Het wonder van jou en je biljoenen bewoners | boekwijzerHet mysterie van jou en je biljoenen bewoners

Auteur: Jan Paul Schutten
Illustrator: Floor Rieder
Uitgeverij: Gottmer

Het beste onderwerp ooit
Als er één boek is dat kinderen echt uitlegt hoe dat nu allemaal werkt in ons lichaam (ja, ook met virussen!), dan is het Het wonder van jou en je biljoenen bewoners van meesterverteller Jan Paul Schutten en kunstenares Floor Rieder. Het is, in de woorden van Schutten zelf: ‘Het boek met het beste onderwerp ooit, want het gaat over… jou. En dat werd tijd. Want je verdient natuurlijk een boek over jezelf.’

Het wonder van jou en je biljoenen bewoners | boekwijzerWaarom…
Zo is het! Dit monumentale werk bespreekt én toont alle wonderlijke aspecten van de ongelooflijk ingewikkelde en onvoorstelbaar knappe machine die ons lichaam is. De meer dan 150 (korte) hoofdstukken beginnen steeds met een briljante ‘Waarom…’. Om een idee te krijgen:
Waarom virussen ninja-robot-zombies zijn
Waarom je brein je voor de gek houdt
Waarom elke bloedcel een regelrechte held is
Waarom jij je kamer ooit nog eens gaat opruimen – misschien
Waarom je vlinders in je buik krijgt als je verliefd bent
Waarom je botten sterker zijn dan beton
Aaah! Ik zou ze het liefst allemaal opsommen. Ze laten niet alleen zien hoe toegankelijk, prikkelend, hyperinteressant en grappig al dat ingewikkelds is gemaakt, ze laten ook zien hoe breed het scala aan onderwerpen is waar je inzicht in krijgt.

Het wonder van jou en je biljoenen bewoners | boekwijzerWerelds
De makers zijn een uitzonderlijk koppel. Met zoveel bewondering en plezier als ik de teksten van Jan Paul Schutten lees, met zoveel gegrinnik en ontzag bekijk ik de tekeningen van Floor Rieder. Tekst en beeld, het is allemaal werelds en ook nog eens oogverblindend vormgegeven in een boek met fonkelend gouden pagina-afwerking.

Compleetbizarmesjokkegeschift knap
Het wonder
is onderdeel van een schitterende (volledig los van elkaar te lezen) trilogie die ik eerder ‘compleetbizarmesjokkegeschift knap!’ noemde. Achter die uitspraak staan ik en mijn biljoenen bewoners nog altijd met alles wat we zijn!

Voor Het wonder verscheen Gouden Griffel en Penseel winnaar Het raadsel van jou en alles wat leeft en erna Zilveren Griffel-winnaar Het mysterie van niks en oneindig veel snot.


BEN JIJ AL LID VAN BOEKWIJZER?

Hier ontdek je wat het Boekwijzer Lidmaatschap inhoudt en kun je je meteen inschrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *