Malala Yousafzai | BOEKWIJZER
Boekwijzer verzorgt maandelijks online thema-lezingen. Pabostudenten, docenten, begeleiders, ouders, grootouders… jullie zijn allemaal zeer welkom.

Elke maand wordt in een lezing van ongeveer 60 minuten een passend thema of onderwerp behandeld, steeds met een uitgebreide hoeveelheid kinderboekentips en ruimte voor het stellen van vragen!

De volgende Boekwijzer Lezing zal plaatsvinden op maandag 28 februari om 20:00 uur en zal gaan over voorlezen en het maken van een voorleerplan. Je kunt je  HIER  inschrijven!


Wil je op de hoogte blijven van komende Online Boekwijzer Lezingen? Schrijf je dan in voor de mailing die je op de hoogte zal houden van al het moois dat gaat komen!

Meld je aan

EERDERE BOEKWIJZER LEZINGEN GINGEN OVER:

– Wereldoriëntatie in jeugdliteratuur
– Diversiteit in jeugdliteratuur
– Lezing en Workshop met Loes Riphagen
– Voorlezen (met tips voor het maken van een voorleesplan)
– Wat is een goed kinderboek?
– Kinderangsten en jeugdliteratuur
– Lezing en workshop met Melissa Castrillon

– Hoe krijg/houd je kinderen aan het lezen?

BOER

Ik geef dit soort lezingen ook vaak (online) op scholen, pabo’s, thema-avonden, in bibliotheken of elders. Heb je interesse? Stuur een mail naar eline@boekwijzer.com


BEN JIJ AL LID VAN BOEKWIJZER?

Hier ontdek je wat het Boekwijzer Lidmaatschap inhoudt en kun je je meteen inschrijven!


ondertussen op Instagram

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
♡
 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Kennen jullie het állerleukste festival voor kinderen al?
 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Voor deze editie van Het mooie Kinderboekenfestival mocht ik meedenken over de selectie van 10 kinderboeken die tijdens het festival tot leven komen. Het is een wonderschone lijst geworden.
 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Maak glimmende gelukskettingen bij ‘Lennox en de gouden sikkel’. Ga op expeditie met ‘Tim de kleine boswachter’. Observeer bizarre dieren tijdens je ontdekkingsreis in Terra Ultima… Op Het Mooie Kinderboekenfestival is voor kinderen van 4 tot en met 10 jaar oneindig veel te beleven.
 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De tocht langs de bijzondere kinderboeken voert bezoekers in een route voor jong én een route voor oud binnen en buiten langs alle plekken van de festivallocatie. Er zijn schrijvers en illustratoren aanwezig, er zijn lekkere hapjes en drankjes. Dit wil je niet missen!
 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De data:
Zondag 29 mei 2022 – Tolhuistuin Amsterdam
Zondag 12 juni 2022 – Bibliotheek & LUX Nijmegen
Zondag 19 juni 2022 – Verkadefabriek Den Bosch
 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Lieve @kim.and.the.kids jij bent de gelukkige winnares van de twee tickets voor @hetmooiekinderboekenfestival ! Stuur je me een mailtje (eline@boekwijzer.com), dan zorg ik dat de kaartjes naar je toe komen! ♥️
 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Op de website van @hetmooiekinderboekenfestival vind je nog veel meer informatie over het festival en de boeken.
 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De wonderschone illustratie op het affiche is van de hand van Pieter Gaudesaboos.
 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#hetmooiekinderboekenfestival #festival #lezen #voorlezen #kinderboek #kinderboeken #prentenboek #kijken #ontdekken #kinderen #boekwijzertipt #boekwijzer
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ♡ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Kennen jullie het állerleukste festival voor kinderen al? ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Voor deze editie van Het mooie Kinderboekenfestival mocht ik meedenken over de selectie van 10 kinderboeken die tijdens het festival tot leven komen. Het is een wonderschone lijst geworden. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Maak glimmende gelukskettingen bij ‘Lennox en de gouden sikkel’. Ga op expeditie met ‘Tim de kleine boswachter’. Observeer bizarre dieren tijdens je ontdekkingsreis in Terra Ultima… Op Het Mooie Kinderboekenfestival is voor kinderen van 4 tot en met 10 jaar oneindig veel te beleven. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ De tocht langs de bijzondere kinderboeken voert bezoekers in een route voor jong én een route voor oud binnen en buiten langs alle plekken van de festivallocatie. Er zijn schrijvers en illustratoren aanwezig, er zijn lekkere hapjes en drankjes. Dit wil je niet missen! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ De data: Zondag 29 mei 2022 – Tolhuistuin Amsterdam Zondag 12 juni 2022 – Bibliotheek & LUX Nijmegen Zondag 19 juni 2022 – Verkadefabriek Den Bosch ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Lieve @kim.and.the.kids jij bent de gelukkige winnares van de twee tickets voor @hetmooiekinderboekenfestival ! Stuur je me een mailtje (eline@boekwijzer.com), dan zorg ik dat de kaartjes naar je toe komen! ♥️ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Op de website van @hetmooiekinderboekenfestival vind je nog veel meer informatie over het festival en de boeken. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ De wonderschone illustratie op het affiche is van de hand van Pieter Gaudesaboos. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #hetmooiekinderboekenfestival #festival #lezen #voorlezen #kinderboek #kinderboeken #prentenboek #kijken #ontdekken #kinderen #boekwijzertipt #boekwijzer

6 reacties op “Online Lezingen

  • Boekwijzer zegt:

   Ah, wat ontzettend fijn om te horen. Het voorleerplan thuis is eigenlijk ook weer een aparte lezing. Misschien leuk om die ook nog eens voor jullie te geven? Groetjes!

 1. Angelique Biemans zegt:

  Bedankt voor je inspirerende lezing vanmorgen. Ware eyeopener. De boeken die je liet zien waar kan ik deze vinden? Ik zag niet alle boeken onder je kopje tips.

 2. Ellen zegt:

  Hallo,
  Ik ben op zoek naar een (recent) bekroond en grappig boek voor kinderen van het 2 de leerjaar.
  Kan u mij advies geven?
  Dank

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *