BoekwijzerBoekwijzer verzorgt regelmatig online thema-lezingen. Pabostudenten, docenten, begeleiders, ouders, grootouders… jullie zijn allemaal zeer welkom.

In lezingen van ongeveer 60 minuten een passend thema of onderwerp behandeld, steeds met een uitgebreide hoeveelheid kinderboekentips en ruimte voor het stellen van vragen!


Wil je op de hoogte blijven van komende Online Boekwijzer Lezingen? Schrijf je dan in voor de mailing die je op de hoogte zal houden van al het moois dat gaat komen!

Meld je aan

EERDERE BOEKWIJZER LEZINGEN GINGEN OVER:

– Wereldoriëntatie in jeugdliteratuur
– Diversiteit in jeugdliteratuur
– Lezing en Workshop met Loes Riphagen
– Voorlezen (met tips voor het maken van een voorleesplan)
– Wat maakt een boek een goed kinderboek?
– Kinderangsten en jeugdliteratuur
– Lezing en workshop met Melissa Castrillon
– Vakantielezen
– Hoe krijg/houd je kinderen aan het lezen?
– Lezing met de makers va Maar hoe dan?!
– Lezing over meertaligheid

BOER

Ik geef dit soort lezingen ook vaak (online) op scholen, pabo’s, thema-avonden, in bibliotheken of elders. Heb je interesse? Stuur een mail naar eline@boekwijzer.com


BEN JIJ AL LID VAN BOEKWIJZER?

Hier ontdek je wat het Boekwijzer Lidmaatschap inhoudt en kun je je meteen inschrijven!


ondertussen op Instagram

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
‘De terugstromende rivier’ vertelt het verhaal van de jonge kruidenier Tomek.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Op een zomeravond verschijnt Hannah in zijn winkel. Het mysterieuze meisje vraagt hem of hij water uit de Qjar verkoopt, een mythische terugstromende rivier met water dat je onsterfelijk maakt.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Tomek wordt pardoes, tot over z'n oren en voor de rest van zijn leven verliefd op haar. Hij wilde er al zo lang op uit gaan, de wijde wereld in, en nu heeft hij een prachtige reden.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hij gaat achter Hannah aan. Langst magische plekken met namen als het Woud der Vergetelheid of Nergensland op zoek naar haar en de toverrivier.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jean-Claude Mourlevat beschrijft de sprookjesachtige reis die de kinderen maken vol magie en fantasie. In het buitenland is het verhaal van Tomek al een klassieker. Heel fijn dat het boek nu ook hoer in de fraaie vertaling van Eef Gratama in Nederland te lezen is.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ken jij dit mooie boek al? Of zijn Jefferson, dat ik hier ook nog eens van harte wil aanbevelen. Beide te lezen vanaf een jaar of 9 en tot lang daarna zelf te lezen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#deterugstromenderivier #tomek #jeanclaudemourlevat #hannah #qjar #alma #astridlindgrenmemorialaward #querido #kinderboeken #kinderboek #lezen #voorlezen #jefferson #larivierealenvers #rivier #boekwijzertipt @querido_kinderboeken @jeanclaudemourlevat #boekwijzerlidmaatschap #boekwijzer
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ‘De terugstromende rivier’ vertelt het verhaal van de jonge kruidenier Tomek. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Op een zomeravond verschijnt Hannah in zijn winkel. Het mysterieuze meisje vraagt hem of hij water uit de Qjar verkoopt, een mythische terugstromende rivier met water dat je onsterfelijk maakt. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Tomek wordt pardoes, tot over z'n oren en voor de rest van zijn leven verliefd op haar. Hij wilde er al zo lang op uit gaan, de wijde wereld in, en nu heeft hij een prachtige reden. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Hij gaat achter Hannah aan. Langst magische plekken met namen als het Woud der Vergetelheid of Nergensland op zoek naar haar en de toverrivier. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Jean-Claude Mourlevat beschrijft de sprookjesachtige reis die de kinderen maken vol magie en fantasie. In het buitenland is het verhaal van Tomek al een klassieker. Heel fijn dat het boek nu ook hoer in de fraaie vertaling van Eef Gratama in Nederland te lezen is. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Ken jij dit mooie boek al? Of zijn Jefferson, dat ik hier ook nog eens van harte wil aanbevelen. Beide te lezen vanaf een jaar of 9 en tot lang daarna zelf te lezen. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #deterugstromenderivier #tomek #jeanclaudemourlevat #hannah #qjar #alma #astridlindgrenmemorialaward #querido #kinderboeken #kinderboek #lezen #voorlezen #jefferson #larivierealenvers #rivier #boekwijzertipt @querido_kinderboeken @jeanclaudemourlevat #boekwijzerlidmaatschap #boekwijzer

6 reacties op “Online Lezingen

  • Boekwijzer zegt:

   Ah, wat ontzettend fijn om te horen. Het voorleerplan thuis is eigenlijk ook weer een aparte lezing. Misschien leuk om die ook nog eens voor jullie te geven? Groetjes!

 1. Angelique Biemans zegt:

  Bedankt voor je inspirerende lezing vanmorgen. Ware eyeopener. De boeken die je liet zien waar kan ik deze vinden? Ik zag niet alle boeken onder je kopje tips.

 2. Ellen zegt:

  Hallo,
  Ik ben op zoek naar een (recent) bekroond en grappig boek voor kinderen van het 2 de leerjaar.
  Kan u mij advies geven?
  Dank

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *