Coco kan het | boekwijzerHet beeldschone ‘Coco kan het’ van Loes Riphagen is het Prentenboek van 2020 en staat centraal tijdens de Nationale Voorleesdagen die op 20 januari van start zijn gegaan. 

Ik ben waanzinnig trots dat ik een bijzondere Online Boekwijzer lezing/Workshop met Loes Riphagen mag aankondigen waar jullie je allemaal voor kunnen aanmelden.

Aanstaande donderdag 28 januari om 20:00 uur gaat Loes jullie alles vertellen over de totstandkoming van Coco en over het verhaal. Er is tijd om vragen te stellen. En met wie wil gaan we aan het einde van de lezing door met een kleine workshop die je heel goed thuis of in je klas kunt inzetten.

En dat is niet alles. We koppelen er ook een te gekke giveaway aan van de tekening die Loes tijdens de lezing maakt én een gesigneerd exemplaar van het prentenboek. 

 Kortom: Het wordt ontzettend bijzonder, hier wil je echt bij zijn. Woensdag en/of donderdag ontvang je de link voor de bijeenkomst in je mail!

Hier kunnen jullie je inschrijven


Coco kan het | boekwijzerEerder schreef ik op boekwijzer over Coco: 

Vandaag is een grote dag,’ zegt mama. ‘Kijk! Alle kleine vogels gaan voor het eerst vliegen.’
Makkelijker gezegd dan gedaan, denkt Coco. Ze wikt, ze weegt, ze besluit: ‘Nee, mama! Ik kan het echt niet!’
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Natuurlijk – de titel zegt het al – komt het goed met Coco, maar als altijd bij Loes Riphagen, is er meer dan zomaar een leuk, lief verhaal. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Met voelbaar plezier heeft ze overal verrassinkjes verstopt. Dat begint al op de eerste, beeldschone spread (prachtig hoe het bos door de blauwe achtergrond een magische diepte krijgt) waarop niet alleen vogeltjes, maar ook heel veel kleine beestjes verstopt zitten. Sommige kun je zelfs het hele boek volgen. Ze maken dat kinderen het bos in duiken.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De illustraties zijn dus te gek en het verhaal heeft óók een heerlijk randje. De liefdevolle, flinke trap waarmee Coco door haar moeder – ‘HUPSAKEE!’ – de boom uit gelanceerd wordt, had ik echt niet aan zien komen en vind ik hilarisch.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
We love Coco, we love de mama van Coco. 100% een aanrader dit prentenboek!


Wil je op de hoogte blijven van andere lezingen van Boekwijzer? Zoals de lezingen van Boekwijzer voor het basisonderwijs? Schrijf je dan in voor de mailing die je vanaf nu op de hoogte zal houden van al het moois dat komen gaat!

Meld je aan

 


BEN JIJ AL LID VAN BOEKWIJZER?

Hier ontdek je wat het Boekwijzer Lidmaatschap inhoudt en kun je je meteen inschrijven!


 

 

ondertussen op Instagram

Er is een fout opgetreden tijdens het ophalen van media

 

4 reacties op “Online Boekwijzer Lezing/Workshop met Loes Riphagen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *