Boekwijzer tipt fantastiche boeken voor beginnende lezers

Boekwijzer tipt fantastische boeken voor beginnende lezers

Je kunt deze (voor)leesboeken allemaal aanschaffen via Boekwijzer (je wordt dan doorgeleid naar Boekhandel Athenaeum), ze bewaren in je tiplijst (als je lid bent van Boekwijzer) of je kunt met deze tiplijst naar de boekhandel of bibliotheek in de buurt gaan.

Dit is natuurlijk een enorme lijst. Wil je altijd toegang tot de allermooiste tips op maat? Word dan nu lid van Boekwijzer.

En heb je wat aan deze tips? Heel lief, fijn, belangrijk en waardevol als je ze weer met anderen deelt. Dat kan ook via deze reel die ik erover maakte.


Tijgers lezen | tijgerlezen boekwijzerTijgers lezen van verschillende schrijvers en TIJGERLEZEN
Wie Boekwijzer al een tijdje volgt weet dat ik gek ben op de Tijgerlezen-boeken voor beginnende lezers. Stuk voor stuk meesterlijke verhalen die kinderen werkelijk gelukkig leren lezen. In deze Tijgers lezen staan prachtige korte verhalen van makers die eerdere Tijgerlezen-delen verzorgden. Wat een genot om te lezen en te bekijken. Doe je kind een plezier en verzamel deze boeken!
Andere lievelingsboeken uit deze serie zijn de verhalen over Bob Popcorn, Don en Sjon of Rotkat, Zepie, Heel heel heel heel vies boek, Wolvenweer, Mijn spook en ik, Een tijger in je bed, Er was eens een koe en nog zoooooveel meer. Zoek ze vooral op www.boekwijzer.com of vraag advies als je lid bent van Boekwijzer
HIER kun je het boek aanschaffen of bewaren in je tiplijst.


bam ik lees | boekwijzerDe BAM – Ik lees-boeken
Er zijn maar liefst twaalf delen in de BAM – Ik lees-serie te vinden. In deze briljante non-fictieboeken voor beginnende lezers komen de meest uiteenlopende onderwerpen aan bod. Er is een boek  over voetballen, paarden, honden, panda’s, gamen,  haaien,  vulkanen, spinnen, dansen, krokodillenracen en tekenen. Het idee van de serie is dat je veel gelukkiger en makkelijker leert lezen als je leest over onderwerpen die je écht interesseren. En daar ben ik het helemaal mee eens. De boeken zijn stuk voor stuk uitmuntend geschreven en geïllustreerd en horen wat mij betreft in elk huis en in elke school thuis.
Eerder maakte ik al eens een reel over de eerste zes delen.


Peetje en Flieflo en de verdwaalde superstinker | boekwijzerDe boeken van Mathilde Stein
Na het briljante Pluk en Pluis – de weg naar terug en Vuurtorenbeer en Maksie is er opnieuw een parel voor beginnende lezers van Mathilde Stein verschenen. Dit spiksplinternieuwe boek is weer zo goed, fijn en heel grappig.
In de hoofdrol Flieflo en Peetje. In het park vinden ze een verdwaald scheetje waarvan ze de eigenaar gaan zoeken.
Dat levert hilarische vragen op: ‘Al is het hier dan nu wind-stil, komt Knoepie soms uit deze bil?’
Maar na billen in zoveel maten en straten, hebben ze de eigenaar nog steeds niet gevonden…
De dynamische kleurexplosies van Will Hughes passen perfect bij dit vrolijke, erg goed geschreven verhaal.
Fantastisch om zelf te lezen en even heerlijk om voor te lezen. Lievelinsboeken!
HIER kun je het boek aanschaffen of bewaren in je tiplijst.


De dikke Stinkhond | boekwijzerDe dikke stinkhond van Colas Gutman, Marc Boutavant & Sylvia Vanden Heede
Hij mag dan een beetje gek en dom zijn, stinken naar sardientjes en eruit zien als een gerafeld tapijt, hij heeft ook een hart van goud.
Het gaat natuurlijk over Stinkhond! Wat fantastisch dat er nu naast alle losse (voor)leesboekjes ook een bundel is met wel drie verhalen over dit hartverwarmende beest en zijn beste vriend Plattekat.
In deze verhalen gaat Stinkhond naar school, de boerderij en het circus.
De avonturen zijn niet alleen ontzettend grappig en ondeugend, ze gaan ook over een onverwoestbare vriendschap en zijn rijk geïllustreerd door Sylvia Van Fantastisch om voor te lezen en zelf te lezen. Ik weet zeker dat jonge lezers blij worden van lezen door deze allerleukste vuilnisbakvrienden.
Een leuk extraatje? Hier vind je de link naar een kijkdoos knutselplaat van Stinkhond!
HIER
kun je het boek aanschaffen of bewaren in je tiplijst.


