Valentijnsdag

Voor Valentijnsdag tip ik jullie graag een paar heel mooie lieve liefdesboeken. Laat je me weten wat jouw favoriet is?

Je kunt de boeken allemaal aanschaffen via Boekwijzer (je wordt dan doorgeleid naar Boekhandel Athenaeum), ze bewaren in je tiplijst (als je lid bent van Boekwijzer) of je kunt met deze tiplijst naar de boekhandel of bibliotheek in de buurt gaan.

Wil je altijd toegang tot dit soort mooie tips op maat? Word dan nu lid van Boekwijzer.

En heb je wat aan deze tips? Heel lief en fijn als je ze weer met anderen deelt. Dat kan ook via deze reel die ik erover maakte.


PRENTENBOEKEN

Het boek is verliefd | boekwijzerHet boek is verliefd van Ramadier & Bourgeau
Zo goed, grappig en slim kan een interactief voorleesboek zijn!
Het boek is verliefd, maar durft er niet over te praten. Jij mag het niet alleen gaan helpen, je speelt ook een heel belangrijke rol!
In dezelfde fantastische serie is het boek ook bang, boos of moet het naar bed.
Echt waanzinnig leuke boeken om kinderen bewust te maken van emoties en hen handvatten te geven om ermee om te gaan.
HIER kun je het boek aanschaffen of bewaren in je tiplijst.

Beer is op Vlinder | boekwijzerBeer is op vlinder van Annemarie van Haeringen
De grote, verlegen, onhandige Beer probeert aan Vlinder, zo mooi en licht als een uitgeknipt stukje hemel, duidelijk te maken hoeveel hij van haar houdt. Hij doet zo zijn best, maar zijn avances lopen  (bijna!) allemaal in de soep. Wat is het fijn dat deze Gouden Penseel-winnaar, mét bereromantisch einde, opnieuw is uitgegeven.
HIER kun je het boek aanschaffen of bewaren in je tiplijst.

Een zee van liefde | BoekwijzerEen zee van liefde van Pieter Gaudesaboos 
Als Pinguïn met tintelende tenen en een buik die wel zeeziek lijkt naar zijn beste vriend Beer trekt, weet hij dat straks niets nog hetzelfde zal zijn. Maar het moet eruit: Pinguïn is verliefd op Beer! Op die onverwachte ontboezeming reageert Beer met een mengeling van verrassing, geschater en ongeloof: verliefd… dat kan toch helemaal niet, Pinguïn en hij zijn toch veel te verschillend?
“Als ik hier nu eens zou blijven,
denkt Pinguïn.
Even maar.
Tot mijn storm is gaan liggen
of tot Beers tenen tintelen.”
Pieter Gaudesaboos schreef een verfijnde, poëtische lofzang op de liefde. De tederheid van Pinguïn en Beer is ontwapenend en hartroerend. Een zee van liefde is een ontroerend en verhelderend boek dat door de schoonheid van de woorden én de illustraties vast eenruim publiek weet te bekoren. Het is onmogelijk om bij een eerste keer lezen meteen alles te ontdekken, maar is alleen maar fijn: Pinguïn en Beer zorgen er zo voor dat je hun liefdesverhaal eindeloos wil herlezen…
HIER kun je het boek aanschaffen of bewaren in je tiplijst.


Kikker is verliefd | boekwijzerKikker is verliefd van Max Velthuijs
De wondere wereld van Kikker is er een die ik elk kind gun. Max Velthuijs heeft zo vaak en innig laten zien dat hij de angsten, twijfels en vreugde van kinderen begrijpt. Niets menselijks is Kikker vreemd, dus ook verliefd worden niet. Kikker snapt er niks van. Hij heeft al dagen het gevoel dat hij droomt. Hij moet lachen en huilen tegelijk en zijn hart klopt van boem-boem-boem-boem. Wat is er toch met hem aan de hand?
Ook dit verhaal leest weer heerlijk voor.
HIER kun je het boek aanschaffen of bewaren in je tiplijst en DIT is de mini-editie.


DICHTBUNDELS

Jij bent de liefste | boekwijzerJij bent de liefste van Hans en Monique Hagen & Marit Törnqvist
Ik zoek een woord
een heel nieuw woord
een woord dat niemand kent…
Deze klassieker van Hans & Monique Hagen is zo mooi door het schitterende titelgedicht en al die prachtige tovergedichten die ook in de bundel te vinden zijn. De wonderschone tekeningen van Marit Törnqvist zijn even tijdloos. Dit boek hoort in elke kinderboekenkast thuis.
HIER kun je het boek aanschaffen of bewaren in je tiplijst. En HIER de mini-editie


Hoe lief ik je heb | boekwijzerHoe lief ik je heb van meerdere dichters & Sophie Pluim de Vendel & Fleur van der Weel (3+)
Ik schrijf ze op
met potlood en pen,
de liever nog dan liefste
woorden die ik ken.
Dit is een tijdloze, beeldschone ode aan de liefde die een leven lang mee gaat. In Hoe lief ik je heb wordt de liefde door 25 iconische dichters veelzijdig bedicht. Het gaat over de liefde voor je kinderen, liefde van hen voor jou en oneindig vertrouwen. Over verliefdheid op school of op het buurmeisje. Over de allereerste zoen.  Over vriendschap. Hoe je je bij die ene vriend kan voelen, of over vriendschap die griep heeft…
Sophie Pluim maakte de veelzijdige, fraaie, spannende tekeningen. Ze betovert je met haar beelden, die soms zacht en dromerig, dan weer kleurrijk of expressiever zijn.
HIER kun je het boek aanschaffen of bewaren in je tiplijst.


BEN JIJ AL LID VAN BOEKWIJZER?

Hier ontdek je wat het Boekwijzer Lidmaatschap inhoudt en kun je je meteen inschrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *