Coco kan het | boekwijzerHet beeldschone ‘Coco kan het’ van Loes Riphagen is het Prentenboek van 2020 en staat centraal tijdens de Nationale Voorleesdagen die op 20 januari van start zijn gegaan. 

Ik ben waanzinnig trots dat ik een bijzondere Online Boekwijzer lezing/Workshop met Loes Riphagen mag aankondigen waar jullie je allemaal voor kunnen aanmelden.

Aanstaande donderdag 28 januari om 20:00 uur gaat Loes jullie alles vertellen over de totstandkoming van Coco en over het verhaal. Er is tijd om vragen te stellen. En met wie wil gaan we aan het einde van de lezing door met een kleine workshop die je heel goed thuis of in je klas kunt inzetten.

En dat is niet alles. We koppelen er ook een te gekke giveaway aan van de tekening die Loes tijdens de lezing maakt én een gesigneerd exemplaar van het prentenboek. 

 Kortom: Het wordt ontzettend bijzonder, hier wil je echt bij zijn. Woensdag en/of donderdag ontvang je de link voor de bijeenkomst in je mail!

Hier kunnen jullie je inschrijven


Coco kan het | boekwijzerEerder schreef ik op boekwijzer over Coco: 

Vandaag is een grote dag,’ zegt mama. ‘Kijk! Alle kleine vogels gaan voor het eerst vliegen.’
Makkelijker gezegd dan gedaan, denkt Coco. Ze wikt, ze weegt, ze besluit: ‘Nee, mama! Ik kan het echt niet!’
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Natuurlijk – de titel zegt het al – komt het goed met Coco, maar als altijd bij Loes Riphagen, is er meer dan zomaar een leuk, lief verhaal. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Met voelbaar plezier heeft ze overal verrassinkjes verstopt. Dat begint al op de eerste, beeldschone spread (prachtig hoe het bos door de blauwe achtergrond een magische diepte krijgt) waarop niet alleen vogeltjes, maar ook heel veel kleine beestjes verstopt zitten. Sommige kun je zelfs het hele boek volgen. Ze maken dat kinderen het bos in duiken.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De illustraties zijn dus te gek en het verhaal heeft óók een heerlijk randje. De liefdevolle, flinke trap waarmee Coco door haar moeder – ‘HUPSAKEE!’ – de boom uit gelanceerd wordt, had ik echt niet aan zien komen en vind ik hilarisch.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
We love Coco, we love de mama van Coco. 100% een aanrader dit prentenboek!


Wil je op de hoogte blijven van andere lezingen van Boekwijzer? Zoals de lezingen van Boekwijzer voor het basisonderwijs? Schrijf je dan in voor de mailing die je vanaf nu op de hoogte zal houden van al het moois dat komen gaat!

Meld je aan

 


BEN JIJ AL LID VAN BOEKWIJZER?

Hier ontdek je wat het Boekwijzer Lidmaatschap inhoudt en kun je je meteen inschrijven!


 

 

