Mijn Clementine van Roberto Innocenti

Clementine | boekwijzer

Clementine | boekwijzerReis mee met een kapitein en zijn schip: zijn Clementine. Op de eerste spectaculaire tekeningen
zie je hoe Clementine zinkt. ‘Ze zeggen wel dat de kapitein ten onder gaat met zijn schip. Maar deze ene reis maak ik niet met haar. Nog niet. Dit is ons verhaal.’ Het hele verhaal.

Als jong mannetje ziet de kapitein hoe het schip wordt gebouwd en zodra het koers zet richtingClementine | boekwijzer volle zee vaart hij mee. Elke dag op zee is een avontuur. Op een dag mag hij het roer overnemen. Ze doorkruisen de wereld. Hans Christian Andersen Award-winnaar Roberto Innocenti laat in de transformaties die het schip maakt prachtig zien hoe de wereld verandert. Je ziet Clementine als vrachtschip, oorlogsschip, transportschip…

De tekeningen van Innocenti zijn onwaarschijnlijk gedetailleerd, hyperrealistisch en tegelijkertijd maken ze de liefde van de kapitein voor zijn schip beeldschoon invoelbaar. Neem de laatste weergaloze spread van het verhaal waarop je het schip ziet, rustend op de bodem van de oceaan… Vol van weemoed en levensecht.

En daarmee is het nog niet over. Een wereldkaart, waanzinnig(e) zij- en bovenaanzicht en dwarsdoorsnede van het schip verzorgen het schitterend slot. Mijn Clementine kun je vanaf een jaar of zes voorlezen en kunnen kinderen vanaf acht jaar zelf lezen.

Clementine | boekwijzer

 

En de winnaars zijn:

Lieve @wijeisenijs,  @bregtjehorn en Anniek Benjamens-van Schooten jullie zijn de winnaars van dit waanzinnige boek! Sturen jullie je adres naar eline@boekwijzer.com? Dan komt het er zo snel mogelijk aan!

Zit je er dit keer helaas niet bij, maar wil je het boek wel heel graag ontvangen? Dan kun je het hier bestellen.

6 reacties op “Mijn Clementine van Roberto Innocenti (met winactie)

  1. Mel Pauwels zegt:

    Ohhh te mooie illustraties! Als we winnen kan Esmee van 10 ermee beginnen…. Mooi om het lezen te oefenen in combi met de dyslectie-lessen die ze momenteel krijgt! Daarna kan zij het voorlezen aan Benthe van 2 en Fedde van 9 maandjes… Beide luisteren graag naar de verhaaltjes van grote zus/nicht

  2. Sanneke Pouw zegt:

    Wat een tof boek! Milanis mega fan van de Titanic en zijn lievelingsboek is oa een super moeilijk boek – want voor volwassen – over de Titanic, hoe leuk als hij dit boek wint en in begrijpelijke taal en met prachtige illustraties meer kan lezen over het reilen en zeilen op zo’n groot schip! Denk je ook niet dat hij dan van lievelingsboek verandert?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *