WINACTIE

97890477079439789047707943Ik was denk ik een jaar of twaalf toen ik Het zakmes van Sjoerd Kuyper ontdekte. Las mijn moeder het voor aan mijn broertje en luisterde ik mee, las ik het zelf? Ik weet het niet meer. Ik weet wel dat ik gek was op het avontuur over Tim en Mees. Het zakmes is zo’n boek dat je kunt blijven lezen, dat – hoewel je het einde kunt dromen – toch steeds spannend blijft. Noem mij een kind dat niet zelf aan de slag ging met geheimtaal geïnspireerd op de kippentaal van Tim en Mees (of moet ik schrijven: Tom en Mos?).
Niet alleen de twee vrienden, ook de warrige vader en beroemde moeder van Tim sluit je zo in je hart. Dat heeft alles te maken met de schrijver. Sjoerd Kuyper bouwt zijn verhalen op uit een perfecte mix van warmte, humor en spanning. Zijn boeken ademen zijn originele blik op de wereld en worden steevast in prachtige taal verteld. Denk ook maar eens aan later werk als De rode zwaan en Hotel de grote L.
Vijfentwintig jaar geleden werd Het zakmes verfilmd. De film won heel wat prijzen. Ter ere van haar Zilveren Jubileum heeft uitgeverij Lemniscaat het boek in een prachtig nieuw jasje gestoken. Gebonden en met schitterende illustraties (in kleur!) van niemand minder dan Alice Hoogstad. Haar tekeningen passen perfect bij de sfeer van het verhaal. Het zakmes is een avontuur om steeds opnieuw te beleven. Als boek én als film.

WAT KUN JE WINNEN?

Het boek. Twee kaartjes voor de film. Een middag om nooit te vergeten.

Op maandag 23 oktober 2017 mag je je – samen met iemand die je mee wilt nemen – om 14:00 uur melden bij het Cinekid Festival Amsterdam (Westergasfabriek). Je ontvangt daar je eerste cadeautje: het boek! Met Het zakmes in je handen mag je een rondje lopen om je rond 14:30 in je bioscoopstoel te nestelen om je tweede cadeautje te bewonderen: de film! Na afloop kun je Sjoerd Kuyper de hemd van het lijf vragen en mag je je boek laten signeren.

EN DE WINNAARS ZIJN

Maud Fontein

en

Danielle.bruijnesteijnmes

Hoera!

Jullie gaan een heerlijke middag tegemoet!

Mailen jullie je mailadres en telefoonnummer naar boekwijzer@gmail.com, dan ontvangen jullie e-ticket en meer informatie per mail!

Schermafbeelding-2017-01-27-om-11.26.44-e1485510401980

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *