De pixi-boekjes zijn terug!

DE PIXI-BOEKJES ZIJN TERUG (MET WINACTIE)

Even het geheugen opfrissen…

Als klein meisje was ik al groot fan van deze boekjes. Mijn hart maakte dan ook echt een sprongetje toen ik hoorde dat uitgeverij De Vier Windstreken de pixi’s nieuw leven in wilde blazen. Wat een feest dat mijn eigen kinderen, of beter: dat álle kinderen nu ook met deze boekjes op kunnen groeien. Je kunt er zo veel mee. Ze zijn geweldig om uit te delen, om uit voor te lezen, om zelf te lezen, om te verzamelen, om te ruilen, om in te bladeren en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Weet je het niet meer precies, of ken je de Pixi-boekjes nog niet? Ik zal je een beetje helpen. De karakteristieke Pixi-boekjes zijn prentenboekjes voor kinderen van 3-6 jaar,  allemaal 10 x 10 cm en volledig in kleur, ze hebben 24 pagina’s en zijn EUR 0,99 per stuk. De boekjes werden eerst in Amerika en Canada uitgegeven, maar verschenen in deze populaire afmeting in 1954 voor het eerst in Duitsland. Met een oplage van tot nu toe meer dan 460 miljoen exemplaren is Pixi daar de meest succesvolle prentenboekserie in de geschiedenis. Tussen 1971 en 1996 waren ze ook ontzettend populair in Nederland. Gelukkig besloot uitgeverij De Vier Windstreken in 2016 dus om de boekjes opnieuw uit te geven. Het is nu al een daverend succes. Inmiddels zijn er drie series (die allemaal uit acht boekjes bestaan) verschenen en in maart verschijnen nog twee. In elk boekje kun je voorin je naam schrijven en zien uit welke boekjes de serie nog meer bestaat.

Klassiek

Pure nostalgie, zo kondigt De Vier Winstreken de eerste serie – Klassiek – aan en daarin hebben ze groot gelijk. Acht heerlijke dierenverhalen, allemaal in 1971 al eens uitgegeven. Snorretje was in Duitsland in 1954 het allereerste exemplaar dat uitkwam (als Miezekatzen). Het verhaaltje was meteen razendpopulair. In het eerste jaar werden er wel 100.000 van verkocht.

pixi-klassiek

Snorretje zuigt steeds maar weer op zijn duim. Zou het mevrouw Poes lukken om daar een oplossing voor te vinden?

In Twee bijzondere biggetjes staan twee verhalen. Een over biggetje Bibi, de ongelooflijke slaapkop die niet wakker te krijgen is en een over Otto die maar niet kan stoppen met eten.

De kinderen van Mama Miezemauw moeten een leuke naam krijgen. Zullen de drie katjes aan het einde van het boekje een originele naam bedacht hebben?

De streken van Kareltje Kater gaat over de minst brave kater van de hele stad die zijn schurkenstreken nu toch echt eens af moet leren.

Suusjes lammetje is het zoete verhaaltje over het kleine lammetje zo wit als sneeuw dat Suusje overal volgt, zelfs naar school.

Waggeltje, het eendenkuiken struikelt steeds over haar voeten, maar komt erachter dat die grote, gekke voeten ook ergens heel fijn voor zijn.

Donsje is de kleinste van het gezin van moeder Hen. Hij raakt steeds kwijt, maar op zo’n donsballetje kan niemand lang boos zijn en het komt soms ook goed van pas dat hij zo klein is.

Op de ponyweide is er voor alle kinderen wel wat te doen. Janneke mag op Sneeuwwitje rijden en Robbert mag helpen bij het wassen van de paardjes.

boekwijzer

Sprookjes

De tweede serie, Sprookjes, bestaat uit acht populaire sprookjes van Andersen en Grimm. Achter op deze boekjes heeft het elfje Pixi steeds een leuke verrassing voor je in petto. Een raadsel, zoekpuzzel, recept voor aardbeienjam, knutselwerkje en nog veel meer leuks.

pixi-sprookjes

Zal Roodkapje als ze koek en wijn naar haar grootmoeder brengt zich als vanouds door de wolf laten verleiden om van het pad te wijken en in zijn buik verdwijnen?

Arme vervloekte Doornroosje. Als ze vijftien is, zal ze zich prikken aan een spinnewiel en dood neervallen. Gelukkig heeft één wijze fee een wens over en is er een knappe, dappere, jonge prin.

In Tafeltje dek je! stuurt de kleermaker zijn drie zonen door leugens van zijn gemene geit een voor een weg. De oudste komt bij een meubelmaker terecht die hem wel een heel bijzondere tafel cadeau geeft.

De Bremer Stadsmuzikanten vertelt over de oude ezel die met andere dieren naar Bremen reist om stadsmuzikant te worden. Tijdens hun tocht moeten ze rovers uit een rovershuisje verjagen.

Als de kiezeltjes op zijn en Hans en Grietje in het bos verdwalen, stuiten ze op een huisje van peperkoek. ‘Knibbel, knabbel, kluisje, wie knabbelt daar aan mijn huisje?’

In De prinses op de erwt wil de prins trouwen, maar wel met een echte prinses. Zou het meisje dat zo gevoelig is dat ze door heel veel matrassen en zachte dekens heen een erwt kan voelen de ware zijn?

De arme, mooie, verdrietige Assepoester wil zo graag naar het grote feest dat de koning geeft om een vrouw voor zijn zoon te vinden. Gelukkig schiet een mooie vogel haar te hulp.

Het dappere kleermakertje wil in ruil voor de prinses als vrouw én het halve koninklijk best twee reuzen doodslaan voor de koning. Gelukkig is hij niet alleen dapper en brutaal, maar ook een slimmerik!

Pixi-pret

In Pixi-pret, de derde serie, vind je acht vrolijke verhaaltjes over van alles en nog wat. Heerlijk om voor het slapengaan voor te lezen, óf om kinderen zelf te laten lezen. Met – net als in de sprookjesserie weer veel leuke verrassingen van Pixi op de achterkant.

pixi-pretWat leuk, Pixi, de kleine held gaat over Pixi zelf! Het Elfje heeft een picknick klaargezet voor hem en zijn vrienden, maar dan steelt een vos al het lekker. Hoe moeten ze al het lekkers nu terugkrijgen?

Hop, naar bed!roept de mama van Joeri. ‘Ik kom zo!’ roept hij keer op keer. Er is ook nog zo ontzettend veel te doen voordat hij naar bed kan…

Driehoorn, de kleine dinosaurus is een triceratops, een planteneter. Op een dag staat hij te drinken uit de rivier als iedereen plots onrustig worden. O jee, er komt een hongerige tyrannosaurus rex aan!

Op een ochtend gaan kuikentjes Piep, Pedro en Pina voorbij het hek: De grote, wijde wereld in. Daar beleven ze de spannendste avonturen.

De kattenkinderen doen heel veel op een dag: ze ravotten, razen, racen, schrikken, stoeien, struikelen en proberen van alles uit.

Prinses fietsenrek, ofwel prinses Cleo is erg verwend, ze krijgt altijd alles wat ze wil. Maar dan verliest haar vriendin Maud als eerste van de klas een tand en gaat alle aandacht opeens naar haar.

Felix is dol op voetbal, geen bal is veilig bij hem. Als er ergens kinderen op een veldje spelen, rent hij meteen mee. Misschien scoort hij ook wel een heel belangrijke Goal!

Ridder en Draak hebben smaak gaat over Diederik van Babbelberg en draak Kuno. Ze zijn vijanden, zoals ridders en draken dat horen te zijn. Tot ze ontdekken dat ze allebei van lekker eten houden.

[/fusion_text][fusion_text]

pixi-boekjes

WINACTIE

Van januari tot en met mei zal boekwijzer.com elke maand een van de geweldige Pixi-series weggeven.

Je kunt dus meteen een héle serie van acht boekjes winnen!

Januari: Serie 01 – Klassiek
Februari: Serie 02 –  Sprookjes
Maart: Serie 03 – Pixi-pret
April: Serie 04 – Lente & Pasen  
Mei: Serie 05 – Ridders & Prinsessen

Volg boekwijzer.com op Instagram en Facebook om de actie en voorwaarden voorbij te zien komen.

Gratis tip op maat

Ben jij benieuwd naar wat het Boekwijzer Lidmaatschap jou te bieden heeft? Probeer dan de gratis tip op maat En ontdek Boekwijzer.

Elke maand het laatste boekwijzer & Kinderboeken nieuws ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!