Flip book element

Nieuwe maan

19.99

Nieuwe maan is een uniek goed geschreven, actueel, belangrijk en spannend boek dat ik eigenlijk elke 13-plusser blind aan durf te bevelen. Nu de executiedatum van zijn broer Ed is vastgesteld, reist de zeventienjarige Joe naar Texas. Hij wil de laatste weken zo dicht mogelijk bij Ed zijn. Terwijl het aftellen begint, ontstaat er ook hoop dat er een einde kan komen aan deze nachtmerrie.
De vrije versvorm van het boek is meesterlijk (en nooit belangrijker dan het verhaal, of de tekst moeilijk makend. Integendeel. Zo’n bladspiegel zal kinderen die het leesplezier even kwijt zijn juist aanspreken.)
De tijd van Ed tikt genadeloos weg, de dreiging van de naderende executiedatum is steeds voelbaar. Je moet doorlezen, je moet te weten komen of hij het gedaan heeft en of het goed afloopt: een young adult in optima forma.

Verder lezen

Optimisme is dodelijk

15.95

Petula (16) is slim én grappig, alleen sociaal niet de beste. De paniekaanvallen die ze sinds de dood van haar zusje heeft, helpen daar niet echt bij. Dan ontmoet ze de vrolijke, positieve Jacob… Ze wordt stapelverliefd op hem (en hij op haar), maar dan blijkt Jacob een even duister als tragisch geheim met zich mee te dragen.

Dit is zo’n boek dat je no way nog weglegt als je er eenmaal in bent begonnen.

Verder lezen

Wij zijn allemaal moleculen

15.95

Als er iemand voor young adults kan schrijven dan is het Susin Nielsen wel! Subtiel uitgewerkte karakters waarvan je wel moet gaan houden, een spannend avontuur, een bijzondere vriendschap, liefde, verdriet, en altijd een fijn, goed einde. Ik beloof je dat kinderen na dit verhaal alles willen lezen dat zij geschreven heeft. Meeslepender en ‘lekkerder’ verteld wordt het gewoonweg niet.

Verder lezen

Hallo, Teckel Tom

14.99

Hallo Teckel Tom! is een sprankelend prentenboek met een prachtig warm einde.

Verder lezen

Ik ben ik en jij bent jij

13.99

‘Ik ben ik en jij bent jij.
Net iets anders allebei.’
Groot, klein, boven, onder, langzaam, snel… zó fijn is het om allemaal net iets anders te zijn en in zoveel ook weer zo hetzelfde, zoals wanneer iedereen aan het einde van het boek voorgelezen wordt:
‘Ik ben stil, en jij bent stil. Lekker even geen verschil.’
De vriendelijke illustraties Kate Hindley passen prachtig bij dit lieve, vrolijk rijmende verhaal.

Verder lezen

De vier jaargetijden

12.95

Het boek valt al op door de bijzondere, duurzame uitstraling. De illustraties werden met ecologische inkt gedrukt op dik (100% kringloop)karton.

Categorieën: , , , , ,
Verder lezen

De zon is ook een ster

17.99

Beleef een dag uit het leven van Daniel en Natasha die ontdekken hoe liefde alles anders maakt. Hij is het kind van Noord-Koreaanse immigranten, wil eigenlijk dichter worden, maar moet van zijn ouders gaan studeren. Zij woont illegaal in Amerika en zal nog die dag met haar familie worden teruggestuurd naar Jamaica. Yoon komt zelf uit Jamaica en gebruikte aar ervaringen als immigrante, het gevoel te leven tussen twee werelden zonder er echt deel van uit te maken, in dit boek. Daardoor werd het nog zoveel meer dan het ultieme liefdesverhaal dat het ook is.

Verder lezen

Create a Flip Book for any product category. You can also select custom posts.