[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_4″ last=”no” spacing=”yes” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” class=”” id=””][fusion_imageframe lightbox=”yes” style_type=”none” bordercolor=”” bordersize=”0px” borderradius=”0″ stylecolor=”” align=”center” link=”” linktarget=”_self” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””] BOEKWIJZER | HET KANKERKAMPIOENSCHAP VOOR JUNIOREN[/fusion_imageframe][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_2″ last=”no” spacing=”yes” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” class=”” id=””][fusion_text]

WIN 

Het kankerkampioenschap voor junioren

van

Edward van de Vendel & Roy Looman

[/fusion_text][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_4″ last=”yes” spacing=”yes” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” class=”” id=””][fusion_imageframe lightbox=”yes” style_type=”none” bordercolor=”” bordersize=”0px” borderradius=”0″ stylecolor=”” align=”center” link=”” linktarget=”_self” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””] BOEKWIJZER | HET KANKERKAMPIOENSCHAP VOOR JUNIOREN[/fusion_imageframe][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][fusion_text]

Hebben jullie allemaal het interview dat boekwijzer had met Edward van de Vendel al gelezen? Hij vertelt daarin onder andere uitgebreid over Het kankerkampioenschap voor junioren (12+). Boekwijzer is trots dat ze een exemplaar van dit indrukwekkende boek mag weggeven! Kijk snel op onze Facebookpagina voor meer informatie…

[/fusion_text][fusion_text]

Boekwijzer schreef eerder over Het kankerkampioenschap voor junioren:

‘Max,’ zei de oncoloog, ‘je hebt daadwerkelijk kanker.’ 
In het echte leven heet Max Roy, Roy Looman. Toen hij vijftien jaar oud was, kreeg hij het bericht dat hij kanker had: ‘Dit is het ziekste spelletje dat ik ooit heb gespeeld – maar ik kan ongelooflijk slecht tegen mijn verlies, dus ik ga niet dood. Dan weet je dat alvast.’
Later vertelde hij zijn verhaal aan schrijver Edward van de Vendel. Meer dan veertig middagen zaten ze bij elkaar; het directe, indrukwekkende, ontroerende en vaak ook grappige Kankerkampioenschap voor junioren is het resultaat.
Een compleet verslag (‘Ik vertel het hele verhaal, ik vertel alles wat er gebeurd is. Ik weet nu dat dat belangrijk is.’) met alle hoogte- en dieptepunten: verdriet, angst, vriendschap en de onzekerheid van het leven na het moment dat hij genezen was verklaard.
Edward van de Vendel schreef het boek zo (en Roy heeft het verhaal waarschijnlijk zo verteld) dat het lijkt alsof Max in levenden lijve tegenover je zit. Ik heb gehuild, gegniffeld, nagedacht, hardop gelachen en het met een bewonderende diepe zucht dichtgeslagen.
Roy denkt zo mee met zijn ouders, dat het ook een bijzonder voorleesboek kan zijn: ‘Mijn ouders hadden me op de wereld gezet, en de kanker probeerde me er weer vanaf te werken. Dat was ook een aanval op hen.’

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *