Tijdlijn Wetenschap en Techniek

Auteur en illustrator: Peter GoesTijdlijn Wetenschap en Techniek | boekwijzer
Uitgeverij: Lanoo

Ben jij al eens op reis gegaan in een boek van
Peter Goes?
Niet? Laat je meevoeren… je zult niet weten wat je meemaakt!
Wel? Dan mag je je verheugen op een gloednieuw avontuur!

Peter Goes creëert voor zijn lezers keer op keer meesterlijke visuele reizen. Soms door de tijd, dan langs oceanen, zeeën, meren en rivieren en dit keer door de geschiedenis van wetenschap en techniek.

Goes begint bij de steentijd en bespreekt vanuit daar chronologisch de manier waarop de mens zich gedurende en binnen al die revoluties, beschavingen, rijken en tijden ontwikkelde. Helemaal tot aan het heden en hij neemt zelfs een klein voorschot op wat er kan gaan komen.

Tijdlijn Wetenschap en Techniek | boekwijzerDe schat aan informatie en de hoeveelheid iconen, ideeën, lessen en disciplines die Goes voorbij laat komen is ongekend. Filosofie, mythologie, biologie, kunstgeschiedenis, letterkunde, natuurkunde, geneeskunde, technologie, geologie, ruimtevaartkunde, economie, geschiedenis, duurzaamheid, meteorologie en ik geloof serieus dat ik dan nog niet eens op de helft ben.

Nu hoor ik u denken: Ga ik niet hopeloos verdwalen met zoveel in één boek?
Niets is minder waar.

Goes studeerde animatie aan de Gentse kunstenfaculteit. Dat verklaart vast waarom je in zijn boeken het gevoel hebt dat je de beelden als in een heel prettige animatiefilm voorbij ziet komen. De tekeningen golven in één lange tijdlijn langs al die belangrijke momenten en Tijdlijn Wetenschap en Techniek | boekwijzerverbeelden wat je in de korte, zeer behapbare teksten en korte verhaaltjes leest.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Die doorgaande lijn, die tijdlijn, die werkt briljant. Ze zorgt ervoor dat je nooit zal verdwalen. Je mag best even uitstappen, je mag ook ergens anders instappen. Door de vernuftige, kunstige manier waarop Goes het verhaal brengt, weet je altijd precies waar je bent.

Tijdlijn – Wetenschap en Techniek is een machtig, uniek boek. Het is niet een boek om in een dag uit te lezen. Het is een boek om keer op keer, jaar in jaar uit open te slaan. Het is tijdloos en het is leeftijdloos. Ik zou het niemand willen ontzeggen.

Dus als je nog een cadeau zoekt deze feestdagen… 


Tijdlijn Wetenschap en Techniek | boekwijzerWinnaars

Lieve Maureen Weinreder, Riet de Smet, Annelies Warning, dehera en m_bloemzaad, jullie zijn de gelukkige winnaars van Tijdlijn – Wetenschap en Techniek!

Sturen jullie je adres aan eline@boekwijzer.com, dan komt het boek zo snel mogelijk jullie kant op!


Hier kun je het boek bestellen.
Kijk ook zeker eens naar Tijdlijn en Rivieren, de twee eerdere parels van Peter Goes.


BEN JIJ AL LID VAN BOEKWIJZER?

Hier ontdek je wat het Boekwijzer Lidmaatschap inhoudt en kun je je meteen inschrijven!

 

 

 

 

 

11 reacties op “Tijdlijn Wetenschap en Techniek van Peter Goes (met winactie)

 1. Sophie van Dok zegt:

  Ooooh voor mijn man die gek is op geschiedenis en alles er omheen (hij is zelfs met een studie erover begonnen! Hij zal t geweldig vinden deze met onze zoon te bekijken en lezen!!

 2. Riet De Smet zegt:

  Klinkt fantastisch! Voor mijn zoon, die heel leergierig is en steeds wilt weten hoe alles werkt en waar het vandaan komt. En ook een beetje voor mijzelf omdat ik een zwak heb voor mooi geillustreerde boeken.

 3. Céline zegt:

  O, deze wil ik graag winnen voor de school van mijn dochter. Denk dat het een aanwinst is voor de schoolbieb. En op die manier gaan er héél veel kindjes (zitten er 80 op dit schooltje) van genieten. Dus, please, kies ons?!

 4. Annelies zegt:

  Wat een te gek boek! Zou dit graag met mijn zoontje lezen! Samen nieuwe werelden ontdekken, elke ontdekking opnieuw beleven. Kan niet wachten om samen in dit boek te duiken!

 5. maryevanopzeeland zegt:

  Zelf ontzettend nieuwsgierig naar dit boek. Maar ik zou het graag willen winnen voor mijn dochters Sara en Josefien omdat ik wens dat zij net zo, of misschien nog nieuwsgieriger zijn naar wetenschap en techniek omschreven in dit boek.

 6. Maureen Weinreder zegt:

  Wat klinkt dit goed zeg. Als ik er straks niet meer ben dan gaat Rob natuurlijk al het voorlezen doen voor de meiden en eerlijk gezegd sluit zoiets ook aan bij zijn interesse. Ik gok dat dit een winwin is in een vreselijke situatie. Dus ik gun mijn man Rob dat boek. Voor onze twee meiden.

 7. Annemieke zegt:

  Dit lijkt me een prachtig boek voor mijn neefje van vier en zijn kleine nichtje, om samen jarenlang van te genieten, ontdekken, leren. Ik zou het graag winnen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *