Jane, de vos en ik | boekwijzerJane, de vos & ik
Auteur: Fanny Britt
Illustratrice: Isabelle Arsenault
Vertaling: Arend Jan van Oudheusden
Uitgeverij: Querido Kinderboeken

Jane, de vos & ik is een verbluffend mooie grafische jeugdroman (10+). Het is subliem hoe de sobere, rake woorden van Fanny Britt samensmelten met de intieme illustraties van Isabelle Arsenault.

Hélène hoort er niet bij. Meisjes die ze ooit haar vriendinnen noemde, pesten haar genadeloos. Hélène wil geen medelijden. Ze vertelt niemand hoe zwaar ze het heeft. Troost vindt ze in haar lievelingsboek Jane Eyre. Ze moet nog twee maanden naar school, een eeuwigheid die nog onoverkomelijker lijkt als de juf het taalkamp aankondigt: vier nachten met veertig kinderen, zonder ook maar één vriendin.

Jane, de vos en ik | boekwijzerOp het dieptepunt van de dagen daar wordt de gelukkige opleving die de ontmoeting met een lief, oranje vosje Hélène bracht, vertrapt. Tegelijkertijd lijkt zelfs de troost die ze uit haar lievelingsboek haalde te vervliegen. Ze raakt ervan overtuigd dat het slecht met je afloopt in het leven.

En dan is er opeens hoop, echte hoop. Geraldine komt de tent van de eenlingen waar Hélène vertoeft binnen en vult haar wereld met grapjes, gelach, woorden en aanwezigheid.

Dit meesterwerk laat zien hoe meedogenloos tieners kunnen zijn, dat zeker, maar het laat je toch vooral achter met de hoopvolle wetenschap dat één mens, dat één vriend genoeg is om eenzaamheid te verdrijven. Jane, de vos & ik toont niet alleen wat een kracht en troost er schuilt in verhalen. Het heeft ook alles in zich om voor anderen precies zo’n geschenk te zijn als Jane Eyre is voor Hélène.

Dit is een boek dat elk kind vanaf een jaar of tien zou moeten lezen!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀


Dit juweel staat centraal in de volgende Tiplijst op Maat voor Boekwijzer Leden. Kun je niet wachten? Dan kun je het boek hier bestellen.


BEN JIJ AL LID VAN BOEKWIJZER?

Hier ontdek je wat het Boekwijzer Lidmaatschap inhoudt en kun je je meteen inschrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *