Alles gaat slapen want nu is het nacht van Astrid Lindgren & Marit Törnqvist (met winactie)

Alles gaat slapen | boekwijzerEr is niemand die de woorden van Astrid Lindgren zo goed in beelden kan vangen als Marit Törnqvist. In Alles gaat slapen want nu is het nacht verbeeldt ze een wiegeliedje dat ze voor het eerst hoorde op haar begrafenis.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Het liedje kiest een beeldschoon perspectief. In plaats de wereld van kinderen kleiner te maken, neemt Astrid Lindgren hen mee op een reis. Ze zoomt uit, maakt hun wereld groter. De woorden en die blik troffen Marit Törnqvist, ze herkende zich erin en besloot er een prentenboek van te maken.
⠀⠀⠀⠀
Als het nacht wordt, gaat iedereen slapen. Behalve een klein katje dat de magie van een Zweedse zomernacht niet wil weerstaan. Waar ze ook loopt, langs bossen, velden of meren, overal komt ze wel dieren tegen die ook nog niet helemaal klaar zijn voor de nacht, die liever spelen dan slapen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Alles gaat slapen | boekwijzerDe wandeling laat oneindig veel moois zien. De vergezichten zijn adembenemend. Het spel met het
zonlicht, de glinstering, de schaduwen zijn kunstig. Er is overal leven. Je raakt niet uitgekeken.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Tegelijkertijd overspoelen de tekst (wonderschoon vertaald door Bette Westera) en de illustraties je met een haast meditatieve rust. Stapje voor stapje word je één met de landschappen. Ver van alles. Verlost van drukte. In deze wereld heeft de tijd stilgestaan. Hier wil je blijven.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
En als je dan met het katje terugkeert in de slaapkamer waar alles nacht is geworden, mag je rustig je ogen sluiten. Dan was de wandeling een magische voorbode van mooie dromen.


alles gaat slapen | boekwijzer

Winactie

Ik mag drie exemplaren van dit beeldschone boek weggeven!

Wil jij het winnen?

Deel en like dit bericht (vergeet niet om boekwijzer te taggen) en vertel me in een comment hieronder, op Facebook of Instagram aan wie jij Alles gaat slapen wilt geven!⠀


Kun je niet wachten? Dan kun je het boek hier bestellen.


BEN JIJ AL LID VAN BOEKWIJZER?

Hier ontdek je wat het Boekwijzer Lidmaatschap inhoudt en kun je je meteen inschrijven!

 

22 reacties op “Alles gaat slapen want nu is het nacht van Astrid Lindgren & Marit Törnqvist (met winactie)

 1. Karin korshuize zegt:

  Ik wil het heel graag winnen voor mijn nieuwe groep in het volgend schooljaar. Wij werken altijd vanuit een prentenboek en dit lijkt mij een geweldig boek dat kinderen meeneemt in de magische wereld en helpt hen te fantaseren. Van daaruit krijg je creatieve kinderen.

 2. Sammy zegt:

  Ik zou dit boek heel graag winnen voor mijn schoonzus en zwager en neefje en nichtje. Zij maken een moeilijke tijd door en kunnen wel een hart onder de riem gebruiken. Dit boek kunnen zij goed gebruiken om samen een beetje tot rust te komen.

 3. Anniek Jacobs zegt:

  Een prachtig boek voor mijn kleine lieve meisje Hannah die ‘s nachts liever gaat spelen dan slapen. 🍀🍀🍀🍀

  • Sarah Marsman zegt:

   Mijn zoontje Floris van 3 is dol op samen boekjes lezen en doet dit het liefste de hele dag door. Het is alleen wel eens tijd voor nieuwe boekjes, want een hele hoop kennen we inmiddels allebei uit ons hoofd! Dit past echt in ons straatje, over een poes en prachtig geïllustreerd! Kunnen we mooi straks lezen met zijn broertje of zusje!

  • Caroline Bollema zegt:

   Voor mijn dochtertje Madeleine. Boeken zijn voor haar kalmerend en bieden een oneindige wereld om in te fantaseren. Dit boek zal een prachtig nieuw avontuur voor haar zijn.

 4. Yvonne zegt:

  Ik wil alles gaat slapen geven aan mijn vriendin Judith, ze heeft een dochtertje en vindt het heerlijk om voor te lezen. Dit prachtige boek wil ik haar graag laten winnen zodat zij en haar dochter er samen van kunnen gaan genieten.

 5. Lisa zegt:

  Weer zo’n verslavend mooi boek 💙
  Doe graag mee voor mijn zoontje Mees die naar bed gaan gaan maar wat graag uitstelt met mooie boekjes

 6. SiskeBieb zegt:

  Dag Marit, dankjewel om dit te delen. Wat een prachtig boek, wat zal dit aanslaan op die zachte eerste avonden als de kinderen op bosklassen gaan en er van kamer tot kamer of van zaal tot zaal wordt getrokken en voorgelezen door begeleiders tot alle kinderen ten slotte de heimwee vergeten zijn en heerlijk in slaap vallen … met een nieuwe herinnering aan die fijne avond op bosklas toen ze niet konden slapen, een herinnering weet ik ondertussen uit ervaring die jarenlang mee gaat en waarmee ze altijd opnieuw naar je toekomen: ‘Weet je nog toen …. ” . Ik zet het boek op mijn lijst.

 7. Inge zegt:

  Ik ben fan van Deze combi van schrijfster en illustrator. Wat zou het leuk zijn als mijn neefje Olav dit als een van de mooiste boeken uit zijn jeugd zal herinneren later. Voor hem wil ik het boek graag winnen.

 8. Nellie Harden zegt:

  Ik lees al bijna 10 jaar alle boeken over katten/poezen voor aan mijn kleinkinderen.
  Wij genieten dan samen en herkennen veel omdat in onze eigen huizen ook katten/poezen leven en lief gevonden worden.
  Dit katje wordt buiten gezet en gaat avonturen beleven.
  Graag zou ik dit boek willen voorlezen aan mijn kleinkinderen en daarna cadeau doen aan een lieve juf voor haar groep.

 9. Eveline Schoordijk zegt:

  Het boek is voor mijn kleinzoontje Lucas van bijna vijf. Het lukt hem, zo vlak na de dood van zijn lieve opa Cor, niet om rustig de nacht in te gaan en lekker te slapen. Hij heeft nachtmerries over de begrafenis en is bang dat pappa en mamma de volgende ochtend ook weg zullen zijn, net als opa. Hij is dol op voorgelezen worden en op samen naar mooie prenten kijken en volgens mij kan dit boek hem helpen om met vertrouwen en een veilig gevoel, net als alles en iedereen, te gaan slapen. Groetjes, (oma) Eveline.

  • Boekwijzer zegt:

   Hi, wat een lief bericht. Helaas is deze actie al van meer dan een jaar geleden. Kent u wellicht ‘Het eiland van opa’ al? Dat is een bijzonder boek voor zo’n verdrietige tijd. Heel veel sterkte en liefde gewenst, zeker ook voor deze dag. Alle liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *