Flip book element

De rots van boven

16.99

In De rots van boven staat een schildpad op zijn lievelingsplek: een desolaat landschap in gedempte aardse tinten en met één bloem. Hoog in de lucht hangt bovendien een grote zwarte rots, klaar om op de aarde af te stormen. Als even later het gordeldier langsloopt, vraagt die zich luidop af of deze plek wel zo ideaal is… Een heen-en-weergesprek barstensvol onnavolgbaar droge humor volgt. Jon Klassen suggereert en voert de spanning op. Zal hij het avontuur genadig laten aflopen voor zijn karakters? Als geen ander beheerst Klassen de kunst om verhalen af te pellen tot bedrieglijk eenvoudige, minimalistische en stilistisch verfijnde meesterwerken. En zoals steeds zit ook dit verhaal vol filosofische gedachten: over de breekbaarheid van je lot en de kracht en vragen die schuilen in de stilte. Met het werk van Jon Klassen in handen is je leven rijker.

Verder lezen

Verhalen van de fladdertak

24.99

Voor Verhalen van de Fladdertak verzamelde Margaretha van Andel sprookjes, mythen en legenden en ze voert bomen van over de hele wereld op als hun oeroude getuigen en hervertellers. Op de wonderschone landkaart voor in het boek kun je zien waar die bomen staan. Het zijn beroemde, krachtige bomen met fabelachtige namen: zoals Silfurreynir, de oudste boom van Reykjavík of Generaal Sherman, de zwaarste en op een na hoogste boom ter wereld. Vol kracht en bloedmooie volzinnen geeft Margaretha van Andel haar raamvertelling vorm. De bomen als vertellers en de betoverend mooie illustraties van Marieke Nelissen versterken het gevoel van tijdloosheid. Verhalen van de Fladdertak is een boek om in te verdwijnen.

Verder lezen

Jane Goodall

14.99

In dit mooie boek wordt het levensverhaal verteld van biologe, Jane Goodall. Als kind hield zij al zielsveel van dieren en de natuur. Elke avond las haar moeder haar voor over de avonturen van Tarzan en Jane, die in de jungle samenleefden met wilde chimpansees. Dat wilde ze zelf ook wel! Niet alleen de ongelooflijke ontdekkingen die Jane Goodall deed en haar inzet voor de bescherming van chimpansees en de leefgebieden van dieren worden in dit rijke verhaal belicht, ook de weg die zij aflegde om naar Kenia en Tanzania te kunnen reizen en om op een universiteit terecht te komen… Het is uitzonderlijk knap hoe in deze serie met zo weinig woorden de kern van het leven van al die bijzondere vrouwen wordt verteld. Elk verhaal is bovendien sfeervol voorzien van paginagrote tekeningen. Steeds van de hand van een andere talentvolle illustrator.

Verder lezen

Onder de golven

20.00

Wie op het Noordzeestrand langs de vloedlijn loopt, kan daar veel meer aantreffen dan de verwachte schelpen. Het ondertussen bijna jaarlijks ophogen van onze stranden met slib uit de zee zorgt er immers voor dat heel wat eeuwenoude gebruiksvoorwerpen terug aan de oppervlakte komen te liggen. Het slib dat opgespoten wordt, bevat naast zand en allerlei zeediertjes ook overblijfselen uit ‘Doggerland’, een brede strook land die in de prehistorie tussen het Europese vasteland en Groot-Brittannië lag en zo’n 11.000 tot 8.000 jaar geleden voorgoed onder de golven verdween. Archeologe Linda Dielemans en illustrator Djenné Fila wekken in dit prachtige boek met veel enthousiasme het verdronken land tot leven. De intrigerende verhalen en prachtige tekeningen maken dat je met een nieuwe blik naar de Noordzee en haar stranden kijkt.

Verder lezen

Rekenen voor je leven

18.95

De leuke juf en lieve meester van groep 7 van basisschool De Rover Hoepsika houden van voorlezen, kwisjes en gymmen, maar niet van… rekenen! Sterker nog: ze hebben een hekel aan sommen en willen de saaie, oude rekenboeken het liefst door de wc spoelen. Als de klas daar achter komt, verandert alles, ze willen voortaan rekenlessen waar ze echt wat aan hebben. De docenten besluiten naar de klas te luisteren en vervangen de helft van het rekenboek voor rekenvragen van de 22 kinderen die wél met het leven te maken hebben. Uit de lenige pen van Edward van de Vendel en briljante geest van Ionica Smeets ontvouwt zich een spectaculair raamwerk van verhalen en vragen dat laat zien hoe spannend, logisch en fascinerend wiskunde kan zijn!

Verder lezen

Een tuin vol lekkers

16.99

Met Een tuin vol lekkers schrijft Felicita Sala een vervolg op haar mooi geïllustreerde kookprentenboek Een huis vol lekkers. Het is lente nu en iedereen is buiten. Er wordt gespit, geplant, gezaaid en geoogst. Asperges in april, doperwten in mei, kersen in juni, komkommers in juli en zo vier je een jaar rond wat er uit de grond komt. Links is steeds afgebeeld wat de bewoners doen, rechts zie je gedetailleerde tekeningen van de ingrediënten, gevolgd door een kort, eenvoudig recept. Je ziet en leest ook over het werken in de moestuin, over zaaigoed, gereedschap, groente en fruit in verschillende jaargetijden. En net als in het eerste boek benadrukt Sala hoe fijn het is om te delen. Niet alleen de oogst en recepten, maar ook de ervaring en kennis. Uitwisseling maakt de tuinen en levens rijker en mooier.

Verder lezen

Rotkat is jarig

14.99

‘Ik weet het zeker: Rotkat gaat heel veel harten veroveren. Het mijne heeft hij al!’ schreef ik toen ik het eerste deel over deze held van een kat las. Te gek dat er nu een tweede verhaal over hem is verschenen. Ooit heette Rotkat Poekie, maar dat was toen. Nu heeft hij alles al meegemaakt en is nergens meer bang voor. Nou, oké, er is één klein ieniemienie dingetje: het net van kattenvanger Ad (Ziet u een losse kat? Bel Ad!). Vandaag is een één-keer-per-jaar-dag. Rotkat is jarig! Als hij wakker wordt is zijn beste vriend Mohammed de meeuw nergens te bekennen. Ah, die is vast een verjaardagsvisje op de markt aan het pikken. Vol goede moed gaat Rotkat op weg. Maar in plaats van zijn vrienden te vinden, wordt Rotkat bijna gevangen door Ad, gaat het regenen en rommeldebommelt zijn buik van de honger. Zo is het toch helemaal niet fijn om Rotkat te zijn?
Fantastische taal voor beginnende lezers en de vele illustraties van Milja Praagman – op elke bladzijde vind je er een – zijn weer net zo stoer en vertederend als Rotkat zelf.

Verder lezen

Create a Flip Book for any product category. You can also select custom posts.