Boekwijzer tipt de boeken van Loes Riphagen

Je kunt deze (voor)leesboeken allemaal aanschaffen via Boekwijzer (je wordt dan doorgeleid naar Boekhandel Athenaeum), ze bewaren in je tiplijst (als je lid bent van Boekwijzer) of je kunt met deze tiplijst naar de boekhandel of bibliotheek in de buurt gaan.

Wil je altijd toegang tot de allermooiste tips op maat? Word dan nu lid van Boekwijzer.

En heb je wat aan deze tips? Heel lief, fijn, belangrijk en waardevol als je ze weer met anderen deelt. Dat kan ook via deze reel die ik erover maakte.


Coco babyboekjeCoco babyboekje
Yes! Een beeldschoon boekje over Coco voor de allerkleinsten!
Dit kleine, dappere vogeltje uit het Prentenboek van het Jaar Coco kan het! is zo leuk.
Ik ben helemaal weg van de boeken van Loes Riphagen. Zij schrijft en tekent niet alleen hartverwarmende prachtige verhalen, maar verstopt daar met voelbaar plezier ook nog overal verrassingen in.
In dit zachte boekje ontdekken kleintjes Coco en heel wat personages uit het boek. Het is super speels, met flapjes (waarvan er één knispert), geborduurde lijntjes om te volgen, een mooie pluchen bloem… en het boekje zit ook nog in een heel mooi kartonnen tasje. Wat een cadeautje!
HIER kun je het boek aanschaffen of bewaren in je tiplijst.


Coco kan het! | boekwijzerCoco kan het
‘Vandaag is een grote dag,’ zegt mama. ‘Kijk! Alle kleine vogels gaan voor het eerst vliegen.’
Makkelijker gezegd dan gedaan, denkt Coco. Ze wikt, ze weegt, ze besluit: ‘Nee, mama! Ik kan het echt niet!’
Natuurlijk – de titel zegt het al – komt het goed met Coco, maar als altijd biedt Loes Riphagen zoveel meer dan zomaar een leuk, lief verhaal.
Met voelbaar plezier heeft ze overal verrassingen en grapjes verstopt. Ik beloof je dat je niet uitgekeken raakt. En beloof mij dat je me een bericht stuurt als dat wel zo is, want dan wijs ik je op iets nieuws…
Het begint al op de eerste, beeldschone spread waarop niet alleen vogeltjes, maar ook heel veel kleine beestjes verstopt zitten. Sommige kun je zelfs het hele boek volgen. De illustraties zijn dus te gek en het verhaal is dat ook. Het heeft een heerlijk randje. De liefdevolle, maar ferme trap waarmee Coco door haar moeder – ‘HUPSAKEE!’ – de boom uit gelanceerd wordt, had ik echt niet aan zien komen en vind ik hilarisch.
We love Coco, we love de mama van Coco. Voor altijd Coco, want dit prentenboek wordt een klassieker, dat kan niet anders!
HIER kun je het boek aanschaffen of bewaren in je tiplijst.


Coco, kijk uit! | boekwijzerCoco kijk uit!
Op een dag wil Coco bloemetjes gaan plukken voor mama. Niet zomaar bloemen, ze wil de állermooiste voor haar vinden en zijn die daar in de verte niet veel mooier? Coco gaat van het veilige pad af, maar is dat wel een goed idee? Kijk je wel uit, Coco? Voor de poes, voor de vos, voor de slang…  Coco, kijk uit! is de bijzonder mooie en stevig gemaakte opvolger van Coco kan het!  (in 2021 het Prentenboek van het Jaar). In dit nieuwe spannende boek brengen het spel van knipsels, de prachtige kleuren en de spannende lichtinval het bos tot leven. Het volledige verhaal ken je pas als je alle uitsneden hebt omgeslagen. En dan zul je terug willen bladeren om nog eens op onderzoek uit te gaan en steeds weer nieuwe dingen te ontdekken. Coco, kijk uit! is een papieren kunstwerk waar je steeds opnieuw doorheen wilt dwalen.
HIER kun je het boek aanschaffen of bewaren in je tiplijst.


Het bos van Coco | boekwijzerHet bos van Coco
Opnieuw een parel voor beginnende lezers van Mathilde Stein. Dit keer is het Maksie het hondje dat het podium rockt. Hij woont bij meneer Koos in de dierenwinkel. Die snapt hem precies en toch zou Maksie zo graag een eigen baas willen. Een stoere, zoals agent Ben van zijn lievelingsprogramma op televisie. Als er alleen oma’s met muffe tassen voor hem langskomen, besluit hij zelf op zoek te gaan naar zijn droombaas.
Stein schreef een spectaculair, prachtig rond avontuur dat barst van leven en vertelplezier. De cartooneske tekeningen van Jan Jutte zijn even dynamisch en kleurrijk als het verhaal. Fantastisch om zelf te lezen en even heerlijk om voor te lezen. Wat een lievelingsboek weer!
HIER
kun je het boek aanschaffen of bewaren in je tiplijst.


Coco en het gekke ding | boekwijzerCoco en het gekke ding
Joehoeoeoeoe! Coco is terug met een spiksplinternieuw, fantastisch avontuur.
Als Coco en haar vriendjes gaan spelen, vinden ze een gek knalroze ding. Is het een peer, een gevallen ster, is het om op te liggen?
Het is in ieder geval zacht, als je erdoorheen kijkt is de hele wereld mooi roze én je kunt er lekker op liggen. Maar is dat voor ál de diertjes wel een goed idee?
Loes Riphagen schilderde weer een sprookjesachtige wereld vol schatten, grapjes en insecten waar het vertrouwd én verrassend toeven is.
Dit boek wil je niet missen hoor!
HIER kun je het boek aanschaffen of bewaren in je tiplijst.


Kom mee, Kees | boekwijzerKom mee, Kees!
Op een dag – net als Kees zich helemaal kapot ligt te vervelen – komt er een brief door de brievenbus. Het is een uitnodiging voor een concert van De Kwakers, de lievelingsband van de vader van Kees. Alleen… de post heeft er nogal lang over gedaan, dus om op tijd te komen moeten ze meteen op pad. Onderweg wordt Kees zijn aandacht steeds door een nieuw wonder gevangen, maar papa heeft haast en spoort hem aan om toch vooral op te schieten. Gelukkig trekt Kees zich daar niet te veel van aan, want zonder zijn onbevangen opmerkzaamheid en fantasie was het met papa heel anders afgelopen. Er is zoveel te beleven in dit boek, net als je denkt dat je alles op de pagina wel hebt ontdekt, zie je weer een subtiele boodschap, grapje, of goed verstopte schat. Er is humor, er is ontroering en dat alles gevat in de allermooiste illustraties met zoveel detail, diepte, kleur en textuur.
Zóveel kan een prentenboek zeggen en blootleggen. En daarmee is het óók geweldig voor de voorlezer. Vanwege de melancholie – hoe kort is het geleden dat je zelf nog zo onbevangen door de wereld stapte? – en vooral omdat het een uitnodiging is om je door kinderen aan de hand te laten nemen en je met wat meer traagheid te verplaatsen in deze wonderlijke wereld of gewoon in dit mooie boek.
HIER kun je het boek aanschaffen of bewaren in je tiplijst.


Het Kabouterboek | boekwijzerHet kabouterboek
‘Volgens mij denk jij dat je heel veel over mij weet. Nou, daar klopt echt helemaal niks van!’
Aan het woord is kabouter Kik. Hij leidt je in dit magisch mooie boek door een dag van zijn leven. En zo ontdek je dus echt álles wat er te weten is over kabouters. Hoe ze eruit zien, waar ze wonen, wat ze aan hebben, waar en hoe ze naar school gaan, wie hun huisbeesten zijn (insecten natuurlijk), wat ze eten en ga zo maar door. Het kabouterboek wekt de wereld van Kik met een betoverende verbeeldingskracht tot leven. Er is geen enkele concessie gedaan, elk minuscuul detail (en dat zijn er duizelingwekkend veel) heeft liefde en aandacht gekregen. Of je nu het huis, de kamer of de school van Kik binnenstapt, overal zijn weer nieuwe kleine verhaaltjes en uitnodigingen te vinden. Zo kun je Kiks lievelingsspullen die op de ene pagina staan, op de andere pagina in zijn kamertje terugvinden. Of zie je hoe je zelf een kaboutermust of kaboutermuziekinstrument kunt knutselen. Kun je gniffelen om het heerlijk cynische commentaar van de snuitkever, die bovendien steeds kind nummer 9 kwijt is en is het niet minder dan hilarisch dat de kever die op de ene bladzijde de poepluier schoon eet verderop van een bordje mee snoept.
Loes Riphagen heeft haar liefde voor schatten, verzamelen, natuur en kabouters in dit prachtige boek vereeuwigd. Het is haar meest veelzijdige en beste werk tot nu toe (en haar andere boeken waren ook al zo vreselijk fijn en mooi).
HIER kun je het boek aanschaffen of bewaren in je tiplijst.


BEN JIJ AL LID VAN BOEKWIJZER?

Hier ontdek je wat het Boekwijzer Lidmaatschap inhoudt en kun je je meteen inschrijven!