Flip book element

Waarom de maan verdwijnt

18.99

Na Kinderen met een ster en Verboden te vliegen koos Matterie Letterie een perspectief dat ik nog maar weinig zag ik kinderboeken, zeker voor deze leeftijd: een kind dat de Tweede Wereldoorlog meemaakt in voormalig Nederlands-Indië. Lotti en haar gezin zijn niet langer veilig in hun huis. Ze worden gescheiden en moeten vluchten, eerst in hun eigen land en later naar Nederland. De Indische woorden en sprookjes geven een bijzondere sfeer. Ook nu baseerde de schrijfster zich op verhalen van mensen die de oorlog zelf hebben meegemaakt.

Verder lezen

Owen en de soldaat

Owen en de soldaat is een beeldschoon boek over een hartroerend dapper jongetje. Op de website van Billy Bones kun je het mooie luisterboek gratis downloaden.

Verder lezen

Boer Boris, start de motor!

12.99

Wat gebruikt een boer allemaal om zijn werk te doen op de boerderij? Samen met Boer Boris kunnen kleintjes ontdekken welke grote machines Boer Boris bestuurt op zijn boerderij. Dit grote kartonboek zit vol uitklappagina’s die allerlei machines onthullen. Van de tractor tot de ploeg, van de plukmachine tot de sneeuwschuiver en van de hijskraan tot de zaaimachine: alles komt voorbij. Ook dit uitklapboek met de hartverwarmende tekst op rijm van Ted van Lieshout en de sprekende illustraties van Philip Hopman zorgt weer voor een heerlijke voorleeservaring.

Verder lezen

Duurt het nog lang?

14.99

Een heel fijn, duidelijk, mooi en informatief boek voor als er een broertje of zusje op komst is.

Categorie:
Verder lezen

Rupsje Nooitgenoeg – stoffen boekje

13.99

Als ik stoffen boekjes tip (en dat doe ik vaak), dan raad ik bijna altijd aan om voor boekjes over klassieke kinderboekfiguren te gaan. Zoals dit  superzachte stofboekje van Rupsje Nooitgenoeg.

Verder lezen

Darius de Grote is niet oké

17.99

In deze bijzonder innemende young adult-roman wordt een prachtig verhaal over kwetsbaarheid en vriendschap verteld. Het speelt zich af tegen het decor van de betoverende Iraanse stad Yazd. Daar woont de ernstig zieke opa van Darius en daarom reist hij er met zijn familie naartoe. Hij is bang dat hij moeilijk zal kunnen aarden in een land waar hij eigenlijk niets mee heeft, en voelt zich buitengesloten. Het is een bekend gevoel voor hem. Door zijn depressie heeft hij nooit het gevoel gehad ergens makkelijk in te passen. Dan sluit hij vriendschap met Sohrab. Darius voelt zich daardoor niet alleen veel beter, hij ontdekt ook dat het oké is om niet altijd oké te zijn.
Wat een schitterend verhaal! Dat ook de donkere kanten van het leven in Iran getoond worden, maakt dit boek alleen maar nóg beter.

Verder lezen

Create a Flip Book for any product category. You can also select custom posts.