Boekwijzer tipt EI-AU-CH-boekens

De EI-AU-CH-boeken van Karst-Janneke Rogaar

Je kunt deze buitengewoon fraaie boeken allemaal aanschaffen via Boekwijzer (je wordt dan doorgeleid naar Boekhandel Athenaeum), ze bewaren in je tiplijst (als je lid bent van Boekwijzer) of je kunt met deze tiplijst naar de boekhandel of bibliotheek in de buurt gaan.

Wil je altijd toegang tot dit soort mooie tips op maat? Word dan nu lid van Boekwijzer.

En heb je wat aan deze tips? Heel lief en fijn als je ze weer met anderen deelt. Dat kan ook via deze reel die ik erover maakte.


Keizer Ei | boekwijzerKeizer Ei
Wat een briljant idee: een boek met bijna alle korte ei-woorden die er zijn.
Heid en Teit gaan samen op reis. Teit heeft de pleisters en Heid de broodjes met ei voor allebei.
Ze lopen over de hei, over een akker met prei en door een vallei.
Het gegeven is niet alleen ontzettend origineel, het is ook nog eens ontzettend goed uitgevoerd. Het wordt echt een spannende reis met een zeestorm die het schip teistert, vrees voor kapseizen en een scheur in het zeil.
Na het lezen van dit kunstig geïllustreerde boek is het kiezen tussen de korte ei of de lange ij een eitje!
HIER kun je het boek aanschaffen of bewaren in je tiplijst.


Au! | boekwijzerAu!
Na Keizer Ei – met daarin ongeveer 90% van alle woorden met een korte ei – is dit het lekker absurdistische verhaal Au!, geschreven door gebruik te maken van alle gangbare au-woorden, zonder een enkel ou-woord. Briljant!
Paul de Pauw gaat graag in de hoge laurier staan om zo hard hij kan: ‘AAAUUU!’ te roepen. Daarmee trekt hij lekker veel aandacht van de andere dieren. Maar na augustus wordt het november en verdwijnt de zon. De pauw wordt grauw, zijn keel wordt rauw. Dan gebeurt er gelukkig iets waus. Paul reist naar een planeet met een astronaut met een verpauperde raket (er zit zand in het hydraulisch systeem en zijn koffieautomaat is stuk). Samen restaureren ze de boel. En hoewel het niet plausibel is, passeren ze een daarna planeet vol dinosaurussen! Dit is een waanzinnig inventief en daarnaast ook grandioos geïllustreerd verhaal. Rogaar is een ware (taal)kunstenares.
HIER kun je het boek aanschaffen of bewaren in je tiplijst.


De alchemist op de richel | boekwijzerDe alchemist op de richel
Uche-uche
De echo van een kuch kaatst tussen de rechte wanden.
Steeds zachter en zachter.
Dan is het stil.
Na Keizer Ei – met daarin ongeveer 90% van alle woorden met een korte ei en Au! – met daarin geen enkel ou-woord en wel alle au-woorden, is dit De alchemist op de richel. Dit keer staan de ch-woorden centraal. Niet alleen de makkelijke, nee, álle gangbare ch-woorden zijn gebruikt, dus ook archaïsch of achenebbisj (voor zover het niet al uit het geestige verhaal blijkt, is er achterin een verklarende woordenlijst te vinden). Dit is een schitterend inventief, lekker chaotisch liefdesverhaal tussen een monarch en een oligarch. Wederom niet alleen steengoed geschreven, maar ook grandioos geïllustreerd door Karst-Janneke Rogaar.…
HIER kun je het boek aanschaffen of bewaren in je tiplijst.


BEN JIJ AL LID VAN BOEKWIJZER?

Hier ontdek je wat het Boekwijzer Lidmaatschap inhoudt en kun je je meteen inschrijven!

Gratis tip op maat

Ben jij benieuwd naar wat het Boekwijzer Lidmaatschap jou te bieden heeft? Probeer dan de gratis tip op maat En ontdek Boekwijzer.

Elke maand het laatste boekwijzer & Kinderboeken nieuws ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!