Overdag is hij een krokodil

Auteur: Giovanna Zoboli
Illustrator: Mariachiara Di Giorgio
Uitgeverij: BBNC Uitgevers

Overdag is hij een krokodil | boekwijzerOverdag is hij een krokodil is een fenomenaal, volmaakt geslaagd prentenboek.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Krokodil is een keurige heer. Zijn wekker gaat, hij staat op, opent zijn gordijnen, toiletteert, poetst zijn tanden, kleedt zich elegant en gaat op weg. Je volgt hem reizend door de stad. Hij neemt de tram, de bus, hij koopt zijn lunch en een bloemetje voor de dame die bij de dierentuin werkt. Dat is ook zijn eindbestemming. De grote vraag is: wat gaat hij daar doen?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Overdag is hij een krokodil | boekwijzerDe Italiaanse auteur Giovanna Zoboli bedacht een ijzersterk verhaal en vond in Mariachiara di Giorgio het talent om dat voor haar in beeld te vatten. Esthetisch is het tekstloze boek subliem. Je verdwaalt in de beelden. Je blijft kijken naar de komische details, de alledaagse taferelen, het wisselende perspectief, de diepte in de illustraties. De fijne, losse stijl past prachtig bij sfeer van de reis van de krokodil, die voor geen mens op zijn pad een vreemde verschijning is.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Zelden las ik een boek met zo’n uniek gevoel voor timing. Er zit een prachtige kalmte in het verhaal. Je zinkt erin weg. Dat leest heerlijk en daardoor is het meesterlijke slot nóg krachtiger.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀


Overdag is hij een krokodil | boekwijzerWinnaars

De winnaars van deze mooie actie vind je op Instagram!


BEN JIJ AL LID VAN BOEKWIJZER?

Hier ontdek je wat het Boekwijzer Lidmaatschap inhoudt en kun je je meteen inschrijven!

8 reacties op “Overdag is hij een krokodil

 1. Sara zegt:

  Ik zou mijn zoontje dit boek willen toewensen. Hij wordt over een paar weken grote broer en het lijkt me een ideaal cadeautje om straks wat extra quality time te kunnen doorbrengen met z’n tweetjes. Hij verdient dit echt!

 2. Caroline zegt:

  Het korte stukje wat verteld wordt maakt me nu al nieuwsgierig hoe het verhaal gaat en naar de platen…daar houden onze 5 jongens vooral van. Tegelijk hoop ik toch zo dat dit boek uitdaagt om het te gaan lezen, want daar houden onze boys niet van…maar ik wel😉😁

 3. Mieke Aling zegt:

  Wat een mooi boek is dat! Hierin zou ik me graag samen met mijn dochter even verliezen voor het slapen gaan. Dit boek zou over een paar jaar vervolgens ook nog door haar broertje ‘verslonden’ kunnen worden.

 4. Melany Oomen zegt:

  Oehhh lijkt me super leuk om samen te lezen met m’n petekindje❤️ ik kan momenteel zo genieten van boekjes lezen. Lekker knuffelen en wegdromen bij een nieuw avontuur😊📖

 5. Jantine zegt:

  Ik doe graag mee voor mijn dochters die er gelukkig van houden om voorgelezen te worden. 😀 Ben namelijk zelf ook erg benieuwd naar dit boek 🤫

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *