Boekwijzer Reviewer Kaj over Bob Popcorn

Boekwijzer Reviewer Kaj over Bob Popcorn

Auteur: Maranke Rinck
Illustrator: Martijn van der Linden
Uitgeverij: Querido Kinderboeken

Bob Popcorn | boekwijzerToen Boekwijzer Reviewer Kaj me vertelde van wat voor boeken hij houdt, moest ik meteen denken aan Bob Popcorn, een waanzinnig goed boek in de Tijgerlezen-serie.

Kaj is negen jaar en leest goed voor zijn leeftijd. Het verbaasde me dan ook niet dat hij al na twee dagen kon vertellen dat hij het boek in één ruk had uitgelezen. Kaj: ‘Het was niet moeilijk om te lezen, heel grappig, bizar en gek. Het gaat over een meisje – Ellis – dat heel erg van popcorn houdt. Maar dan wordt een maïskorrel levend en gaan ze avonturen beleven…’

Dat is dus Bob, de hongerige, brutale, praatgrage maïskorrel met driftbuien (als hij boos wordt, ontploft hij en wordt hij een popcorn). Vanaf het moment dat Bob tot leven kwam, kon Kaj niet meer stoppen met lezen, ‘want dan begint het verhaal pas echt!’.

Bob Popcorn | boekwijzerKaj vindt niet alleen het verhaal van Maranke Rinck te gek, hij is ook heel blij met hoe het boek eruit ziet: ‘Er staan mooie plaatjes in, heel veel plaatjes zelfs, op elke bladzijde zeker één. Ik vind ze super mooi en knap getekend.’ Kaj heeft het goed gezien, voor dit te gekke boek maakte Martijn van der Linden bijna tweehonderd potloodtekeningen. En – goed nieuws! – op dit moment tekent hij hard aan het tweede deel: Bob Popcorn – de popcorn spion (dat half mei verschijnt).

Kaj kan niet wachten tot dat deel uitkomt en raadt iedereen aan om het eerste avontuur van Bob en Ellis in de tussentijd zo snel mogelijk te gaan lezen: ‘Als je het niet leest, mis je heel veel grappigs en heel veel fantasie.’

Wij zijn heel benieuwd wat jij van Bob Popcorn vindt! Laat je het ons weten?


Hier kun je dit fijne (voor)leesboek van een boek bestellen.


BEN JIJ AL LID VAN BOEKWIJZER?

Hier ontdek je wat het Boekwijzer Lidmaatschap inhoudt en kun je je meteen inschrijven!

Gratis tip op maat

Ben jij benieuwd naar wat het Boekwijzer Lidmaatschap jou te bieden heeft? Probeer dan de gratis tip op maat En ontdek Boekwijzer.

Elke maand het laatste boekwijzer & Kinderboeken nieuws ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!