Luna | boekwijzerLuna

Auteur: Pieter Koolwijk
Illustrator: Linde Faas
Uitgeverij: Lemniscaat

Dat je iets niet kon zien, betekende niet dat het niet bestond

Luna hoort stemmen in haar hoofd en daar heeft ze last van. Of eigenlijk heeft ze er vooral last van dat anderen het als een probleem zien. En dan vooral haar ouders. Gelukkig mag ze af en toe bij Ties logeren. Zijn ouders vinden het niet erg dat Luna stemmen hoort en ook niet dat hun zoon een onzichtbare vriend heeft: Gozert.

Luna | boekwijzerIn dit hartveroverende, spannende, grappige boek mag je op avontuur met Luna. Haar moeder neemt haar mee naar een verlaten vakantiepark om rust in hun leven te krijgen, maar daar blijkt meer te beleven dan Luna had gedacht. Niet in het minst omdat Gozert mee is gekomen.

Gozert – de voorganger van Luna – bekroonden we dit jaar als Griffeljury met een Zilveren Griffel. Dat magistrale verhaal gaat over een ogenschijnlijk onschuldig fantasievriendje dat in zijn regenboogkleurige superheldenpak het leven van Ties flink op stelten zet.

Uit het juryrapport: 

Luna | boekwijzerBegeleid door de prikkelende, kleurrijke illustraties van Linde Faas, ontwikkelt Gozert zich van avonturenverhaal vol vaart en grappen naar een existentieel vraagstuk over geluk. Over wat normaal is, over hoe onze maatschappij omgaat met fantasie of afwijkend gedrag en wie nu eigenlijk het meeste last heeft van Ties’ fantasie. Realiteit en fantasie zoeken elkaar hier op en maken mogelijk dat Ties zichzelf kan zijn. ‘Voor het eerst van mijn leven mocht ik zijn wie ik echt was. En dat was het allerbeste gevoel in heel de wereld.’

Op boekwijzer vertelde ik dat Gozert alles maar dan ook alles in zich had om het lievelingsboek van heel veel kinderen te worden. En dat wérd het ook. Over Luna wil ik precies hetzelfde schrijven. Dit bijzondere meisje speelde een grote rol in Gozert en verdiende gewoon een eigen verhaal. Ik vind het heel knap dat dat zo goed gelukt is.

Koolwijk bewijst in zijn boeken dat verbeeldingskracht een plek heeft in de realiteit. Hij balanceert kundig op de grens tussen fantasie en werkelijkheid. Daarin is hij heer en meester.

 Linde Faas verzorgde weer de vele beeldschone illustraties.

 


Luna | boekwijzerGiveaway

Yes! Ik mag 3 gepersonaliseerde, gesigneerde exemplaren van Luna weggeven. Laat me hieronder weten voor wie jij Luna wilt winnen. Ik maak de winnaars volgende week bekend. 


BEN JIJ AL LID VAN BOEKWIJZER?

Hier ontdek je wat het Boekwijzer Lidmaatschap inhoudt en kun je je meteen inschrijven!

Een reactie op “Luna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *