Coco kan het | boekwijzerHet beeldschone ‘Coco kan het’ van Loes Riphagen is het Prentenboek van 2020 en staat centraal tijdens de Nationale Voorleesdagen die op 20 januari van start zijn gegaan. 

Ik ben waanzinnig trots dat ik een bijzondere Online Boekwijzer lezing/Workshop met Loes Riphagen mag aankondigen waar jullie je allemaal voor kunnen aanmelden.

Aanstaande donderdag 28 januari om 20:00 uur gaat Loes jullie alles vertellen over de totstandkoming van Coco en over het verhaal. Er is tijd om vragen te stellen. En met wie wil gaan we aan het einde van de lezing door met een kleine workshop die je heel goed thuis of in je klas kunt inzetten.

En dat is niet alles. We koppelen er ook een te gekke giveaway aan van de tekening die Loes tijdens de lezing maakt én een gesigneerd exemplaar van het prentenboek. 

 Kortom: Het wordt ontzettend bijzonder, hier wil je echt bij zijn. Woensdag en/of donderdag ontvang je de link voor de bijeenkomst in je mail!

Hier kunnen jullie je inschrijven


Coco kan het | boekwijzerEerder schreef ik op boekwijzer over Coco: 

Vandaag is een grote dag,’ zegt mama. ‘Kijk! Alle kleine vogels gaan voor het eerst vliegen.’
Makkelijker gezegd dan gedaan, denkt Coco. Ze wikt, ze weegt, ze besluit: ‘Nee, mama! Ik kan het echt niet!’
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Natuurlijk – de titel zegt het al – komt het goed met Coco, maar als altijd bij Loes Riphagen, is er meer dan zomaar een leuk, lief verhaal. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Met voelbaar plezier heeft ze overal verrassinkjes verstopt. Dat begint al op de eerste, beeldschone spread (prachtig hoe het bos door de blauwe achtergrond een magische diepte krijgt) waarop niet alleen vogeltjes, maar ook heel veel kleine beestjes verstopt zitten. Sommige kun je zelfs het hele boek volgen. Ze maken dat kinderen het bos in duiken.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De illustraties zijn dus te gek en het verhaal heeft óók een heerlijk randje. De liefdevolle, flinke trap waarmee Coco door haar moeder – ‘HUPSAKEE!’ – de boom uit gelanceerd wordt, had ik echt niet aan zien komen en vind ik hilarisch.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
We love Coco, we love de mama van Coco. 100% een aanrader dit prentenboek!


Wil je op de hoogte blijven van andere lezingen van Boekwijzer? Zoals de lezingen van Boekwijzer voor het basisonderwijs? Schrijf je dan in voor de mailing die je vanaf nu op de hoogte zal houden van al het moois dat komen gaat!

Meld je aan

 


BEN JIJ AL LID VAN BOEKWIJZER?

Hier ontdek je wat het Boekwijzer Lidmaatschap inhoudt en kun je je meteen inschrijven!


 

 

ondertussen op Instagram

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
25 september begint de Week Tegen Pesten
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ik haalde voor jullie 10 bijzondere boeken uit de kast die passen bij dit thema.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Buitengewone boeken die troost en herkenning bieden of het blikveld verruimen. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Komen ze:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
- Jane, de vos en ik van Fanny Britt & Isabelle Arsenault
- Victorine van Jet van Overeem & Annemarie van Haeringen
- De dikke Vlo en Stiekel van Pieter Koolwijk & Linde Faas
- Ik ben Vincent en ik ben niet bang van Enne Koens
- Wonder van R.J. Palacio
- Twitch van M.G. Leonard
- Zwarte zwaan van Gideon Samson
- Iets heel bijzonders van Susin Nielsen
- De zomer dat we Parijs bestormden van Clémentine Beauvais
- Ghost van Jason Reynolds
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Je kunt alle boeken met mijn bespreking vinden op www.boekwijxer.com en ze daar (als je lid bent van Boekwijzer) ook in je tiplijst bewaren.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Binnen het Boekwijzer Lidmaatschap heb je altijd toegang tot dit soort bijzondere tips op maat. Laat het altijd weten als je nog een vraag hebt over het lidmaatschap of een van de boeken hebt. Ik help je graag!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
En vind je dit nou nuttige tips? Deel ze dan vooral met anderen. Veel dank daarvoor!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#pesten #weektegenpesten #lezen #voorlezen 
#kinderboek #janedevosenik #victorine #vloenstiekel #ikbenvincentenikbennietbang #wonder #twitch #zwartezwaan #ietsheelbijzonders #dezomerdatweparijsbestormden #ghost #kinderboek #prentenboek #youngadult #boekwijzertipt @weektegenpesten #boekwijzerlidmaatschap #boekwijzer
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 25 september begint de Week Tegen Pesten ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Ik haalde voor jullie 10 bijzondere boeken uit de kast die passen bij dit thema. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Buitengewone boeken die troost en herkenning bieden of het blikveld verruimen. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Komen ze: ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ - Jane, de vos en ik van Fanny Britt & Isabelle Arsenault - Victorine van Jet van Overeem & Annemarie van Haeringen - De dikke Vlo en Stiekel van Pieter Koolwijk & Linde Faas - Ik ben Vincent en ik ben niet bang van Enne Koens - Wonder van R.J. Palacio - Twitch van M.G. Leonard - Zwarte zwaan van Gideon Samson - Iets heel bijzonders van Susin Nielsen - De zomer dat we Parijs bestormden van Clémentine Beauvais - Ghost van Jason Reynolds ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Je kunt alle boeken met mijn bespreking vinden op www.boekwijxer.com en ze daar (als je lid bent van Boekwijzer) ook in je tiplijst bewaren. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Binnen het Boekwijzer Lidmaatschap heb je altijd toegang tot dit soort bijzondere tips op maat. Laat het altijd weten als je nog een vraag hebt over het lidmaatschap of een van de boeken hebt. Ik help je graag! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ En vind je dit nou nuttige tips? Deel ze dan vooral met anderen. Veel dank daarvoor! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #pesten #weektegenpesten #lezen #voorlezen #kinderboek #janedevosenik #victorine #vloenstiekel #ikbenvincentenikbennietbang #wonder #twitch #zwartezwaan #ietsheelbijzonders #dezomerdatweparijsbestormden #ghost #kinderboek #prentenboek #youngadult #boekwijzertipt @weektegenpesten #boekwijzerlidmaatschap #boekwijzer
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Elk jaar als de scholen beginnen, stroomt mijn inbox vol met vragen als:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Help! Mijn kind leest niet, welke boeken raad jij aan? 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ik doe niets liever dan ouders en docenten met deze vragen helpen!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hoe?
Met het Boekwijzer Lidmaatschap!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Als je lid bent van Boekwijzer ontvang je vier keer per jaar tips op maat voor jouw gezin of tips voor jouw klas
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Op basis van een door jou aangemaakt profiel, selecteer ik de allermooiste boeken die passen bij jouw kind of klas.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Fictie voor beginnende en gevorderde lezers, voorleesboeken, non-fictie, poëzie, kartonboekjes, graphic novels… en altijd extra’s, zoals deze ronde een boekenlijst die past bij het thema van de Kinderboekenweek.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Als je nu lid wordt van Boekwijzer (link in bio - EUR 9,95 per jaar) kun je nog meedoen met de Kinderboekenweek-ronde. Je ontvangt dan de prachtige art print die je in de reel kunt bewonderen als je het geweldige prentenboek over Bob Popcorn van Maranke Rinck en Martijn van der Linden via Boekwijzer bestelt.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Laat het me altijd weten als je nog vragen hebt. Ik help je graag!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#lezen #voorlezen #school #lerenlezen #blijvenlezen #boekwijzertipt #kinderboeken #kinderboek #boekwijzerlidmaatschap @marankerinck @martijnvanderlindenillustrator @querido_kinderboeken #boekwijzer
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Elk jaar als de scholen beginnen, stroomt mijn inbox vol met vragen als: ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Help! Mijn kind leest niet, welke boeken raad jij aan? ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Ik doe niets liever dan ouders en docenten met deze vragen helpen! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Hoe? Met het Boekwijzer Lidmaatschap! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Als je lid bent van Boekwijzer ontvang je vier keer per jaar tips op maat voor jouw gezin of tips voor jouw klas ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Op basis van een door jou aangemaakt profiel, selecteer ik de allermooiste boeken die passen bij jouw kind of klas. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Fictie voor beginnende en gevorderde lezers, voorleesboeken, non-fictie, poëzie, kartonboekjes, graphic novels… en altijd extra’s, zoals deze ronde een boekenlijst die past bij het thema van de Kinderboekenweek. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Als je nu lid wordt van Boekwijzer (link in bio - EUR 9,95 per jaar) kun je nog meedoen met de Kinderboekenweek-ronde. Je ontvangt dan de prachtige art print die je in de reel kunt bewonderen als je het geweldige prentenboek over Bob Popcorn van Maranke Rinck en Martijn van der Linden via Boekwijzer bestelt. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Laat het me altijd weten als je nog vragen hebt. Ik help je graag! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #lezen #voorlezen #school #lerenlezen #blijvenlezen #boekwijzertipt #kinderboeken #kinderboek #boekwijzerlidmaatschap @marankerinck @martijnvanderlindenillustrator @querido_kinderboeken #boekwijzer
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
 Wie kent het niet? Een kind dat even heel boos is.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Wat zijn nou kinderboeken die dan écht helpen?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ik haalde voor jullie 8 bijzonder fijne prentenboeken uit de kast die te maken hebben met boosheid.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Maar of het nu over boosheid gaat, over verdriet, over verliefdheid, over bang zijn om in slaap te vallen of over andere gevoelens… Overal zijn goede boeken over gemaakt en binnen het Boekwijzer Lidmaatschap heb je altijd toegang tot dit soort tips op maat.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Als je nu lid wordt van Boekwijzer kun je nog meedoen met de Kinderboekenweek-ronde.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Je ontvangt dan niet alleen drie tips op maat per kind, maar je krijgt ook een wonderschone artprint uit ‘Bob Popcorn kan niet stoppen met ontploffen’ als je dat fijne boek via Boekwijzer bestelt. 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Meld je aan via www.boekwijzer.com (link in bio).
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Laat je me weten welk boek jou het meest aanspreek, of je zelf nog tips hebt en of je nog vragen hebt?.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Al deze boeken kun je via www.boekwijzer.com alvast in je mandje doen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#boos #kinderboek #prentenboek #prentenboeken #bobpopcorn #bobpopcornkannietstoppenmetontploffen #maxendemaximonsters #tweevechtendeeekhoorntjes #vrolijk #mopperkont #deneehoorn #nee #hetbozeboek #eenleukestommedag #boekwijzertipt @hello_bobpopcorn @querido_kinderboeken @uitgeverijlemniscaat @deleukstekinderboeken @hooglandvanklaveren @voltkinderboeken @de.eenhoorn.uitgeverij #boekwijzerlidmaatschap #boekwijzer
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Wie kent het niet? Een kind dat even heel boos is. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Wat zijn nou kinderboeken die dan écht helpen? ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Ik haalde voor jullie 8 bijzonder fijne prentenboeken uit de kast die te maken hebben met boosheid. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Maar of het nu over boosheid gaat, over verdriet, over verliefdheid, over bang zijn om in slaap te vallen of over andere gevoelens… Overal zijn goede boeken over gemaakt en binnen het Boekwijzer Lidmaatschap heb je altijd toegang tot dit soort tips op maat. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Als je nu lid wordt van Boekwijzer kun je nog meedoen met de Kinderboekenweek-ronde. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Je ontvangt dan niet alleen drie tips op maat per kind, maar je krijgt ook een wonderschone artprint uit ‘Bob Popcorn kan niet stoppen met ontploffen’ als je dat fijne boek via Boekwijzer bestelt. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Meld je aan via www.boekwijzer.com (link in bio). ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Laat je me weten welk boek jou het meest aanspreek, of je zelf nog tips hebt en of je nog vragen hebt?. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Al deze boeken kun je via www.boekwijzer.com alvast in je mandje doen. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #boos #kinderboek #prentenboek #prentenboeken #bobpopcorn #bobpopcornkannietstoppenmetontploffen #maxendemaximonsters #tweevechtendeeekhoorntjes #vrolijk #mopperkont #deneehoorn #nee #hetbozeboek #eenleukestommedag #boekwijzertipt @hello_bobpopcorn @querido_kinderboeken @uitgeverijlemniscaat @deleukstekinderboeken @hooglandvanklaveren @voltkinderboeken @de.eenhoorn.uitgeverij #boekwijzerlidmaatschap #boekwijzer

 

4 reacties op “Online Boekwijzer Lezing/Workshop met Loes Riphagen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *