Flip book element

Handboekje voor het slapengaan

10.95

Wij zijn dol op de handboekjes van Paule Battault & Anouk Ricard.

Verder lezen

Handboekje voor op het potje gaan

10.95

Wij zijn dol op de handboekjes van Paule Battault & Anouk Ricard. Na hun Handboekje voor het slapengaan (Knipogend naar heel veel herkenbare smoesjes, vol humor en vergezeld van vrolijke kleurrijke tekeningen brengt dit verhaal kinderen naar de plek waar alles mag en kan: dromenland) is er nu ook een handboekje voor op het potje gaan. Iedereen gaat naar de wc. Papa’s, mama’s., honden, vogels en zelfs vissen (maar dat zie je niet). Baby’s hebben luiers, maar als je wat groter wordt, draag je geen luier meer, dan mag je naar de wc. En omdat de wc-pot nog wat t hoog is voor kleine kinderen zijn er handige potjes uitgevonden. Dit mooie, stevige kartonboekje met stoere tekeningen maakt kinderen stapje voor stapje, tekeningen vertrouwt met het potje en dat werkt heel erg goed.

Verder lezen

Machtige Min

19.95

Je bent nooit te klein om machtig te zijn… dat is de bijzondere boodschap uit dit beeldschone prentenboek.
Elke avond vertellen de machtige tantes van Min bij het kampvuur verhalen over hun ongelooflijke daden. Min vindt het heerlijk om naar ze te luisteren, maar het maakt haar ook een beetje verdrietig. ‘Ik zal nooit een eigen verhaal hebben,’ denkt ze. ‘Ik ben te klein en lang niet machtig genoeg.’ Maar dan is er een monster in de tuin dat voor chaos zorgt. De dieren weten zich geen raad. Wijze uil kiest Min uit om hen te helpen. En in die wonderlijke, spannende nacht vindt dappere Min haar eigen machtige verhaal.
De illustraties van Melissa Castrillon zijn een ode aan de natuur. Zo vol van de mooiste kleuren, bloemen en planten. Machtige Min is een pronkstuk.

Verder lezen

Een mama is als een huis

16.95

In dit beeldschoon uitgegeven boekje volg je een kind van in de buik tot aan de eerste stapjes. In bijna veertig taferelen wordt alles wat een moeder in die periode voor het kindje is teder en met humor verbeeld.
Een mama is als een nest.
Een mama is als een voertuig.
Een mama is als de maan in de nacht.
Een mama is als een snoepje.
Een mama is als een medicijn.
Een mama is als een huis.
De lieve, grappige, grafisch sterke beelden zijn van de Franse kunstenares Aurore Petit. Zij zorgde ervoor dat dit boekje zoveel meer is dan een opsomming van rollen. Niet alleen door de chronologie die in de tekeningen zit, of de originele, vaak poëtische vergelijkingen, maar ook zeker doordat ze de kwetsbare kant van die eerste overweldigende tijd heeft weten te vangen.

Verder lezen

Zonder titel

17.99

Alles gaat fout.
Die klootzak van een Sergio pakte mijn schetsboek af.
Het was gelukkig niet het boekje met naakten, ik ben wel zo slim om dat thuis te laten.
In dit buitengewone boek vertellen Erna Sassen en Martijn van der Linderen om beurten het indringende verhaal van Joshua. Zij in woord, hij in beeld.  Joshua is boos en verdrietig. Zijn beste vriendin Zivan reageert niet op zijn berichten. Zivan en Joshua kennen elkaar al vanaf de kleuterschool, maar nog niet lang geleden besloot haar vader dat de familie terug moest  naar hun geboorteland Irak. Nu is Zivan weer in Nederland, omdat haar tante borstkanker heeft. In zijn berichten aan haar en in zijn tekeningen probeert Joshua te doorgronden wat er aan de hand is. Hij moet zich bovendien staande weten te houden op het vmbo tussen stoere gasten die liever kickboksen dan tekenen.
Erna Sassen duikt vol in het hoofd van haar machtig mooie hoofdpersoon en de fantastische karakters om hem heen en beschrijft vol humor (ik heb heel vaak hardop gelachen) en rake oneliners hoe ze met elkaar om (leren) gaan.

Verder lezen

Het verloren meisje

15.99

Wat een onweerstaanbare young adult!

Verder lezen

De groeipijnen van Adrian Mole

20.00

Wat een fijne, luchtige, ongelooflijk grappige klassieker (hulde voor de vertaling van Sylvia Witteman).

Verder lezen

Create a Flip Book for any product category. You can also select custom posts.