element

Wij

9.95

Ah, die appel in die mooie boom, die ziet er lekker uit? Maar wie kan hem pakken?Die appel ziet er lekker uit!
Ik, jij, hij, zij, jullie of… wij samen?
Dit grappige kartonboekje is door de vrolijke illustraties van al die diertjes al heel fijn voor de allerkleinsten en kun je lekker lang doorlezen. Het laat kinderen op een heldere manier zien hoe dat nu werkt met de begrippen als ik, jij, hij… de tekeningen zijn prettig inclusief en het is erg leuk dat er als je goed kijkt en als je de diertjes volgt steeds meer te beleven is.
Echt heel fijn gedaan!

Verder lezen

Samen gaan bouwen

14.99

Man o man, wat een juweeltje.

In deze instant klassieker neemt Jeffers zijn zoontje mee op een hartverwarmende ontdekkingstocht. Van ons sterrenstelsel naar onze aarde, van het land naar het water, de mensen, de dieren, de tijd…
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
In adembenemende illustraties, bezaaid met warmte en humor, laat Jeffers hem en ons wijs worden uit de wereld.
Samen hier is een oproep tot vriendelijkheid, tolerantie, respect en mededogen. Voor onze aarde – ‘Zorg goed voor haar, want we hebben we hebben er maar eentje.’ – en voor elkaar.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Verder lezen

Het eiland van olifant

Leo Timmers maakte misschien wel zijn allermooiste boek ooit. Dat zegt wat, want zijn prentenboeken zijn steevast groots.

Verder lezen

Issun Bosshi

19.95

Issun Boshi is een schitterend sprookje over een jongetje dat zo klein is als een kinderduim.
De zielstrelende illustraties zijn kunstwerken op zich. Het spel van slechts drie kleuren werkt betoverend en creëert een diepte en spanning die ik zelden zag. ‘Issun Boshi’ laat je met nieuwe ogen kijken naar een eeuwenoude sprookje en is tegelijkertijd nu al even tijdloos mooi.

Verder lezen

Er was eens een koe

12.99

Er was eens een koe is een geestig, mooi rond verhaal en een uitstekend voorbeeld van hoe geweldig vindingrijk Tijgerlezen-boeken zijn.

Verder lezen

Samen zijn we thuis

14.99

Wat is thuis? vraagt een meisje zich in dit troostrijke, hoopvolle prentenboek af. Het is een mooie vraag, die ze niet zonder reden stelt.
Want terwijl ze vertelt over al die kenmerkende plekjes in haar huis, over de rituelen, de bijzonderheden die haar huis ‘thuis’ maken, voel je dat er iets te gebeuren staat: ‘Thuis vind je met je ogen dicht de weg. Tot alles plotseling verandert.’
Het gezin verhuist en moet afscheid nemen van alles en iedereen om het meisje heen. Het missen is verdrietig: ‘Thuis is opeens het kussen onder je arm, het T-shirt dat nog naar je oude kamer ruikt (…) en een broer om tegen te leunen.’ Toch is dit boek vooral hoopvol. De warmte en vrolijkheid die het gezin en hun hondje uitstralen zit niet alleen in de zachte woorden, de illustraties zijn even innemend. De diepe aardse kleuren passen prachtig bij het oergevoel dat het boek beschrijft.

Verder lezen

Uit elkaar

22.99

De gedichten en illustraties uit deze bijzondere bundel zijn kleurrijk als het kan, zwart als het moet. Ze gaan over missen, over vragen, over angsten, over culturen. Over het overlijden van een ouder, een zusje, een vriendje, een te vroeg geboren kindje, een huisdier, een klasgenoot… Ze verhalen over bijna alle gezichten van de dood.

De meesterlijke tekeningen lopen in elkaar over nog voordat je de bladzijden omslaat. Doodgewoon won in 2015 de Woutertje Pieterseprijs, een Vlag en Wimpel én de Gouden Griffel.

Verder lezen

Create a Flip Book for any product category. You can also select custom posts.