Blitz! Een groot ruimtefeest | boekwijzerBlitz! – Een groot ruimtefeest van Rian Visser & Lars Deltrap
Samen lezen was nog nooit zo leuk! Wij waren al fan van de leesboeken over Blitz, het groene ruimtemannetje dat samen met zijn vogeltje Priet voorbij de maan op bol Nul woont (er verschenen al acht boeken in deze prettige serie voor beginnende lezers die ik ook van harte aanbeveel). Maar Een groot ruimtefeest is wel heel bijzonder! Waarom? Nou, het is een theaterlezen-boek. De teksten in het boek zijn verdeeld over de verschillende personages en elk hoofdstuk wordt scenisch ingeleid, waarbij je meteen weet of je een stukje verhaal gaat lezen, een mop of een versje. Het leesplezier is zo voelbaar als je een verhaal op deze manier samen leest. Echt te gek! In dit verhaal reizen Blitz en Priet naar de aarde omdat ze een ruimtefeest willen geven met hun vrienden Rob en Moes.
HIER kun je het boek aanschaffen of bewaren in je tiplijst.


Agent en Boef - Gekte onder de grond | BoekwijzerDe briljante boeken over Agent en Boef van Tjibbe Veldkamp & Kees de Boer
Hoe kan je nu genoeg krijgen van de streken van Boef en de oplossingen van Agent? Juist! Niet! Daarom is het ook zo’n steengoed idee dat er speciaal voor beginnende lezers boeken over deze twee helden gemaakt zijn. Kinderen zullen sneller en gelukkiger leren lezen als ze leesplezier ervaren. Daarom word ik ook zo blij als ik boekjes vind voor kinderen die net leren lezen, die écht leuk en écht goed zijn. Verhalen die kinderen met een grote glimlach lezen en waarbij ze, net als boef, keer op keer zeggen: ‘morgen weer?’
De door Tjibbe Veldkamp zo knap bedachte boevenstreken worden door Kees de Boer in cartoonachtige tekeningen oergeestig verbeeld. Tjibbe Veldkamp en Kees de Boer passen net zo goed bij elkaar als Agent en Boef zelf.
HIER kun je de boeken aanschaffen of bewaren in je tiplijst.


Het dikke boek van Vos en Haas | boekwijzerGood old Vos en Haas van Sylvia Vanden Heede & Thé Tjong-Khing
De bundels over deze meesterlijke personages zijn geweldige groeiboeken. Het begint met eenvoudige woorden en korte zinnen – Dit is een dik boek. Het is het boek van Vos en Haas , maar terwijl Vos en Haas en hun buurman Uil meer avonturen beleven, loopt de moeilijkheidsgraad van de teksten heel langzaam op (tot ver in groep 4). De verhalen van Sylvia Vanden Heede zijn zo leuk dat kinderen dat niet doorhebben dat de woordjes lastiger worden. Dat komt zeker ook door de fantastische illustraties van meestertekenaar Thé Tjong-Khing. Niemand kan actie en emotie zo verbeelden als hij dat kan. Een prachtige samenwerking!
HIER kun je de boeken aanschaffen of bewaren in je tiplijst.


Het wilde leven van Billy de hamster | boekwijzerHet wilde leven van Billy de Hamster van Catharina Valckx
Jihaaaa, een bundel met verhalen om zelf te lezen over een van mijn lievelingspersonages. Ik hóú van de prentenboeken van Catharina Valckx over Billy de hamster. In deze bundel lees je vier ongelooflijk fijn geschreven, uniek droogkomische avonturen van de kleine, dappere cowboy met zijn grote hart. De illustraties zijn van eenzelfde uitmuntende kwaliteit. Wat een feest dat dit boek er is!
HIER kun je de boeken aanschaffen of bewaren in je tiplijst.


BEN JIJ AL LID VAN BOEKWIJZER?

Hier ontdek je wat het Boekwijzer Lidmaatschap inhoudt en kun je je meteen inschrijven!

BEN JIJ AL LID VAN BOEKWIJZER?

Hier ontdek je wat het Boekwijzer Lidmaatschap inhoudt en kun je je meteen inschrijven!

Gratis tip op maat

Ben jij benieuwd naar wat het Boekwijzer Lidmaatschap jou te bieden heeft? Probeer dan de gratis tip op maat En ontdek Boekwijzer.

Elke maand het laatste boekwijzer & Kinderboeken nieuws ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!