De boeken van Jacques Vriens

Jacques Vriens | boekwijzer


Jacques Vriens schreef ontzettend veel prachtige boeken. Zijn verhalen spelen zich af op scholen, gaan over vroeger, over nu, ze zijn spannend, zielig, leerzaam en mooi. Lezen is voor deze bijzondere schrijver verbeelding, meegevoerd worden in een verhaal. Het is je inleven in andere mensen, in andere culturen. Het is emotie. Doordat je leest over verdriet, over eenzaamheid, over verliefdheid, over boosheid, kun je emoties herkennen en daar beter mee om leren gaan. Lezen is ook concentratie. De geluiden uit het onderwijs zijn steeds vaker dat kinderen het moeilijker vinden om lange teksten te lezen. Daarom vind Jacques Vriens het ook zo belangrijk dat kinderen de kans krijgen om door het lezen van mooie boeken te ontdekken hoe leuk lezen is.

Door al de nominaties en prijzen van de Jonge Jury weten we heus al wel dat kinderen dol zijn op zijn verhalen.
Tóch leek het ons een goed plan om juist de kinderen te laten zien hoeveel leesplezier zij ervaren bij het lezen van zijn boeken: jong, oud, meisje, jongen, lezer, niet-lezer. We stuurden heel wat kinderen een selectie van zijn boeken, kregen geweldige reacties en lieten daar (door Scherp Filmproducties) een filmpje van maken.

 

Heel veel kijkplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *