Kom mee, KeesAuteur en illustrator: Loes Riphagen
Uitgeverij: Gottmer Kinderboeken

Kom mee, Kees is het wondermooie nieuwe prentenboek van Loes Riphagen, die jullie vast kennen van haar Coco kan het! en hopelijk ook van boeken als Bij de neus genomen of De grootste griezel. 

Op een dag – net als Kees zich helemaal kapot ligt te vervelen – komt er een brief door de brievenbus. Het is een uitnodiging voor een concert van De Kwakers, de lievelingsband van de vader van Kees. Alleen… de post heeft er nogal lang over gedaan, dus om op tijd te komen moeten ze meteen op pad.

Kom mee, KeesOnderweg wordt Kees zijn aandacht steeds door een nieuw wonder gevangen, maar papa heeft haast en spoort hem aan om toch vooral op te schieten. Gelukkig trekt Kees zich daar niet veel van aan, want zonder zijn onbevangen opmerkzaamheid was het met papa heel anders afgelopen. Uiteindelijk zijn ze misschien wel net te laat bij het concert, maar weet papa ook wel dat de weg ernaartoe het mooist was.

Kom mee, Kees is een ultieme ode aan de blik van kinderen, aan hun fantasie en verwondering. De schitterende spreads met zoveel diepte en spannende perspectieven zijn doortrokken van kleine wondertjes en schatten, van humor en ontroering.

Kom mee, KeesNet als je denkt dat je alles wel hebt ontdekt, valt je oog weer op iets nieuws: een spreuk, een diertje, Kees als kikkervisje in een schilderijtje aan de wand, een mooie knoop, een doos met troep en op de pagina erna een doos met nog meer troep, een tekening op een raam, Coco die voorbijvliegt, of een ander subtiel grapje. Zo wordt nergens uitgelegd waarom de post er zo lang over deed, maar is de postbode een slak die bij thuiskomst van Kees en papa nog steeds niet uit beeld is verdwenen.

Dit prentenboek is zo ontzettend grappig en ook hartroerend ontwapenend. Het nodigt je uit om beter en anders te kijken: naar de wondere wereld om je heen én in het boek zelf. Om je in beide met wat meer traagheid te verplaatsen. Steeds weer, elke dag opnieuw.

Het is volmaakt geslaagd.


Kom mee, Kees is geweldig boek om voor te lezen vanaf een jaar of 2 (maar kan ook eerder hoor, dan kun je al zoveel ontdekken op de plaatjes). Tommy (4) kan er geen genoeg van krijgen en wij ook niet. Het heeft deze ronde een ereplek in het Boekwijzer Lidmaatschap. Als je het nu bestelt, krijg je er onderstaande te gekke, exclusieve art print bij. 

Kom mee, Kees


BEN JIJ AL LID VAN BOEKWIJZER?

Hier ontdek je wat het Boekwijzer Lidmaatschap inhoudt en kun je je meteen inschrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *