Flip book element

Elke dag een druppel gif

‘Hoe kun je leven met de gedachte dat je deel uitmaakte van een moordmachine?’ Dat is de kernvraag die Wilma Geldof stelt in haar met de Thea Beckman-prijs bekroonde Elke dag een druppel gif.
Dit indrukwekkende, steengoed geschreven verhaal gaat over Maarten die tijdens de oorlog bij de NSB zat. Na de oorlog dringt langzaam hem door dat hij heilig geloofde in een satanisch sprookje.
Een boek dat elk kind zou moeten lezen.

Categorie:
Verder lezen

Vleertje Muis

17.99

Een heel prettige voorleesbundel voor jonge kinderen!

SKU: 9789021463599 Categorieën: , , , ,
Verder lezen

Dit is een dictatuur

16.95

Wanneer je dit zwarte boekje openslaat, staren 24 linkse en rechtse dictatoriale leiders uit verschillende tijden en delen van de wereld je aan. Ogen van Stalin, Mussolini en Hitler, die van Mao Zedong, Fidel Castro, Poetin… De portretten maken meteen duidelijk waarom dit niet zo nieuwe boek toch actueel en – helaas – tijdloos is. Een eerste editie van Dit is een dictatuur verscheen in Spanje in 1977, kort na het overlijden van dictator Franco. Equipo Plantel wilde volgende generaties doen begrijpen wat een dictatuur is en welke impact die heeft op de levens van mensen. Met de inval in Oekraïne besloot Uitgeverij Boycott het opnieuw uit te brengen.
Dit is een dictatuur vertelt niet het verhaal van een specifieke dictator. Het speelt in een onbestemd heden en op een niet nader gedefinieerde plek. Dat maakt de inhoud breed toepasbaar en interessant voor kinderen overal ter wereld.
De kleurrijke illustraties in deze remake zijn van de hand van Mikel Casal, die als klein jongetje de Franco-dicatuur aan den lijve ondervond en vooral gekend is omwille van zijn sprekende karikaturen voor tijdschriften en kranten. Zijn werk is duidelijk en veelzeggend, maar zorgt ook voor de nodige afstand van de realiteit en doet je zo nu en dan zelfs lachen.
Dit is een dictatuur biedt je een waardevol kader om op eenvoudige en eerlijke wijze met je kinderen van gedachten te wisselen over de politieke situatie vandaag, maar maakt hen niet nodeloos ongerust of bang. Het is een basisles politiek. Een gids die in de boekenkast van elk gezin, maar zeker ook elke klas thuishoort.

SKU: 9789492986474 Categorieën: , , , , , Tags: , , ,
Verder lezen

Mijn huis is jouw huis

8.25

Dit is het fraaie Prentenboek van de Kinderboekenweek, gemaakt door meervoudig Gouden Penseel-winnares Yvonne Jagtenberg. De moeder van Pats woonde in een klein huisje, groot genoeg voor haar alleen. Tot ze – pats-boem – verliefd word op een leuke, grote man. ‘Mijn huis is jouw huis’ zegt ze en hij en zijn twee kinderen komen bij haar wonen. Niet lang daarna kwomt Pats, daarna een spin en dan ook tante Kee en haar kat.
Als ze wil blijven is er natuurlijk plek, ze bouwen gewoon een kamer op het dak En zij is bij lange na niet de laatste bewoonster van het huis.
Als altijd speelt Jagtenberg op geestige wijze met verhoudingen en legt ze veel emotie en vrolijkheid in haar tekeningen. Het allerleukste vind ik nog wel dat je overal in het huis boeken tegenkomt, er is zelfs een boekenkast op de wc. Mijn huis is jouw huis is een buitengewoon geslaagd en gelaagd prentenboek! Hulde!

Categorieën: ,
Verder lezen

Hoe overleef ik alles wat ik niemand vertel?

22.50

Hoe overleef ik mijn ouders (en zij mij)? Hoe overleef ik mijn vader (en hij mij)? Hoe overleef ik mijn vriendje (en hij mij)? Hoe overleef ik de bruglas?Hoe overleef ik een gebroken hart? Hoe overleef ik met/zonder jou of vrienden of liefde… Ach, benoem een gevoel dat past bij opgroeiende kinderen en Francine Oomen schreef er wel een fantastisch Hoe overleef ik…-boek over. Niet alleen zijn alle vijftien delen net in een tintelfrisse nieuwe uitgave verschenen (met de vertrouwde tekeningen van Annet Schaap), er verscheen óók een boek voor al die lezers van toen. Het eerste boek uit deze serie voor volwassen en het is meesterlijk!

SKU: 9789021482309-1 Categorieën: , ,
Verder lezen

Nooit niet!

18.95

Josefien is een klein vleermuisje. Ze moet voor het eerst naar school, net als iedereen. Maar ze weigert, verzet zich en schreeuwt zo hard… De andere dieren marcheren gehoorzaam naar school, maar Josefien kan het niets schelen. “Nooit niet!” verklaart ze. Ze gaat NIET. Ze schreeuwt zo luid dat haar ouders krimpen tot de grootte van pinda’s – precies de juiste maat om knus onder Josefiens vleugel te passen. Nu kunnen ze allemaal samen naar school gaan!

In ‘Nooit niet!’ herinnert de bekroonde illustrator Beatrice Alemagna ons eraan dat kleine kinderen hun ouders in de buurt nodig hebben… maar niet té dichtbij. ‘Nooit niet!’ is een prachtig eerbetoon aan alle kleine kinderen die liever thuisblijven op de eerste schooldag.

SKU: 9789492986719 Categorieën: ,
Verder lezen

Als je moet kiezen

19.95

Ga je liever naar school op een vliegende step of op de rug van een reuzenkat? Woon je liever op de maan of diep in de zee? Zou je liever de taal van bloemen of die van dieren willen spreken? En als je over een gespannen koord moest lopen, zou je dan liever hongerige monsters of gloeiend hete lava onder je hebben?
In dit heel erg grappige, bijzonder fraai getekende prentenboek krijgen kinderen steeds de ‘als-je-móét-kiezen’-vraag.
Prikkelend, interactief, vrolijk, soms heel lastig en ook nog eens een geweldige inspiratiebron om eigen vragen te bedenken.
Als ik moest kiezen, koos ik dit boek meteen!

SKU: 9789492986665 Categorieën: , , ,
Verder lezen

Mijn plaatjes na de storm

17.95

SKU: 9789492986702 Categorie:
Verder lezen

Create a Flip Book for any product category. You can also select custom posts.