Kinderboekentip van de week:

Mijn oma is een ooievaar van Alice Hoogstad

Mijn oma is een ooievaar | boekwijzer

Als oma een ooievaar is, en opa een krokodil dan is je vader natuurlijk een krokovaar! Als dat zo werkt, hoe zit het dan met je oom, je andere opa en oma, je moeder en je tante? En de belangrijkste vraag: Als jij familie van hen allemaal bent, hoe zie jij er dan uit? Kinderen ontdekken in Mijn oma is een ooievaar hoe eigenschappen doorgegeven worden en blijven daarbij steeds nieuwe dingen ontdekken. Niet alleen uiterlijkheden, ook karaktertrekken en beroepen of hobby’s komen aan bod.

spread ooievaar | boekwijzer

Voor haar Monsterboek – een ode aan de fantasie – ontving Alice Hoogstad in 2015 het Gouden Penseel. Het is best eng om daarna een nieuw boek te maken, vond de illustratrice die altijd naar uitdaging in haar werk zoekt: ‘Je kunt voor kinderen een braaf boekje maken met roze biggetjes, dan weet je dat een grote doelgroep het leuk vindt, maar dat wil ik niet. Je kunt ook een boek maken dat meer kunst is dan kinderboek, dat wil ik ook niet. Ik vind het boeiend om precies daartussenin te blijven. Dat ik het toegankelijk maak en tóch net een andere vorm geef.’

monsterboek illustratie | boekwijzer

Precies daarin is Hoogstad in Mijn oma is een ooievaar weer geslaagd. De zorg waarmee dit bijzonder boek is gemaakt spat van de pagina’s en dan heb ik het nog niet over de details; de oneindig veel kleine knipsels in de prachtigste kleuren. Van dit boek kan ik niet anders dan heel gelukkig worden!

spread krokodil | boekwijzer

En ik niet alleen… Mijn oma is een ooievaar (uitgegeven in grote kartonnen pagina’s) ligt pas drie weken in de winkel en is nu al in tweede druk!

Het hele interview met Alice Hoogstad is hier te lezen.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *