Alles gaat slapen want nu is het nacht van Astrid Lindgren & Marit Törnqvist (met winactie)

 

Alles gaat slapen want nu is het nacht van Astrid Lindgren & Marit Törnqvist (met winactie)

Alles gaat slapen | boekwijzerEr is niemand die de woorden van Astrid Lindgren zo goed in beelden kan vangen als Marit Törnqvist. In Alles gaat slapen want nu is het nacht verbeeldt ze een wiegeliedje dat ze voor het eerst hoorde op haar begrafenis.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Het liedje kiest een beeldschoon perspectief. In plaats de wereld van kinderen kleiner te maken, neemt Astrid Lindgren hen mee op een reis. Ze zoomt uit, maakt hun wereld groter. De woorden en die blik troffen Marit Törnqvist, ze herkende zich erin en besloot er een prentenboek van te maken.
⠀⠀⠀⠀
Als het nacht wordt, gaat iedereen slapen. Behalve een klein katje dat de magie van een Zweedse zomernacht niet wil weerstaan. Waar ze ook loopt, langs bossen, velden of meren, overal komt ze wel dieren tegen die ook nog niet helemaal klaar zijn voor de nacht, die liever spelen dan slapen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Alles gaat slapen | boekwijzerDe wandeling laat oneindig veel moois zien. De vergezichten zijn adembenemend. Het spel met het
zonlicht, de glinstering, de schaduwen zijn kunstig. Er is overal leven. Je raakt niet uitgekeken.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Tegelijkertijd overspoelen de tekst (wonderschoon vertaald door Bette Westera) en de illustraties je met een haast meditatieve rust. Stapje voor stapje word je één met de landschappen. Ver van alles. Verlost van drukte. In deze wereld heeft de tijd stilgestaan. Hier wil je blijven.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
En als je dan met het katje terugkeert in de slaapkamer waar alles nacht is geworden, mag je rustig je ogen sluiten. Dan was de wandeling een magische voorbode van mooie dromen.


alles gaat slapen | boekwijzer

Winactie

Ik mag drie exemplaren van dit beeldschone boek weggeven!

Wil jij het winnen?

Deel en like dit bericht (vergeet niet om boekwijzer te taggen) en vertel me in een comment hieronder, op Facebook of Instagram aan wie jij Alles gaat slapen wilt geven!⠀


Kun je niet wachten? Dan kun je het boek hier bestellen.


BEN JIJ AL LID VAN BOEKWIJZER?

Hier ontdek je wat het Boekwijzer Lidmaatschap inhoudt en kun je je meteen inschrijven!

 

BEN JIJ AL LID VAN BOEKWIJZER?

Hier ontdek je wat het Boekwijzer Lidmaatschap inhoudt en kun je je meteen inschrijven!

Gratis tip op maat

Ben jij benieuwd naar wat het Boekwijzer Lidmaatschap jou te bieden heeft? Probeer dan de gratis tip op maat En ontdek Boekwijzer.

Elke maand het laatste boekwijzer & Kinderboeken nieuws ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!