Keverjongen van M.G. LeonardKeverjongen | boekwijzer

‘Doctor Bartholomew Cuttle was geen man die op mysterieuze wijze verdween.’ Dat is de heerlijke eerste zin van dit spannende boek. ‘Je zit echt op het puntje van je stoel,’ zei het boekenpanel van DWDD. En zo is het! Het is werkelijk on-mo-ge-lijk dit boek nog weg te leggen als je er eenmaal in bent begonnen. En het ziet er ook nog eens prachtig uit.

Darkus weet zeker dat zijn vader hem nooit zomaar in de steek zou laten. Er moet in de zaal van Natuurhistorisch Museum, waar hij voor het laatst gezien is, iets met zijn vader gebeurd zijn. Iets ergs! Als de politie in het duister blijft tasten, gaat Darkus zelf op onderzoek uit. Daarbij krijgt hij niet alleen hulp van zijn twee beste vrienden en oom Max, maar ook van een reusachtige kever die hij Baxter noemt. Baxter is niet zomaar een kever, het lijkt wel of hij Darkus begrijpt. En hij is ook niet het laatste bijzondere insect dat hem te hulp schiet.

In het huis van zijn ongure buurmannen ontdekt Darkus een enorme Keverberg. Als op die plek ook nog eens de machtige, rijke zakenvrouw Lucretia Cutter verschijnt die een verontrustende belangstelling voor de insecten blijkt te hebben, weet Darkus het zeker: Er móét een verband zijn tussen de kevers, het addergebroed Lucretia Cutter en de verdwijning van zijn vader.

‘Dat iemand jong is betekent toch niet dat hij niet de nieuwsgierigheid, het lef en de volharding kan hebben om te doen wat volwassenen doen?’ snuift de oom Max in Keverjongen. Dit boek is niet alleen een ode aan al die heerlijke eigenschappen die onze kinderen rijk zijn, het is ook een ontroerend warm verhaal over vriendschap.

En gelukkig pas deel één van een trilogie.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *