Ik wou dat ik een vogel was

Auteurs: Meerder dichters
Samenstellers: Marlous van Mourik en Margot Diederik
Illustrator:
 Frank Preston-Gannon

Uitgeverij: Ploegsma⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

ik wou dat ik een vogel was | boekwijzerVandaag is het Gedichtendag en dat gaan we vieren!

Niet zo lang geleden schreef ik op Instagram al een stukje over Ik wou dat ik een vogel was. Deze unieke, monumentale bundel met voor elke dag van het jaar een gedicht is leeftijd- én tijdloos. Ze maakt poëzie voor jou, jouw gezin of klas beeldschoon toegankelijk. Want, hoewel de moeilijkheidsgraad van de natuurgedichten verschilt, is er voor kinderen altijd wat uit te halen.

Eerder schreef ik:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
‘Het is opvallend knap hoe goed de beeldschone gedichten passen bij de hartverwarmende illustraties van Frann Preston-Gannon. Daarvoor verdienen Marlous van Mourik en Margot Diederik van uitgeverij Ploegsma (@kinderboeken.nl) alle lof. Zij werden verliefd op de Engelse editie en gunden ons allen een Nederlandse variant. De liefde en het plezier waarmee ze zich aan deze grote én grootse klus hebben gewijd, is gedicht voor gedicht, pagina voor pagina voelbaar.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Met Ik wou dat ik een vogel was’ is Nederland in één klap een magistrale klassieker rijker!’


ik wou dat ik een vogel was | boekwijzerWinactie

Zie jij dit boek al in jouw huis prijken?

Dan heb ik goed nieuws! Ik mag twee exemplaren weggeven. Laat me in een reactie weten aan wie jij de gedichten gaat voorlezen… Ik maak de winnaars half februari bekend! 

Kun je niet wachten? Hier kun je het boek aanschaffen!


BEN JIJ AL LID VAN BOEKWIJZER?

Hier ontdek je wat het Boekwijzer Lidmaatschap inhoudt en kun je je meteen inschrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *