Flip book element

The Hate U Give

15.00

Starr is enige getuige als haar goede vriend Khalil op een avond op brute wijze door een politieman wordt vermoord. ‘Dapper zijn betekent niet dat je niet bang bent, het betekent dat je doorzet, ook al ben je bang.’ zegt haar moeder. Ze zet door. Ze ontdekt dat ze haar afkomst niet kan veranderen en ook niet wat ze heeft meegemaakt. Ze besluit te getuigen tegen de politieagent, maar zal de waarheid gruwelijk genoeg zijn om de dood van haar vriend als misdaad te beschouwen?
Dit is een boek om een hele diepe buiging voor te maken. Heftig, schokkend, steengoed.

SKU: 9789048848607 Categorieën: , ,
Verder lezen

De macht van Algas

15.99

Lutijn, Bries, Naomi en Wikke leven op het eiland Walcheren; het laatste Zeeuwse stukje land dat niet door de Noordzee verzwolgen is. Als er op een nacht een enorme storm uitbreekt, breekt de dijk door en is het de dag erna alsof hun mooie, fijne eiland niet meer bestaat. Een grauw moeras strekt zich uit. Het gat in de dijk is zo groot dat het onbegonnen werk lijkt om het te repareren. Maar dan duiken er luchtschepen van het machtige bedrijf Algas op die in nog geen tien minuten tijd de boel herstellen. Iedereen is blij, maar is Algas wel te vertrouwen? Zijn het geen haaien onder het zand?
In dit sterk geschreven en opgebouwde toekomstverhaal wordt de spanning schitterend opgevoerd. Een pageturner van jewelste!

SKU: 9789047716792 Categorieën: , , , ,
Verder lezen

De jacht op een tongzoen

16.99

Het is duidelijk: alles moet echt anders. Want ik wil nooit meer zo’n Koninginnedag als afgelopen vrijdag waarop iedereen tijdens het feest in de sporthal met elkaar staat te tongen. Iedereen behalve ik.
Dagboeken geschreven door een puberjongen, die kende ik eigenlijk nog niet. In deze geweldige boeken (het tweede deel verscheen onlangs ook) duik je in het hoofd van de veertienjarige Ronald Venema. In de jaren negentig schreef hij als tiener dagboeken vol. Toen hij die later terugvond maakte hij er eerst een podcast van en daarna boeken. Gelukkig maar, want het is werkelijk hilarisch om alle puberperikelen,  -gedachten, -onzekerheden en -ongemakkelijkheden met hem mee te beleven. Wat een aanrader!

SKU: 9789021031163 Categorieën: , , ,
Verder lezen

Alles moet echt anders

16.99

Het is duidelijk: alles moet echt anders. Want ik wil nooit meer zo’n Koninginnedag als afgelopen vrijdag waarop iedereen tijdens het feest in de sporthal met elkaar staat te tongen. Iedereen behalve ik.
Dagboeken geschreven door een puberjongen, die kende ik eigenlijk nog niet. In deze geweldige boeken (het eerste deel is ook echt een aanrader) duik je in het hoofd van de veertienjarige Ronald Venema. In de jaren negentig schreef hij als tiener dagboeken vol. Toen hij die later terugvond maakte hij er eerst een podcast van en daarna boeken. Gelukkig maar, want het is werkelijk hilarisch om alle puberperikelen,  -gedachten, -onzekerheden en -ongemakkelijkheden met hem mee te beleven. Lezen maar!

SKU: 9789021043098 Categorieën: , , ,
Verder lezen

De grote vloed

19.90

De grote vloed maakte geen onderscheid tussen jong en oud, vrouw of man, gezond of ziek, arm of rijk, iedereen die het gevaar niet op tijd zag aankomen, ging eraan.
In deze toekomstroman wordt zo’n beetje alles wat in onze wereld actueel en prangend is aan de kaak gesteld. En hoe! In dit even doldwaze en hilarische als bloedserieuze en angstaanjagende boek zijn vraagstukken rondom klimaat, fake news, complottheorieën en vluchtelingen vervlochten in een schitterend avontuur. Het avontuur van Moos, zijn opa en hun vrienden de professor en burgemeester speelt zich af in de toekomst, maar zegt alles over ons en de tijd waarin wij leven. Een boek zoals alleen Sjoerd Kuyper dat kan schrijven.

SKU: 9789089674265 Categorieën: ,
Verder lezen

De wonderlijke wereldreis van Zebedeus

19.90

Vorig jaar las ik een van de mooiste boeken die ik ooit las: Zebedeus en het ganzenbord van Wisse. Aan het woord in dat door Koos Meinderts meesterlijk vertelde verhaal was Zebedeus. Een innemende beer vol twijfels. De wonderlijke wereldreis van Zebedeus gaat aan dat bijzondere verhaal vooraf (de boeken zijn goed los van elkaar te lezen) en is net zo wonderschoon.
Via een uitzonderlijk uitgeschreven gedachtespel (ga het boek alsjeblieft zelf (voor)lezen om dat te ervaren) komt Zebedeus uit bij de vraag waar toch het einde van de wereld is. Om het antwoord te vinden gaat hij op reis. De wonderlijke ontmoetingen en prachtige, buitengewone gedachten van Zebedeus zijn door Koos Meinderts zo knap bedacht en beschreven. De beeldschone schilderijen van Annette Fienieg zijn van eenzelfde buitencategorie en diep doorvoelt.

SKU: 9789089674272 Categorieën: , , , ,
Verder lezen

Wij waren hier eerst

27.99

‘Als de mens jouw favoriete diersoort is, is dit geen boek voor jou.’ Zij waren er eerst en daarom gaat <em>Wij waren hier eerst</em> over hen: de wilde dieren van Zuid-Afrika. Het gaat over het gevecht om ruimte, afschuwelijke bedreigingen, maar ook over dierenredders, hun reddingsacties, inspanningen en overwinningen.

Dit unieke boek brengt het ware verhaal van het Zuid-Afrikaanse wildlife op onnavolgbare wijze in sprankelende, toegankelijke taal en in volle omvang, in verhaal én in beeld.

SKU: 9789025766498 Categorieën: , ,
Verder lezen

De bionische vogel

24.95

In dit grandioze boek word je uitgenodigd om buiten kaders te denken. Hoe? Door goed te kijken naar de slimmigheid van de vogelwereld. Dat leren van de natuur om een betere toekomst voor onszelf en de planeet te creëren, noemen we met een mooi woord biomimicry. Dit geweldige boek staat niet alleen vol met werkelijk de wonderbaarlijkste inspiraties, het nodigt je ook uit om te ontdekken dat dit soort creatieve, duurzame ideeën overal in de natuur te vinden zijn, als je maar goed blijft kijken. De vlot vertelde verhalen over al die gevleugelde uitvinders zijn krachtig en rijk geïllustreerd door Margot Westermann. Wat een bijzonder, te gek gaaf, boeiend en mooi boek!

SKU: 9789050118910 Categorie:
Verder lezen

Create a Flip Book for any product category. You can also select custom posts.