Gozert

Auteur: Pieter Koolwijk
Illustrator: Linde Faas
Uitgeverij: Lemniscaat

Gozert heeft alles maar dan ook alles in zich om het lievelingsboek van heel veel kinderen te worden.

Gozert | boekwijzerTies heeft een probleem. Dat heeft alles te maken met zijn beste vriend Gozert. Gozert is echt de leukste, stoerste, coolste vriend die je je kunt voorstellen. Alleen… Ties is de enige die hem kan zien en ook de enige die zijn fantastische (en best krankzinnige) plannen kan horen.

De mensen om Ties heen willen dat hij Gozert laat verdwijnen, maar Ties wil zich een saai leven zonder zijn allerbeste vriend helemaal niet voorstellen… Gozert hoort bij hem, zij horen bij elkaar. En er is niemand die daar iets kan veranderen. 

Gozert | boekwijzerDit hartveroverend mooie boek van Pieter Koolwijk is in de allereerste plaats een avontuur dat kinderen in één adem zullen willen verslinden. Het heeft vaart, het is (ongelooflijk) grappig, het is strak en goed geschreven… Maar, in deze pageturner zit nog heel veel meer moois verpakt. Het boek geeft bodem voor bijzondere vragen als: Wat is eigenlijk normaal? Waarom zouden we allemaal hetzelfde moeten zijn of denken? En wat als we allemaal eens wat meer magische fantasie zouden toelaten in ons leven?


Gozert | boekwijzerLinde Faas verpakte de ziel van het verhaal in haar beeldschone illustraties. De tekeningen nodigen, net als de tekst, uit om vooral eens wat vaker buiten de lijntjes te kleuren. Het is niet voor niks dat Faas haast al het werk van van Koolwijk illustreerde. De twee verrijken en inspireren elkaar op vele manieren voelbaar.

Koolwijk kondigde al aan dat hij nog niet klaar is met de kinderen uit Gozert. In zijn volgende boek zullen hij en Faas hun machtige fantasie laten schijnen op Luna, een van de belangrijke personages uit Gozert. Wij kunnen niet wachten om haar (en dan vast ook met Ties en Gozert? Toch? Pieter Koolwijk? Alsjeblieft?) weer te ontmoeten!

Mensen vragen me vaak om een leeftijdsindicatie en die is in dit geval heel breed. Je kunt Gozert voorlezen vanaf een jaar of 7/8, kinderen kunnen het zelf lezen vanaf een jaar of 9 en zeker doorlezen tot en met de brugklas. En ik wil Gozert ook zeer warm aanbevelen aan ouders en leerkrachten. Het is een ultiem voorleesboek en ik beloof je dat je er zelf net zo van zult genieten als je kinderen.


Gozert | boekwijzerWinnaar

Lieve Fiet van Mourik
Hoera! Jij hebt voor jouw Ties het speciaal voor Boekwijzer door Pieter Koolwijk gesigneerd exemplaar van Gozert gewonnen. Stuur je me je adres? Dan komt het boek zo snel mogelijk naar je toe!

Hele veel (voor)leesgeluk!


BEN JIJ AL LID VAN BOEKWIJZER?

Hier ontdek je wat het Boekwijzer Lidmaatschap inhoudt en kun je je meteen inschrijven!

17 reacties op “Gozert

 1. D Grootscholten zegt:

  Ik gun mijn dochter Jette dit boek. Ze heeft net het boek Prutje uit en daar heeft ze enorm van genoten. Het zou leuk zijn als ze in deze gekke tijd zichzelf kan verliezen in een leuk verhaal!

 2. Miny zegt:

  Ik gun dit boek Saar en Fien, de kinderen van een vriendin van mij die veel spanning hebben nu met Corona en wel wat fijne afleiding kunnen gebruiken.

 3. Simone zegt:

  Dat klinkt als een prachtig boek voor het hele gezin. Mijn dochter kan het zelf lezen en samen kunnen we het aan haar broertjes voorlezen totdat ook zij over een paar jaar oud genoeg zijn om het zelf te lezen.

  • Janneke zegt:

   Geweldig. Mijn fantasierijke dochters van 5 en 7 zullen hier vast van smullen 🙂
   In deze tijd zijn we meerdere keren per dag aan het lezen en voorlezen. Dit boek zou een prachtige aanvulling zijn.

 4. Fiet van Mourik zegt:

  Ohhh ik gun het onze zoon Ties. Toen hij dit jaar in groep 3 startte, verslond hij al veel boeken. Nu we thuis zitten, merk ik dat het hem (en mij) meer moeite kost om het leesplezier te behouden. Dus als we samen dit boek kunnen lezen met zijn naam erin én een handtekening van de schrijver, denk ik dat dit het leesplezier zeker bevordert.

 5. Sharon zegt:

  Oooh ik wil dit voor m’n nichtje winnen. Zij is een ster in voorlezen voor haar broertje en onze dochter. Nu doet ze dat via beeldbellen.

  Dit is denk ik ook een heel mooi en leerzaam verhaal voor hun allemaal.

 6. Sylvia zegt:

  Lijkt mij een prachtig verhaal met een belangrijk en bijzonder personage en onderwerp! Zou hem heel graag (voor)lezen en waag dan ook graag een kansje voor ons <3

 7. Jantine zegt:

  Het lijkt me een geweldig boek om voor te lezen aan onze dochters Nienke en Elze. Juist nu lezen we veel en zijn we op zoek naar mooie boeken. En door deze recensie ben ik zelf ook wel erg nieuwsgierig geworden 🙈

 8. Gaby Andel zegt:

  Wauw! Onze boekenwurm kijkt uit naar dit boek. Het staat hoog op zijn verlanglijstje. Ik doe dus heel graag voor hem mee! ♡

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *