BoekwijzerBoekwijzer verzorgt regelmatig online thema-lezingen. Pabostudenten, docenten, begeleiders, ouders, grootouders… jullie zijn allemaal zeer welkom.

In lezingen van ongeveer 60 minuten een passend thema of onderwerp behandeld, steeds met een uitgebreide hoeveelheid kinderboekentips en ruimte voor het stellen van vragen!


Wil je op de hoogte blijven van komende Online Boekwijzer Lezingen? Schrijf je dan in voor de mailing die je op de hoogte zal houden van al het moois dat gaat komen!

Meld je aan

EERDERE BOEKWIJZER LEZINGEN GINGEN OVER:

– Wereldoriëntatie in jeugdliteratuur
– Diversiteit in jeugdliteratuur
– Lezing en Workshop met Loes Riphagen
– Voorlezen (met tips voor het maken van een voorleesplan)
– Wat maakt een boek een goed kinderboek?
– Kinderangsten en jeugdliteratuur
– Lezing en workshop met Melissa Castrillon
– Vakantielezen
– Hoe krijg/houd je kinderen aan het lezen?
– Lezing met de makers va Maar hoe dan?!
– Lezing over meertaligheid

BOER

Ik geef dit soort lezingen ook vaak (online) op scholen, pabo’s, thema-avonden, in bibliotheken of elders. Heb je interesse? Stuur een mail naar eline@boekwijzer.com


BEN JIJ AL LID VAN BOEKWIJZER?

Hier ontdek je wat het Boekwijzer Lidmaatschap inhoudt en kun je je meteen inschrijven!


ondertussen op Instagram

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
25 september begint de Week Tegen Pesten
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ik haalde voor jullie 10 bijzondere boeken uit de kast die passen bij dit thema.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Buitengewone boeken die troost en herkenning bieden of het blikveld verruimen. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Komen ze:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
- Jane, de vos en ik van Fanny Britt & Isabelle Arsenault
- Victorine van Jet van Overeem & Annemarie van Haeringen
- De dikke Vlo en Stiekel van Pieter Koolwijk & Linde Faas
- Ik ben Vincent en ik ben niet bang van Enne Koens
- Wonder van R.J. Palacio
- Twitch van M.G. Leonard
- Zwarte zwaan van Gideon Samson
- Iets heel bijzonders van Susin Nielsen
- De zomer dat we Parijs bestormden van Clémentine Beauvais
- Ghost van Jason Reynolds
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Je kunt alle boeken met mijn bespreking vinden op www.boekwijxer.com en ze daar (als je lid bent van Boekwijzer) ook in je tiplijst bewaren.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Binnen het Boekwijzer Lidmaatschap heb je altijd toegang tot dit soort bijzondere tips op maat. Laat het altijd weten als je nog een vraag hebt over het lidmaatschap of een van de boeken hebt. Ik help je graag!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
En vind je dit nou nuttige tips? Deel ze dan vooral met anderen. Veel dank daarvoor!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#pesten #weektegenpesten #lezen #voorlezen 
#kinderboek #janedevosenik #victorine #vloenstiekel #ikbenvincentenikbennietbang #wonder #twitch #zwartezwaan #ietsheelbijzonders #dezomerdatweparijsbestormden #ghost #kinderboek #prentenboek #youngadult #boekwijzertipt @weektegenpesten #boekwijzerlidmaatschap #boekwijzer
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 25 september begint de Week Tegen Pesten ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Ik haalde voor jullie 10 bijzondere boeken uit de kast die passen bij dit thema. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Buitengewone boeken die troost en herkenning bieden of het blikveld verruimen. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Komen ze: ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ - Jane, de vos en ik van Fanny Britt & Isabelle Arsenault - Victorine van Jet van Overeem & Annemarie van Haeringen - De dikke Vlo en Stiekel van Pieter Koolwijk & Linde Faas - Ik ben Vincent en ik ben niet bang van Enne Koens - Wonder van R.J. Palacio - Twitch van M.G. Leonard - Zwarte zwaan van Gideon Samson - Iets heel bijzonders van Susin Nielsen - De zomer dat we Parijs bestormden van Clémentine Beauvais - Ghost van Jason Reynolds ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Je kunt alle boeken met mijn bespreking vinden op www.boekwijxer.com en ze daar (als je lid bent van Boekwijzer) ook in je tiplijst bewaren. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Binnen het Boekwijzer Lidmaatschap heb je altijd toegang tot dit soort bijzondere tips op maat. Laat het altijd weten als je nog een vraag hebt over het lidmaatschap of een van de boeken hebt. Ik help je graag! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ En vind je dit nou nuttige tips? Deel ze dan vooral met anderen. Veel dank daarvoor! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #pesten #weektegenpesten #lezen #voorlezen #kinderboek #janedevosenik #victorine #vloenstiekel #ikbenvincentenikbennietbang #wonder #twitch #zwartezwaan #ietsheelbijzonders #dezomerdatweparijsbestormden #ghost #kinderboek #prentenboek #youngadult #boekwijzertipt @weektegenpesten #boekwijzerlidmaatschap #boekwijzer
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Elk jaar als de scholen beginnen, stroomt mijn inbox vol met vragen als:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Help! Mijn kind leest niet, welke boeken raad jij aan? 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ik doe niets liever dan ouders en docenten met deze vragen helpen!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hoe?
Met het Boekwijzer Lidmaatschap!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Als je lid bent van Boekwijzer ontvang je vier keer per jaar tips op maat voor jouw gezin of tips voor jouw klas
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Op basis van een door jou aangemaakt profiel, selecteer ik de allermooiste boeken die passen bij jouw kind of klas.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Fictie voor beginnende en gevorderde lezers, voorleesboeken, non-fictie, poëzie, kartonboekjes, graphic novels… en altijd extra’s, zoals deze ronde een boekenlijst die past bij het thema van de Kinderboekenweek.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Als je nu lid wordt van Boekwijzer (link in bio - EUR 9,95 per jaar) kun je nog meedoen met de Kinderboekenweek-ronde. Je ontvangt dan de prachtige art print die je in de reel kunt bewonderen als je het geweldige prentenboek over Bob Popcorn van Maranke Rinck en Martijn van der Linden via Boekwijzer bestelt.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Laat het me altijd weten als je nog vragen hebt. Ik help je graag!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#lezen #voorlezen #school #lerenlezen #blijvenlezen #boekwijzertipt #kinderboeken #kinderboek #boekwijzerlidmaatschap @marankerinck @martijnvanderlindenillustrator @querido_kinderboeken #boekwijzer
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Elk jaar als de scholen beginnen, stroomt mijn inbox vol met vragen als: ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Help! Mijn kind leest niet, welke boeken raad jij aan? ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Ik doe niets liever dan ouders en docenten met deze vragen helpen! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Hoe? Met het Boekwijzer Lidmaatschap! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Als je lid bent van Boekwijzer ontvang je vier keer per jaar tips op maat voor jouw gezin of tips voor jouw klas ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Op basis van een door jou aangemaakt profiel, selecteer ik de allermooiste boeken die passen bij jouw kind of klas. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Fictie voor beginnende en gevorderde lezers, voorleesboeken, non-fictie, poëzie, kartonboekjes, graphic novels… en altijd extra’s, zoals deze ronde een boekenlijst die past bij het thema van de Kinderboekenweek. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Als je nu lid wordt van Boekwijzer (link in bio - EUR 9,95 per jaar) kun je nog meedoen met de Kinderboekenweek-ronde. Je ontvangt dan de prachtige art print die je in de reel kunt bewonderen als je het geweldige prentenboek over Bob Popcorn van Maranke Rinck en Martijn van der Linden via Boekwijzer bestelt. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Laat het me altijd weten als je nog vragen hebt. Ik help je graag! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #lezen #voorlezen #school #lerenlezen #blijvenlezen #boekwijzertipt #kinderboeken #kinderboek #boekwijzerlidmaatschap @marankerinck @martijnvanderlindenillustrator @querido_kinderboeken #boekwijzer
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
 Wie kent het niet? Een kind dat even heel boos is.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Wat zijn nou kinderboeken die dan écht helpen?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ik haalde voor jullie 8 bijzonder fijne prentenboeken uit de kast die te maken hebben met boosheid.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Maar of het nu over boosheid gaat, over verdriet, over verliefdheid, over bang zijn om in slaap te vallen of over andere gevoelens… Overal zijn goede boeken over gemaakt en binnen het Boekwijzer Lidmaatschap heb je altijd toegang tot dit soort tips op maat.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Als je nu lid wordt van Boekwijzer kun je nog meedoen met de Kinderboekenweek-ronde.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Je ontvangt dan niet alleen drie tips op maat per kind, maar je krijgt ook een wonderschone artprint uit ‘Bob Popcorn kan niet stoppen met ontploffen’ als je dat fijne boek via Boekwijzer bestelt. 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Meld je aan via www.boekwijzer.com (link in bio).
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Laat je me weten welk boek jou het meest aanspreek, of je zelf nog tips hebt en of je nog vragen hebt?.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Al deze boeken kun je via www.boekwijzer.com alvast in je mandje doen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#boos #kinderboek #prentenboek #prentenboeken #bobpopcorn #bobpopcornkannietstoppenmetontploffen #maxendemaximonsters #tweevechtendeeekhoorntjes #vrolijk #mopperkont #deneehoorn #nee #hetbozeboek #eenleukestommedag #boekwijzertipt @hello_bobpopcorn @querido_kinderboeken @uitgeverijlemniscaat @deleukstekinderboeken @hooglandvanklaveren @voltkinderboeken @de.eenhoorn.uitgeverij #boekwijzerlidmaatschap #boekwijzer
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Wie kent het niet? Een kind dat even heel boos is. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Wat zijn nou kinderboeken die dan écht helpen? ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Ik haalde voor jullie 8 bijzonder fijne prentenboeken uit de kast die te maken hebben met boosheid. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Maar of het nu over boosheid gaat, over verdriet, over verliefdheid, over bang zijn om in slaap te vallen of over andere gevoelens… Overal zijn goede boeken over gemaakt en binnen het Boekwijzer Lidmaatschap heb je altijd toegang tot dit soort tips op maat. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Als je nu lid wordt van Boekwijzer kun je nog meedoen met de Kinderboekenweek-ronde. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Je ontvangt dan niet alleen drie tips op maat per kind, maar je krijgt ook een wonderschone artprint uit ‘Bob Popcorn kan niet stoppen met ontploffen’ als je dat fijne boek via Boekwijzer bestelt. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Meld je aan via www.boekwijzer.com (link in bio). ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Laat je me weten welk boek jou het meest aanspreek, of je zelf nog tips hebt en of je nog vragen hebt?. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Al deze boeken kun je via www.boekwijzer.com alvast in je mandje doen. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #boos #kinderboek #prentenboek #prentenboeken #bobpopcorn #bobpopcornkannietstoppenmetontploffen #maxendemaximonsters #tweevechtendeeekhoorntjes #vrolijk #mopperkont #deneehoorn #nee #hetbozeboek #eenleukestommedag #boekwijzertipt @hello_bobpopcorn @querido_kinderboeken @uitgeverijlemniscaat @deleukstekinderboeken @hooglandvanklaveren @voltkinderboeken @de.eenhoorn.uitgeverij #boekwijzerlidmaatschap #boekwijzer

6 reacties op “Online Lezingen

  • Boekwijzer zegt:

   Ah, wat ontzettend fijn om te horen. Het voorleerplan thuis is eigenlijk ook weer een aparte lezing. Misschien leuk om die ook nog eens voor jullie te geven? Groetjes!

 1. Angelique Biemans zegt:

  Bedankt voor je inspirerende lezing vanmorgen. Ware eyeopener. De boeken die je liet zien waar kan ik deze vinden? Ik zag niet alle boeken onder je kopje tips.

 2. Ellen zegt:

  Hallo,
  Ik ben op zoek naar een (recent) bekroond en grappig boek voor kinderen van het 2 de leerjaar.
  Kan u mij advies geven?
  Dank

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *