Boekwijzer tipt de boeken van Mathilde Stein

Je kunt deze (voor)leesboeken allemaal aanschaffen via Boekwijzer (je wordt dan doorgeleid naar Boekhandel Athenaeum), ze bewaren in je tiplijst (als je lid bent van Boekwijzer) of je kunt met deze tiplijst naar de boekhandel of bibliotheek in de buurt gaan.

Eerder maakte ik deze reel over de boeken van Mathilde Stein.

Wil je altijd toegang tot de allermooiste tips op maat? Word dan nu lid van Boekwijzer.

En heb je wat aan deze tips? Heel lief, fijn, belangrijk en waardevol als je ze weer met anderen deelt. Dat kan ook via deze reel die ik erover maakte.


Pluk en Pluis | boekwijzerPluk en Pluis – De weg naar terug
Mathilde Stein schreef een buitengewoon goed boek voor beginnende lezers. Grote letters, korte hoofdstukken, krachtige woorden, talige zinnen en dat alles in een echt, dik boek. Hoe gaaf is dat! Het gaat over vriendschap, het aangaan van je angsten, over de weg naar weg én die naar terug. Pluk en Pluis zijn cavia’s. Als Pluk bij Pluis komt wonen, moet die laatste even wennen. Hij houdt van rustig en kalm en gaat dat wel met die rare Pluk die als een tornado rondjes rent door het hok en wel vijftig keer ‘Yihaaaa’ roept? Maar als hij Pluk leert kennen, snapt hij hem beter. Dat rennen komt van de blij. En Pluk is met heel veel blij, dus valt er een hoop te hollen. Pluk heeft ook een groot geheim. Hij was tot zijn verdriet het dieven-hulpje van de valse Boef B en heeft voor hem een ring gestolen van prinses Miski. Die ring moet terug naar het paleis. En dát gaan Pluk en Pluis samen voor elkaar krijgen. De vele levendige, innemende tekeningen zijn even emotievol en sprankelend als het geweldige avontuur van de twee dappere vrienden.
HIER kun je het boek aanschaffen of bewaren in je tiplijst.


vuurtorenbeer | boekwijzerVuurtorenbeer
Opnieuw een buitengewoon goed boek voor beginnende lezers. Grote letters, korte hoofdstukken, herkenbare emoties, krachtige woorden, talige zinnen en dat alles in een echt boek, met een echt verhaal. schreef ik een tijdje geleden over haar weergaloze Pluk en Pluis en die woorden gaan zeker ook op voor Vuurtorenbeer. Deze hartveroverend leuke vrolijkerd heeft een heerlijk leven op zijn kleine vuurtoreneiland. Tót hij in de kranten leest over de belevenissen van Avonturenbeer. Opeens lijkt zijn leven maar saai en somber. Maar dan steekt er een gigantische storm op en redt Vuurtorenbeer een drenkeling. En laat dat nou net Avonturenbeer zijn…
Dit boek biedt niet alleen een zinderend, leuk, lief en grappig verhaal, het laat ook innemend zien hoe fijn het voelt om te zijn wie je bent. De vele levendige tekeningen van Piet Grobler zijn schitterend en emotievol. Wat een traktatie voor jonge lezers.
HIER kun je het boek aanschaffen of bewaren in je tiplijst.


Maksie | boekwijzerMaksie
Opnieuw een parel voor beginnende lezers van Mathilde Stein. Dit keer is het Maksie het hondje dat het podium rockt. Hij woont bij meneer Koos in de dierenwinkel. Die snapt hem precies en toch zou Maksie zo graag een eigen baas willen. Een stoere, zoals agent Ben van zijn lievelingsprogramma op televisie. Als er alleen oma’s met muffe tassen voor hem langskomen, besluit hij zelf op zoek te gaan naar zijn droombaas.
Stein schreef een spectaculair, prachtig rond avontuur dat barst van leven en vertelplezier. De cartooneske tekeningen van Jan Jutte zijn even dynamisch en kleurrijk als het verhaal. Fantastisch om zelf te lezen en even heerlijk om voor te lezen. Wat een lievelingsboek weer!
HIER
kun je het boek aanschaffen of bewaren in je tiplijst.


Peetje en Flieflo en de verdwaalde superstinker | boekwijzerPeetje en Flieflo en de verdwaalde superstinker
In de hoofdrol Peetje en zijn hondje Flieflo. In het park vinden ze een knoeperd van een reuze-ruft! Wie laat zo’n kanjer nou zomaar achter? Peetje en Flieflo gaan op pad om de baas van Knoepie – want zo noemen ze de super-stinker – te vinden.
De zoektocht zit vol hilarische vondsten en rijmpjes:
‘Dames en heren, klein en groot,
Gaar even met uw billen bloot!
En mag dan deze lieve hond
even ruiken aan uw kont?’
Na billen in zoveel maten en straten, krijgt de snuffelcontrole een koninklijk tintje. Hoe dat allemaal zit, mag je zelf ontdekken in dit heerlijke, fantasierijke, grappige avontuur.
De dynamische kleurexplosies van Will Hughes passen perfect bij de wervelende toon en taal van dit wederom uitmuntend geschreven boek voor beginnende lezers.
HIER kun je het boek aanschaffen of bewaren in je tiplijst.


BEN JIJ AL LID VAN BOEKWIJZER?

Hier ontdek je wat het Boekwijzer Lidmaatschap inhoudt en kun je je meteen inschrijven!