De Muis & Draak-serie (mét winactie)

De Muis & Draak-serie

Auteur: Dirk Nielandt
Illustratoren: Marjolein Pottie
Uitgeverij: De Eenhoorn⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀


muis en draak | boekwijzerKennen jullie de ‘Muis en Draak’-serie al?

Dat zijn waanzinnig fijne, prachtig uitgegeven leesboeken voor beginnende lezers (voorlezen ook echt een aanrader!).

Muis is ridder, Draak is draak. Ik verzeker je: het is werkelijk onmogelijk om niet van die twee te gaan houden. Van Muis die zo bazig en stoer doet en van Draak die zo bangig en lief is en haar beste vriendin keer op keer zo’n dappere, ridderlijke indruk laat maken.

Het is alsof Dirk Nielandt exact weet waar kinderen blij van worden en dat alles speciaal voor hen in deze boeken heeft verpakt. De frisse, eerlijke, grappige avonturen zijn in vlotte, toegankelijke taal geschreven, zitten bomvol oergeestige, kwieke conversaties en kleine, goed verstopte wijsheden. Lezers worden op elke bladzijde ook nog eens getrakteerd op mooie, kunstige illustraties van Marjolein Pottie.muis en draak | boekwijzer

Er zijn al vier – goed los van elkaar te lezen – boeken in de serie verschenen (deel vijf verschijnt dit voorjaar!). Goede lezers kunnen de verhalen aan het einde van groep drie al aan, voor groep vier zijn ze bij uitstek geschikt en ook in groep vijf zullen kinderen er zonder twijfel van smullen. 

Oh, en de verhalen (in België bekroond door de Kinderjury) zijn zo te gek dat Ketnet er een serie van heeft gemaakt die dit voorjaar verschijnt.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Boekwijzer Leden opgelet: Deze serie doet mee in de volgende ronde van het Boekwijzer Lidmaatschap!


muis en draak | boekwijzerWinactie

Ik mag van elk deel van de Muis & Draak-serie een exemplaar weggeven. Like Boekwijzer en dit bericht op Social Media en laat me in een reactie weten welk boek jij zou willen winnen! Ik maak de winnaars aan het einde van deze maand bekend.


BEN JIJ AL LID VAN BOEKWIJZER?

Hier ontdek je wat het Boekwijzer Lidmaatschap inhoudt en kun je je meteen inschrijven!

Gratis tip op maat

Ben jij benieuwd naar wat het Boekwijzer Lidmaatschap jou te bieden heeft? Probeer dan de gratis tip op maat En ontdek Boekwijzer.

Elke maand het laatste boekwijzer & Kinderboeken nieuws ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!