De verloren bloem van de sjamaan

De verloren bloem van de sjamaan | boekwijzerAuteur: Davide Morisinotto
Vertalers: Pieter van der Drift & Manon Smits
Uitgeverij: Baeckens Books

‘De verloren bloem van de sjamaan’ is het derde boek van de onwaarschijnlijk getalenteerde Davide Morisinotto dat in Nederland is verschenen en het is wederom een spectaculair avontuur. Ik sloeg het open en er was geen houden aan.

Het verhaal speelt in Peru. De Finse Laila woont er voor het werk van haar vader, maar wordt ernstig ziek. Ze belandt in een ziekenhuis in Lima waar ze El Rato ontmoet, een vlugge jongen vol verhalen. Op een dag vinden ze een geheimzinnig, oud dagboek waarin wordt verteld over de Verloren Bloem die mensen van de ergste aandoeningen zou kunnen genezen. Als Laila vervolgens de allerslechtste diagnose denkbaar krijgt, besluiten de twee kinderen in de jungle op zoek te gaan naar de legendarische bloem. De onwaarschijnlijk spannende reis brengt hen van Lima naar het Amazonegebied.

De verloren bloem van de sjamaan | boekwijzerDit boek bevat – net als de andere boeken van Morisinotto – alle elementen om een lievelingsboek te zijn. Het is spannend, vol geheimen, het heeft magische elementen, dappere hoofdpersonen, unieke vriendschappen, geheimen en het is uitdagend. Niet in het minst door de vormgeving, de wijze waarop beelden en belettering het verhaal ondersteunen.

Morisionotto verwoordt niet alleen hoe het is voor Laila om haar zicht te verliezen: ‘je moet je voorstellen dat je twee wc-rolletjes voor je ogen houdt als een verrekijker’, hij laat het ook zien. Later in het verhaal laat hij de woorden aan weerszijden van de pagina wazig worden. En op andere plekken tuimelen de letters over de pagina wat de emoties van de personages nog intenser voelbaar maakt.

De verloren bloem van de sjamaan | boekwijzerDe boeken van Morisinotto zijn avonturen in optima forma. Het zijn boeken om te koesteren, verhalen die kinderen hun leven lang met zich mee zullen dragen.

Een extraatje is dat een personage uit ‘Het mysterieuze horloge van Walker & Dawn’ en ‘Twee fonkelrode sterren in de blinkend witte sneeuw’ terugkomen. Lees die boeken ook (voor)!

De knappe vertaling is van Pieter van der Drift en Manon Smits.


De verloren bloem van de sjamaan is een geweldig boek om voor te lezen (vanaf een jaar of 11 en lang daarna). Vanaf 12  jaar kan het zelf gelezen worden.


BEN JIJ AL LID VAN BOEKWIJZER?

Hier ontdek je wat het Boekwijzer Lidmaatschap inhoudt en kun je je meteen inschrijven!

BEN JIJ AL LID VAN BOEKWIJZER?

Hier ontdek je wat het Boekwijzer Lidmaatschap inhoudt en kun je je meteen inschrijven!

Gratis tip op maat

Ben jij benieuwd naar wat het Boekwijzer Lidmaatschap jou te bieden heeft? Probeer dan de gratis tip op maat En ontdek Boekwijzer.

Elke maand het laatste boekwijzer & Kinderboeken nieuws ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!