Boekwijzer tipt bijzondere boeken voor kinderen met dyslexie

Je kunt deze (voor)leesboeken in dyslexie uitgave allemaal aanschaffen via Boekwijzer (je wordt dan doorgeleid naar Boekhandel Athenaeum), ze bewaren in je tiplijst (als je lid bent van Boekwijzer) of je kunt met deze tiplijst naar de boekhandel of bibliotheek in de buurt gaan.

Dit is natuurlijk een enorme lijst. Wil je altijd toegang tot de allermooiste tips op maat? Word dan nu lid van Boekwijzer.

En heb je wat aan deze tips? Heel lief, fijn, belangrijk en waardevol als je ze weer met anderen deelt. Dat kan ook via deze reel die ik erover maakte.


Superjuffie (dyslexie uitgave) | boekwijzerSuperjuffie van Janneke Schotveld
Juf Josje lijkt een heel gewone juf. Maar als er een dier in gevaar is, verandert ze in Superjuffie. Zodra ze een hap van haar krijtje neemt, krijgt ze superkrachten en schiet als een groene tornado door de lucht. Al snel ontdekken haar leerlingen haar gave, maar gelukkig beloven ze niets tegen de strenge directeur te zeggen. Samen verzinnen ze allerlei uitvluchten wanneer juf Josje weer eens te laat op school komt met takjes in haar haar of een eendje in haar jaszak. Ondertussen gebeuren er heel vreemde dingen in de stadsdierentuin: de directeur is plotseling vertrokken en er wordt een tijger ontvoerd. Komt Superjuffie’s hulp op tijd?
HIER kun je het boek aanschaffen of bewaren in je tiplijst.


Hotel Bobien | boekwijzerHotel Bobien van Enne Koens
Siri is tien en woont in het hotel van haar ouders. Ze is er geboren, ze vindt het de mooiste plek op aarde en ze wil er nooit meer weg. Dit boek gaat over het allervreemdste jaar dat Siri ooit heeft meegemaakt. Haar ouders hebben steeds vaker ruzie, Siri is bang dat ze gaan scheiden en het hotel moeten verkopen. Alleen een wonder kan hen redden… En laat dat nou net zijn wat uit de hemel komt vallen!
HIER kun je het boek aanschaffen of bewaren in je tiplijst.


Oorlogswinter - dyslexie uitgaveOorlogswinter van Jan Terlouw
Jan Terlouw: ‘Oorlogswinter is mijn meest autobiografische boek. Ik ben ervan overtuigd dat ik ben wie ik ben door die oorlog. Ik maakte dingen mee die ik als kind niet mee hoorde te maken. Door mijn ervaringen heb ik mezelf als voorbeeld voor Michiel kunnen stellen. Bijna alles uit dat boek is echt gebeurd.’ Lees hier een mooi interview met Jan Terlouw.
HIER kun je het boek aanschaffen of bewaren in je tiplijst.


Paniek - dyslexie uitgave | boekwijzerPaniek van Carrie Slee
Het overvalt Sasja ‘s ochtends als ze zich aankleedt: een onbehaaglijk gevoel, alsof er iemand naar haar kijkt. Het zal wel komen omdat ik hier nog maar net woon, denkt ze en zonder er verder aandacht aan te besteden, gaat ze voor de spiegel taan. Maar dan schrikt ze. Ze heeft het zich niet verbeeld. In de spiegel ziet ze Felix. Ze draait zich met een ruk om. Wat moet hij in haar kamer?Sasja voelt zich niet veilig in haar eigen huis, maar ze durft er met niemand over te praten. Ze schaamt zich dood, en waarom wil ze niet dat iemand het weet. Vooral Jorrit niet! Als Jorrit per ongeluk het grote geheim van zijn beste vriend Ruben ontdekt, belooft hij het aan niemand te vertellen. Maar hij is zo kwaad en geschrokken dat hij zijn mond voorbij praat. En dan gaat alles pas echt goed fout…
HIER
kun je het boek aanschaffen of bewaren in je tiplijst.


Gozert van Pieter Koolwijk
Gozert heeft alles maar dan ook alles in zich om het lievelingsboek van heel veel kinderen te worden.
Ties (ik ben zó fan van hem!) heeft een probleem. Dat heeft alles te maken met zijn beste vriend Gozert. Gozert is echt de leukste, stoerste, coolste vriend die je je kunt voorstellen. Alleen… is Ties de enige die hem kan zien en ook de enige die zijn fantastische (en best krankzinnige) plannen kan horen. De ouders van Ties willen dat hij Gozert laat verdwijnen, maar Ties wil zich een leven zonder zijn allerbeste vriend helemaal niet voorstellen…
Dit hartveroverend mooie boek van de geweldige Pieter Koolwijk ziet er door de beeldschone illustraties van Linde Faas ook nog eens prachtig uit.
HIER kun je de boek
en aanschaffen of bewaren in je tiplijst.


Achtstegroepers huilen niet - dyslexie uitgave | boekwijzerAchtste groepers huilen niet van Jacques Vriens
Achtste-groepers huilen niet gaat over een hechte groep 8. Met de CITO-toets en de eindmusical hebben de leerlingen een spannend jaar voor de boeg. Maar het laatste schooljaar wordt pas echt uitzonderlijk als klasgenootje Akkie ziek wordt. Ze heeft leukemie en moet een groot deel van het schooljaar in het ziekenhuis doorbrengen. Ondanks haar ziekte kan Akkie het niet laten om zich overal mee te bemoeien. Of het nou gaat om de afscheidsavond, het schoolvoetbaltoernooi of het plan om juf Ina aan een nieuwe man te helpen.
HIER kun je de boeken aanschaffen of bewaren in je tiplijst.


Oorlogsgeheimen - dyslexie uitgave | boekwijzerOorlogsgeheimen van Jacques Vriens
Het Zuid-Limburgse dorp waar de elfjarige Tuur woont, is bezet door de Duitsers. Tuur en zijn buurmeisje Maartje vinden dit in het begin wel spannend. Maar langzaam maar zeker komen de kinderen erachter dat de bezetters in staat zijn tot de ergste dingen. De volwassenen proberen zoveel mogelijk voor hen geheim te houden: de Engelse piloot die op zolder verstopt zit, wie de Duitsers helpen (zoals hun eigen meester) en wie in het verzet zitten. Maar op een dag vertelt Maartje aan Tuur dat zij zelf ook een groot en gevaarlijk geheim heeft. Ineens komt de oorlog heel dichtbij…
Jacques Vriens schreef een spannend en ontroerend boek over de Tweede Wereldoorlog, die in Zuid-Limburg anders verliep dan in het westen en het noorden van ons land.
HIER kun je het boek aanschaffen of bewaren in je tiplijst.


De kloof - dyslexie uitgaveDe kloof van Jan Terlouw
Al vijfenveertig jaar loopt er een diepe kloof door het land Berg en Dal en nog steeds is er geen brug. Het volk heeft zich erbij neergelegd, maar als de zestienjarige Ginder een restant van een dagboek vindt met daarin aantekeningen over de kloof en een brug, gaat hij op onderzoek uit.
Lees HIER een mooi interview met Jan Terlouw
HIER kun je de boeken aanschaffen of bewaren in je tiplijst.


Kruistocht in spijkerbroek - dyslexie uitgave | boekwijzerKruistocht in spijkerbroek van Thea Beckman
Ontelbare keren heb ik dit boek gelezen. Het blijft een grandioos avontuur.
Weten jullie het nog? Het moment dat Dolf uit Amstelveen als proefkonijn de materie-transmitter instapt en teruggeflitst wordt naar de Middeleeuwen? Hij komt in het jaar 1212 en in een Kinderkruistocht terecht en is niet te laat om teruggehaald te worden.
Hij trekt met de kinderen mee en blijkt van onschatbare waarde.
HIER kun je de boeken aanschaffen of bewaren in je tiplijst.


Hotel de grote L | boekwijzerHotel de grote L van Sjoerd Kuyper
Dit oerfijne, grappige, ontroerende verhaal wordt voorgelezen door Sjoerd Kuyper zelf en dat is werkelijk fantastisch. Hoor over een bizarre tijd in het leven van de dertienjarige Kos. Precies op het moment dat hij de winnende goal maakt in het de voetbalwedstrijd waarbij zijn team kampioen wordt, krijgt zijn vader langs de lijn een hartaanval. Zijn moeder is al drie jaar eerder overleden, dus nu moet hij samen met zijn zussen hun Hotel de grote L (in het verhaal ontdek je precies hoe het nu zit met die naam) draaiende houden. Maar dan blijkt dat het hotel zoveel schulden heeft dat het misschien wel dicht moet. Er zit niets anders op: iemand moet Miss Noordzee worden en de geldprijs die daaraan verbonden is winnen. Je raad het vast al: Kos is de knapste van het stel. En zijn concurrente? Dat is Isabel. Het meisje op wie hij tot over zijn oren verliefd is.
HIER kun je de boeken aanschaffen of bewaren in je tiplijst.


Nevermoor - Morrigan Crow en het Wondergenootschap - dyslexie uitgave | boekwijzerNevermoor van Jessica Townsend
Morrigan Crow is gedoemd te sterven op haar elfde verjaardag. Op de avond voor haar dood ontsnapt ze met de meesterlijke, roodharig Jupiter North aan de moordlustige Meute van Rook en Schaduw naar de spectaculaire stad Nevermoor. Een plek waar Morriagan nooit meer weg wil. Maar dat gaat niet zomaar…
Het avontuur van dit meisje met de donkere ogen en haren is een betoverende wervelwind van waanzinnige verrassingen en slimme wendingen. Vol fantastische karakters, fijne vriendschappen en de spannendste cliffhangers.
HIER kun je de boeken aanschaffen of bewaren in je tiplijst.


Borealis - dyslexie uitgave | boekwijzerBorealis van Marlous Morshuis
Joppe is ontvoerd en samen met ongeveer tweehonderd kinderen uit de hele wereld naar Borealis – een plek ver weg van de bewoonde wereld – gebracht. Waarom? Omdat de mensheid reddeloos verloren is. In Borealis zullen ze overleven en de toekomst van de mensheid veilig kunnen stellen. Dat is althans het verhaal dat aan de kinderen wordt verteld. Joppe is niet van plan om zich daar zomaar bij neer te leggen en dat is het begin van een spectaculair avontuur.
HIER kun je de boeken aanschaffen of bewaren in je tiplijst.


BEN JIJ AL LID VAN BOEKWIJZER?

Hier ontdek je wat het Boekwijzer Lidmaatschap inhoudt en kun je je meteen inschrijven!