ondertussen op Instagram

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Online Boekwijzer Lezing 11 juli 2022
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De aantocht van de zomervakantie brengt elk jaar dezelfde vragen van ouders en leerkrachten:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
☼ Hoe zorgen we ervoor dat kinderen tijdens de vakantie blijven lezen?
☼ Hoe houden we het lezen leuk tijdens de zomermaanden?
☼ Wat zijn de fijnste voorleesboeken voor het hele gezin?
☼ Welke boeken moeten mee op vakantie?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
En ga zo maar door. Ik geef jullie heel graag antwoord op dat alles tijdens de volgende Online Boekwijzer Lezing. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 
Om 20:00 uur zit ik, als altijd met stapels kinderboeken om me heen, klaar om al jullie vragen te beantwoorden. Aan het einde van de lezing zal ik nog een mooi prentenboek verloten.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 
Ben jij erbij? En heb je misschien nog een vraag voor tijdens de lezing?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Je kunt je inschrijven via de link in mijn bio. Heel lief en leuk als je dit bericht met je vrienden wil delen. Hopelijk zien we elkaar 11 juli!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Tommy leest op de foto het beeldschone prentenboek ‘Aan zee’ van @studionoelle . Dat ga ik jullie zeker laten zien en daar zal volgende week een stukje over verschijnen @boekwijzer (met giveaway).
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#boekwijzerlezing #lezing #zomervakantie #vakantieboeken #kinderboeken #lezen #voorlezen #kinderboek #prentenboek #youngadult #aanzee #noellesmit #querido #boekwijzertipt #boekwijzerlidmaatschap #boekwijzer
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Online Boekwijzer Lezing 11 juli 2022 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ De aantocht van de zomervakantie brengt elk jaar dezelfde vragen van ouders en leerkrachten: ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ☼ Hoe zorgen we ervoor dat kinderen tijdens de vakantie blijven lezen? ☼ Hoe houden we het lezen leuk tijdens de zomermaanden? ☼ Wat zijn de fijnste voorleesboeken voor het hele gezin? ☼ Welke boeken moeten mee op vakantie? ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ En ga zo maar door. Ik geef jullie heel graag antwoord op dat alles tijdens de volgende Online Boekwijzer Lezing. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Om 20:00 uur zit ik, als altijd met stapels kinderboeken om me heen, klaar om al jullie vragen te beantwoorden. Aan het einde van de lezing zal ik nog een mooi prentenboek verloten. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Ben jij erbij? En heb je misschien nog een vraag voor tijdens de lezing? ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Je kunt je inschrijven via de link in mijn bio. Heel lief en leuk als je dit bericht met je vrienden wil delen. Hopelijk zien we elkaar 11 juli! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Tommy leest op de foto het beeldschone prentenboek ‘Aan zee’ van @studionoelle . Dat ga ik jullie zeker laten zien en daar zal volgende week een stukje over verschijnen @boekwijzer (met giveaway). ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #boekwijzerlezing #lezing #zomervakantie #vakantieboeken #kinderboeken #lezen #voorlezen #kinderboek #prentenboek #youngadult #aanzee #noellesmit #querido #boekwijzertipt #boekwijzerlidmaatschap #boekwijzer
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
♡ verrassing♡
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dit is de lieve, wondermooie, vrolijke art print van @_miriambos die we schenken aan mensen die in de zomerronde van het Boekwijzer Lidmaatschap haar ‘Help, een verrassing’ bestellen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hou jij van verrassingen, of word je er - o jee, o jee, o jee - net zo zenuwachtig van als August de Vos?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Zijn vriendin Suusje Eekhoorn heeft hem laten weten dat ze iets leuks gaan doen. Maar wat? Dát is nog een verrassing en daar voelt August zich helemaal niet fijn bij.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hij houdt van lekker lezen, van mooie dingen maken of van luieren. Suusje is in alles juist het tegenovergestelde van hem. Wat als ze langskomt met iets groots en engs? Wat als ze iets wilds en onstuimigs wil doen? Of iets heel luids en druks?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
‘Help! Een verrassing!’ is een grappig, lief en erg mooi prentenboek. Het laat zien dat gelukkige gevoelens voor iedereen ergens anders vandaan komen en hoe fijn het is om een vriend te hebben die je beter kent dan je denkt.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Denk je nu: dat boek en die print wil ik ook! Word dan lid van Boekwijzer (link in bio). Zodra je je hebt ingeschreven, kun je je profiel aanmaken, ontvang je vier keer per per jaar tips op maat en heb je toegang tot specials (zoals een artprint bij een boek). De volgende tiplijst verschijnt deze week.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Laat het me altijd weten als je nog vragen of wensen hebt, ik help je graag.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#miriambos #helpeenverrassing #lemniscaat #verrassing #artprint #boekwijzerspecial #art #print #prentenboek #lezen #voorlezen #kijken #zoeken #boekwijzerlidmaatschap #boekwijzerbox #boekwijzertipt #boekwijzer @uitgeverijlemniscaat
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ♡ verrassing♡ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Dit is de lieve, wondermooie, vrolijke art print van @_miriambos die we schenken aan mensen die in de zomerronde van het Boekwijzer Lidmaatschap haar ‘Help, een verrassing’ bestellen. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Hou jij van verrassingen, of word je er - o jee, o jee, o jee - net zo zenuwachtig van als August de Vos? ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Zijn vriendin Suusje Eekhoorn heeft hem laten weten dat ze iets leuks gaan doen. Maar wat? Dát is nog een verrassing en daar voelt August zich helemaal niet fijn bij. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Hij houdt van lekker lezen, van mooie dingen maken of van luieren. Suusje is in alles juist het tegenovergestelde van hem. Wat als ze langskomt met iets groots en engs? Wat als ze iets wilds en onstuimigs wil doen? Of iets heel luids en druks? ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ‘Help! Een verrassing!’ is een grappig, lief en erg mooi prentenboek. Het laat zien dat gelukkige gevoelens voor iedereen ergens anders vandaan komen en hoe fijn het is om een vriend te hebben die je beter kent dan je denkt. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Denk je nu: dat boek en die print wil ik ook! Word dan lid van Boekwijzer (link in bio). Zodra je je hebt ingeschreven, kun je je profiel aanmaken, ontvang je vier keer per per jaar tips op maat en heb je toegang tot specials (zoals een artprint bij een boek). De volgende tiplijst verschijnt deze week. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Laat het me altijd weten als je nog vragen of wensen hebt, ik help je graag. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #miriambos #helpeenverrassing #lemniscaat #verrassing #artprint #boekwijzerspecial #art #print #prentenboek #lezen #voorlezen #kijken #zoeken #boekwijzerlidmaatschap #boekwijzerbox #boekwijzertipt #boekwijzer @uitgeverijlemniscaat

 

4 reacties op “Online Boekwijzer Lezing/Workshop met Loes Riphagen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *