Overdag is hij een krokodil

Overdag is hij een krokodil

Auteur: Giovanna Zoboli
Illustrator: Mariachiara Di Giorgio
Uitgeverij: BBNC Uitgevers

Overdag is hij een krokodil | boekwijzerOverdag is hij een krokodil is een fenomenaal, volmaakt geslaagd prentenboek.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Krokodil is een keurige heer. Zijn wekker gaat, hij staat op, opent zijn gordijnen, toiletteert, poetst zijn tanden, kleedt zich elegant en gaat op weg. Je volgt hem reizend door de stad. Hij neemt de tram, de bus, hij koopt zijn lunch en een bloemetje voor de dame die bij de dierentuin werkt. Dat is ook zijn eindbestemming. De grote vraag is: wat gaat hij daar doen?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Overdag is hij een krokodil | boekwijzerDe Italiaanse auteur Giovanna Zoboli bedacht een ijzersterk verhaal en vond in Mariachiara di Giorgio het talent om dat voor haar in beeld te vatten. Esthetisch is het tekstloze boek subliem. Je verdwaalt in de beelden. Je blijft kijken naar de komische details, de alledaagse taferelen, het wisselende perspectief, de diepte in de illustraties. De fijne, losse stijl past prachtig bij sfeer van de reis van de krokodil, die voor geen mens op zijn pad een vreemde verschijning is.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Zelden las ik een boek met zo’n uniek gevoel voor timing. Er zit een prachtige kalmte in het verhaal. Je zinkt erin weg. Dat leest heerlijk en daardoor is het meesterlijke slot nóg krachtiger.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀


Overdag is hij een krokodil | boekwijzerWinnaars

De winnaars van deze mooie actie vind je op Instagram!


BEN JIJ AL LID VAN BOEKWIJZER?

Hier ontdek je wat het Boekwijzer Lidmaatschap inhoudt en kun je je meteen inschrijven!

BEN JIJ AL LID VAN BOEKWIJZER?

Hier ontdek je wat het Boekwijzer Lidmaatschap inhoudt en kun je je meteen inschrijven!

Gratis tip op maat

Ben jij benieuwd naar wat het Boekwijzer Lidmaatschap jou te bieden heeft? Probeer dan de gratis tip op maat En ontdek Boekwijzer.

Elke maand het laatste boekwijzer & Kinderboeken nieuws ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!