Flip book element

Mijn mooiste voorleesboek van Kikker

16.99

De wondere wereld van Kikker is er een die ik elk kind gun. Max Velthuijs heeft zo vaak en innig laten zien dat hij de angsten, twijfels en vreugde van kinderen begrijpt. Niets menselijks is Kikker vreemd. De verhalen lezen heerlijk voor. In deze bundel zijn maar liefst zeven verhalen verzameld!

Verder lezen

Kikker is bedroefd

15.99

Kikker is bedroefd, is weer een schitterend invoelend verhaal van Max Velthuijs.

Verder lezen

Je allereerste verhalen van Kikker

16.99

De wondere wereld van Kikker is er een die ik elk kind gun. Max Velthuijs heeft zo vaak en innig laten zien dat hij de angsten, twijfels en vreugde van kinderen begrijpt. Niets menselijks is Kikker vreemd. De verhalen lezen heerlijk voor. Aan de allerkleinsten (want die plaatjes!), en doordat ze zo veel onderwerpen bespreekbaar maken, ook heel fijn om zelfs met kinderen van een jaar of 6 nog te lezen. Kikker is zo’n onderdeel van de Nederlandse boekenkasten dat je bijna zou vergeten hoe knap het is dat Velthuijs er elke keer in slaagt om gevoelens zo ogenschijnlijk eenvoudig weer te geven. Ogenschijnlijk, want hij vertelde eens dat hij er soms wel een jaar over deed om te bereiken dat zijn tekeningen moeiteloos gemaakt leken. Schrijver Rindert Kromhout zegt het mooi: ‘om die eenvoud te bereiken, moet je wel heel goed zijn. Weinig woorden, weinig lijnen, grote zeggingskracht.’

Verder lezen

Alle wensen van de wereld

15.99

Alle wensen van de wereld  is een lumineuze, tijdloze dichtbundel die laat zien hoe verrijkend poëzie voor kinderen kan zijn.
Rian Visser belicht een scala aan onderwerpen in dansende, zingende taal. Ze laat je – zoals dat in goede poëzie gaat – net anders kijken en dat is fijn, grappig, mooi en troostend. Zo vraagt ze zich af hoe het zou zijn als spullen heimwee konden hebben, is vrolijk zijn voor een meisje haar beste vak, en is een flat bij haar eigenlijk één groot stapelbed. Ze vertelt ook over gevoelens als hoop, geluk of moed. En ze onthaalt je met woordtovenarijtjes (wat te denken van hoofdschrijven in plaats van hoofdrekenen) en wijze gedachten. Lees maar eens mee met het gedicht Half: ‘We komen elkaar / halverwege tegen. We geven elkaar / een halve handdruk: / jij de hand en ik de druk. / Een halve knipoog: / jij de knip en ik het oog. / Een halve glimlach: / jij de glim en ik de lach. / We komen elkaar tegen / en stilletjesaan gaan we / elkaar beter verstaan.
De tekeningen van Janneke Ipenburg zijn ingetogen en kleurrijk. Ze laten ruimte voor eigen fantasie, en prikkelen tegelijkertijd de geest.

Verder lezen

Create a Flip Book for any product category. You can also select custom posts.