dit is geen cobra van Bette Westera &Sylvia Weve

Dit is geen cobra | boekwijzerBinnen de lijntjes tekenen
Dit is geen cobra gaat over Marie die (voor haar eigen bestwil, zegt iedereen) naar De Ambassade voor Kinderen met Waarnemingsproblemen en Aanpassingsmoeilijkheden wordt gestuurd. Had ze maar binnen de lijntjes moeten tekenen.
Het is er kleurloos en saai. Tot Kris, een meisje dat eigenlijk een jongetje is, een magische zolder vol maanverlichte schilderijen aan Marie onthult. In dit geheime atelier schilderen kinderen wat ze maar willen. En dat werk is zo magnifiek dat Corry, die alles van kunst weet, vindt dat de hele wereld het zou moeten zien.
Laten ze daar – juist als de Ambassade wil laten zien hoe buitengewoon vormend en scholend ze zijn – een meesterlijk plannetje voor bedenken.

Dit is geen cobra | boekwijzerNiks is wat het lijkt
Zelden zag ik een boek dat zo gelaagd is, dat zo’n geheel eigen wereld ontvouwt.
Dit is geen cobra is niet alleen oergeestig, het is ook doortrokken van bijzondere boodschappen: Bewaak en koester de vrije geest van kinderen. Heb lak aan kaders. Niks is wat het lijkt.
De tekst van Bette Westera wordt omringd en verrijkt door betoverend mooie tekeningen van Sylvia Weve.
In speels gecreëerde ruimtes op de pagina’s worden onderwerpen of woorden uit het verhaal uit- en toegelicht. Daar word je verrast met kwieke weetjes, grappige doordenkers, originele zijpaden.
Het verhaal – de titel zegt het al – knipoogt naar de Cobra beweging, maar ook andere avant-garde kunststromingen sijpelen door.

Dit is geen cobra | boekwijzerAlles ineen
Het lijkt veel, maar van de hand van gouden duo Bette Westera en Sylvia Weve blijft het altijd een homogeen geheel. In hun nieuwe universum mag je eindeloos dolen zonder te verdwalen. Het is werkelijk alles ineen.

Laat Dit is geen cobra vuurtjes ontsteken in de hoofden van kinderen en vooral ook alle volwassen die het geluk hebben dat ze dit magnifieke verhaal voor mogen lezen.


Hier kun je het boek bestellen.


BEN JIJ AL LID VAN BOEKWIJZER?

Hier ontdek je wat het Boekwijzer Lidmaatschap inhoudt en kun je je meteen inschrijven!

BEN JIJ AL LID VAN BOEKWIJZER?

Hier ontdek je wat het Boekwijzer Lidmaatschap inhoudt en kun je je meteen inschrijven!

Gratis tip op maat

Ben jij benieuwd naar wat het Boekwijzer Lidmaatschap jou te bieden heeft? Probeer dan de gratis tip op maat En ontdek Boekwijzer.

Elke maand het laatste boekwijzer & Kinderboeken nieuws ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!