Flip book element

Mijn grote vriend Leeuwwitje

16.50

Caro is net verhuisd en heeft nog niemand om mee te spelen. Dan hoort ze een lieve stem vragen: ‘Zeg, zullen we verstoppertje doen?’ Achter haar staat een grote leeuw zo wit als sneeuw. Vanaf dat moment zijn Caro en haar nieuwe vriend Leeuwwitje onafscheidelijk. Maar naar buiten gaan zonder de leeuw, durft Caro dat wel? Soms lijkt de wereld heel erg groot, en voel je je klein en alleen. En dan is een bijzondere vriend als Leeuwwitje alles wat je nodig hebt.

Verder lezen

Mijn oma is een ooievaar

16.95

Als oma een ooievaar is, en opa een krokodil dan is je vader natuurlijk een krokovaar! En als dat zo werkt, hoe zit het dan met je oom, je andere opa en oma, je moeder en je tante? En de belangrijkste vraag: als jij familie van hen allemaal bent, hoe zie jij er dan uit? Kinderen ontdekken in Mijn oma is een ooievaar hoe eigenschappen doorgegeven worden. Niet alleen uiterlijkheden, ook karaktertrekken en beroepen of hobby’s komen aan bod.

De zorg waarmee Alice Hoogstad dit bijzondere boek, uitgegeven in grote kartonnen pagina’s, heeft gemaakt spat van de pagina’s met haar oneindig veel kleine knipsels in de prachtigste kleuren.

Lees hier meer over Alice en hier meer over het boek.

Verder lezen

Maak monsters, mensen en andere mormels

12.50

Teken mee met beroemde illustratoren.

Dit is een heel fijn doe-boek!

Verder lezen

Majoor Rosalie

Rosalie is vijf jaar oud en vastberaden dat ze wil leren lezen. Het is 1917. De meester leest de heroïsch klinkende krantenkoppen voor, en moeder de hoopgevende brieven van vader, die soldaat is. De waarheid wordt niet verteld en dat voelt Rosalie. Ze wil weten wat er echt is gebeurd.

Dit boek maakt de verschrikkingen van de Eerste Wereldoorlog beeldschoon voelbaar door een heel klein verhaal met adembenemende illustraties.

Verder lezen

Ik ben bij de dinosaurussen geweest

15.50

Een jongetje kiest een boek over dinosaurussen uit de boekenkast, slaat het open en… verdwijnt erin. Hij maakt kennis met allerlei dinosaurussen, brult met ze mee en rent met ze naar verre landen. Als de moeder van het jongetje hem – ‘beneden komen!’ – uit zijn fantasiewereld rukt en zijn familie aan tafel vertelt over hun saaie dag, roept hij: ‘Wat jammer dat jullie niet bij de dinosaurussen zijn geweest!’. Iedereen lacht hem uit: dino’s bestaan toch al lang niet meer! Of toch wel? De actie en emoties spatten van de pagina’s en je kunt oneindig veel details, grapjes en bijzonderheden ontdekken. In de wereld die De Goede tekent zou elk kind wel willen verdwalen.

 

Verder lezen

Prutje

14.95

Hens walgt zijn leven. De enige vrolijkheid komt van zijn broertje Walm. ‘Alles werkte bij hem gewoon net eventjes iets anders. Zo ook met zijn uiterlijk.’ Walm heeft het syndroom van Down. Het kan nog zo’n prutje zijn, Walm is altijd blij en vindt alles mooi. Op een dag is Hens het spuugzat. Hij vertrekt samen met Walm. Al snel ontmoeten ze Vijf. Zij vertelt over een stad in de meest waanzinnige kleuren waar enkel geluk is. En hoewel Hens denkt dat dat een groot onzinverhaal is, gaan ze toch op weg.

Prutje is een spannend, beeldschoon geïllustreerd verhaal vol bijzondere levensvragen. De aanbevolen leeftijd is tien plus, maar lees het boek vooral al eerder voor. Het is bijzonder om het met kinderen te hebben over de verschillende werelden, over missen, over intelligentie, over geluk en over het maken van de juiste keuze.

Verder lezen

Het dikke boek van bijzondere dieren

19.99

In dit prachtig uitgegeven boek (met een gouden bladspiegel!) ontdek je – voorzien van magistrale illustraties – bijzondere weetjes over bijzondere dieren.

 

Verder lezen

Het grote boek van Madelief

15.00

In deze bundel zijn de vijf boeken die Guus Kuijer schreef over de stoere, eigenzinnige slimme Madelief gebundeld.

Deze verhalen zijn zo tijdloos, zo steengoed, zo grappig, ontroerend en mooi. Ze zijn alles tegelijk en alles wat ik kinderen gun!

Lees hier een stuk dat ik schreef over de boeken van Guus Kuijer!

Verder lezen

Create a Flip Book for any product category. You can also select custom posts.