Mijn Clementine van Roberto Innocenti

Clementine | boekwijzer

Clementine | boekwijzerReis mee met een kapitein en zijn schip: zijn Clementine. Op de eerste spectaculaire tekeningen
zie je hoe Clementine zinkt. ‘Ze zeggen wel dat de kapitein ten onder gaat met zijn schip. Maar deze ene reis maak ik niet met haar. Nog niet. Dit is ons verhaal.’ Het hele verhaal.

Als jong mannetje ziet de kapitein hoe het schip wordt gebouwd en zodra het koers zet richtingClementine | boekwijzer volle zee vaart hij mee. Elke dag op zee is een avontuur. Op een dag mag hij het roer overnemen. Ze doorkruisen de wereld. Hans Christian Andersen Award-winnaar Roberto Innocenti laat in de transformaties die het schip maakt prachtig zien hoe de wereld verandert. Je ziet Clementine als vrachtschip, oorlogsschip, transportschip…

De tekeningen van Innocenti zijn onwaarschijnlijk gedetailleerd, hyperrealistisch en tegelijkertijd maken ze de liefde van de kapitein voor zijn schip beeldschoon invoelbaar. Neem de laatste weergaloze spread van het verhaal waarop je het schip ziet, rustend op de bodem van de oceaan… Vol van weemoed en levensecht.

En daarmee is het nog niet over. Een wereldkaart, waanzinnig(e) zij- en bovenaanzicht en dwarsdoorsnede van het schip verzorgen het schitterend slot. Mijn Clementine kun je vanaf een jaar of zes voorlezen en kunnen kinderen vanaf acht jaar zelf lezen.

Clementine | boekwijzer

 

Wil jij dit boek winnen? Like en deel (mag ook in je stories) dan de post op Facebook of Instagram over dit prachtige boek en laat daar of hieronder in een comment weten voor wie jij Mijn Clementine wil winnen!

Kun je niet wachten en wil je het boek liever nu al (voor)lezen? Dan kun je het hier bestellen.

5 reacties op “Mijn Clementine van Roberto Innocenti (met winactie)

  1. Mel Pauwels zegt:

    Ohhh te mooie illustraties! Als we winnen kan Esmee van 10 ermee beginnen…. Mooi om het lezen te oefenen in combi met de dyslectie-lessen die ze momenteel krijgt! Daarna kan zij het voorlezen aan Benthe van 2 en Fedde van 9 maandjes… Beide luisteren graag naar de verhaaltjes van grote zus/nicht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *